Παράνομες οι κινητοποιήσεις των εφοριακών - Με απόφαση του Πρωτοδικείου

Παράνομες οι κινητοποιήσεις των εφοριακών - Με απόφαση του Πρωτοδικείου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο την κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ.

Η κινητοποίηση είχε εξαγγελθεί με αφορμή τη διεύρυνση του ωραρίου των εφοριακών τις απογευματινές ώρες, με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, από την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, και κάθε μέρα από τις 15:00 έως τις 19:00.

Το δικαστήριο αποφάσισε σήμερα (αριθμός απόφασης 1811/20) ότι η κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ) είναι παράνομη και απαγόρευσε την πραγματοποίηση της.

Ορίζει επιπλέον πως σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της ΠΟΕ-ΔΟΥ με το διατακτικό της απόφασης, θα κληθεί να πληρώσει χρηματική ποινή 10 χιλιάδων ευρώ.

Προσφυγή στο δικαστήριο έκανε το Δημόσιο καθώς και η ΑΑΔΕ, οι οποίοι επικαλέστηκαν λόγους τυπικούς, όπως ο τρόπος λήψης απόφασης της κινητοποίησης κ.ά., και ουσιαστικούς για την κήρυξη της ως παράνομης και καταχρηστικής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM