ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Lockdown: Άνοιγμα κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων και click away η εισήγηση των ειδικών

Lockdown: Άνοιγμα κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων και click away η εισήγηση των ειδικών Facebook Twitter
MOTIONTEAM
0

Άνοιγμα για συγκεκριμένους κλάδους, που εκτιμάται ότι δεν θα επηρεάσουν την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, εισηγείται η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, για τη σταδιακή άρση του lockdown.

Οι ειδικοί, που συνεδρίασαν σήμερα, συμφώνησαν ότι προέχει η διασφάλιση της πτωτικής πορείας της επιδημιολογικής καμπύλης και η αποσυμπίεση των νοσοκομείων.

Στο πλαίσιο αυτό, εισηγήθηκαν- σύμφωνα με πληροφορίες- να ανοίξουν τα κομμωτήρια, τα συνοικιακά βιβλιοπωλεία που δεν έχουν πολύ μεγάλο εμβαδό και εμπορικά καταστήματα, με τη διαδικασία του click away. Δηλαδή να γίνεται τηλεφωνικά η παραγγελία και στη συνέχεια ο πελάτης, με ραντεβού, να παραλαμβάνει αυτό που αγόρασε.

Πιθανότερη ημερομηνία ανοίγματος είναι η 14η Δεκεμβρίου, αν και υπήρξαν προτάσεις και για άμεση λειτουργία, μέσα στο σαββατοκύριακο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η εισήγηση, θα πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα λειτουργίας για τα καταστήματα που θα ανοίξουν, επισημαίνουν οι ειδικοί, σύμφωνα με το iefimerida. Επιπλέον, το click away θα πρέπει να γίνεται αυστηρά και μόνο κατόπιν ραντεβού.

Το πρωί της Πέμπτης το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών προανήγγειλε άνοιγμα των κομμωτηρίων το Σάββατο ή την Κυριακή. Όμως, μερικές ώρες αργότερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι κακώς βγήκε αυτή η ανακοίνωση, επειδή δεν έχει ληφθεί ακόμη κάποια απόφαση.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ