Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τη διαδήλωση κατά της μάσκας στα σχολεία

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τη διαδήλωση κατά της μάσκας στα σχολεία Facebook Twitter
MOTIONTEAM
0

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η διαδήλωση που διοργανώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε έπειτα από διαδικτυακό κάλεσμα. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς, έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η έρευνα, την οποία καλείται να φέρει εις πέρας η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. στρέφεται κατά των διοργανωτών της κινητοποίησης. Ανάμεσα στα αδικήματα που θα ερευνηθούν είναι αυτό της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων.

Το απόγευμα της Κυριακής έγιναν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και το Αίγιο.

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, χαρακτήρισε λυπηρές τις εικόνες αυτών των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας.

«Η χρήση μάσκας σώζει ζωές και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους μας», υπογράμμισε και τόνισε ότι η μάσκα είναι απολύτως ασφαλής για τα παιδιά. Ανάλογες δηλώσεις έκανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. «Η ασφάλεια των παιδιών σημαίνει μάσκα. Η μάσκα σώζει ζωές. Τα παιδιά με ογκολογικά προβλήματα φοράνε μάσκες 24 ώρες το 24 ώρο και έχουν σωθεί από λοιμώξεις», τόνισε.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM