Περίπου 100.000 ενεργά κρούσματα υπολογίζονται αυτή τη στιγμή στη χώρα, σύμφωνα με τον καθηγητή περιβαλλοντικής και υγειονομικής μηχανικής, Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

 

Τα μέτρα, που έχουν ληφθεί «δεν φτάνουν για να κάμψουμε πλήρως την πανδημία μέχρι τα Χριστούγεννα» επισήμανε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ΣΚΑΪ ενώ υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα αυτών που τίθενται σε εφαρμογή από αύριο Τρίτη και για έναν μήνα,  θα αρχίσουν να φαίνονται από τις 7 Νοεμβρίου κι έπειτα.

 

Ωστόσο, μέχρι τότε ο αριθμός των κρουσμάτων, αναμένεται να αγγίξει τα 2.700. Με την τήρηση των μέτρων, ο αριθμός αυτός θα αρχίσει να κάμπτεται μετά από μια εβδομάδα επισήμανε.

 

Υπογράμμισε δε, ότι το καλύτερο σενάριο είναι «να φτάσουμε στα 1.300 κρούσματα» ενώ τόνισε ότι θα χρειαστούν και επιπλέον νέα μέτρα.

 

«Πρώτα από όλα πρέπει να βελτιώσουμε την κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με περισσότερα λεωφορεία και με συσκευές απολύμανσης του αέρα για να μειώσουμε το ιικό φορτίο, ενώ πρέπει να αυξήσουμε τον αριθμό των τυχαίων δειγματοληπτικών ελέγχων στον πληθυσμό» επισήμανε ο κ. Σαρηγιάννης.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr