Κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στην Ελλάδα - 667 σε 24 ώρες - Τα 250 στην Αττική

Κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στην Ελλάδα - 667 σε 24 ώρες - Τα 250 στην Αττική Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ακόμα 667 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα, που καταγράφει σήμερα νέο ρεκόρ. 

Από αυτά, τα 250 εντοπίστηκαν στην Αττική, 125 στην Θεσσαλονίκη και 30 στην Βοιωτία. Οχτώ άτομα κατέληξαν και 87 παραμένουν σήμερα διασωληνωμένοι. 

Από τα νέα κρούσματα, τα 88 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 26.469, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες. Τα 3.613 (13.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10.539 (39.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σήμερα, 87 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. Εξ αυτών, οι 27 (31.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 260 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Από το ξέσπασμα της πανδημίας, καταγράφηκαν 528 θάνατοι στη χώρα. Από τους ασθενείς που κατέληξαν, οι 199 (37.7%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν την σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ, στο κέντρο της Αθήνας καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα του κορωνοϊού αλλά και σε περιοχές της Αττικής, όπου καταγράφονται φαινόμενα συνωστισμού. Οι πλέον επιβαρυμένες περιοχές στην Αττική είναι το Κολωνάκι, το Μοναστηράκι, το Σύνταγμα, ο Πειραιάς και το Περιστέρι.

Σε ό,τι αφορά στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με το Mega, οι πιο επιβαρυμμένες περιοχές είναι η περιοχή γύρω από την πλατεία Βικτωρίας, η Ομόνοια και το Θησείο.

Την ίδια ώρα Καστοριά και Ιωάννινα βρίσκονται σε πορτοκαλί συναγερμό ενώ αντίστοιχη προειδοποίηση υπάρχει και για τη Θεσσαλονίκη. Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη κρίνεται σοβαρή, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Έκτακτα μέτρα ανακοινώθηκαν και στις Σέρρες μετά την αύξηση των κρουσμάτων ενώ καμπανάκι κρούουν οι αρχές και στη Φιλιππιάδα της Πρέβεζας, όπου κατεγράφη συρροή κρουσμάτων μετά από κηδεία. Ανησυχία των αρχών και στο Μέτσοβο, ενώ στην Ελασσόνα κατεγράφησαν έξι κρούσματα κορωνοϊού σε αθλήτριες του βόλεϊ. Τέλος, σε ισχύ βρίσκεται τοπικό lockdown στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ