Μαγιορκίνης: Η Αττική είναι το επίκεντρο της επιδημίας - Τεστ σε γειτονιές της Αθήνας

Μαγιορκίνης: Η Αττική είναι το επίκεντρο της επιδημίας - Τεστ σε γειτονιές της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINISSI
0

Από τα 416 κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα 240 εντοπίζονται στην Αττική, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα. 

Ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων τόνισε ότι «η ένταση του νέου κύματος είναι υψηλή, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων είχε κάμψη», ενώ ταυτόχρονα σημείωσε πως ο μέσος όρων των θανάτων είναι πέντε άτομα ανά ημέρα. 

Η Αττική είναι το επίκεντρο της επιδημίας και ιδιαίτερα το κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη, o οποίος έκανε αναφορά στα rapid tests που πραγματοποιούνται σε περιοχές της πρωτεύουσας. Όπως χαρακτηριστικά είπε, η Αττική «εξακολουθεί να συγκεντρώνει τη μερίδα του λέοντος των κρουσμάτων». 

Σημειώνεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν 416 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 59 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Πρόκειται για ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε18.123, εκ των οποίων το 56.1% άνδρες.

Αρνητικά όλα τα δείγματα από το Mein Schiff 6

Αναφορικά με το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6, είπε πως αρχικά το αποτέλεσμα των τεστ ήταν οριακά θετικά, δηλαδή επρόκειτο για ψευδώς θετικό αποτέλεσμα, όπως επισήμανε.

«Για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας να προκύψει εστία διασποράς ελήφθησαν τα εν λόγω μέτρα», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης και συμπλήρωσε ότι όλα τα επαναληπτικά τεστ που διενεργήθηκαν στον Πειραιά στα 12 άτομα και τις 24 επαφές τους, ήταν όλα αρνητικά, καθώς και οι έλεγχοι που έγιναν σε επιφάνειες του πλοίου.

 


Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM