Κορωνοϊός: Τα μισά σημερινά κρούσματα αφορούν νέους - Υπερδιπλασιάστηκαν οι διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: Τα μισά σημερινά κρούσματα αφορούν νέους - Υπερδιπλασιάστηκαν οι διασωληνωμένοι Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ - Φωτογραφία Αρχείου
0

Συναγερμό έχει προκαλέσει στις Αρχές ο αριθμός κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα. 

Σήμερα Κυριακή ο ΕΟΔΥ έκανε γνωστό ότι καταγράφηκαν 203 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, κατά τις τελευταίες 24 ώρες. Πρόκειται για νέο ρεκόρ από την ημέρα που καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα. Το προηγούμενο είχε καταγραφεί στις 21 Απριλίου, εν μέσω lockdown, όταν είχαν επιβεβαιωθεί 156 κρούσματα.

Σημειώνεται πως από τις 04 Αυγούστου ανακοινώνεται τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων, ενώ 1.166 νέα κρούσματα καταγράφηκαν τις 9 πρώτες ημέρες του Αυγούστου. Κατά τη σημερινή ανακοίνωση έγινε γνωστό ότι 22 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 63 έτη. Ο αριθμός των διασωληνωμένων υπεδιπλασιάστηκε από τις αρχές του μήνα. Την 1η Αυγούστου στις ΜΕΘ νοσηλευόταν δέκα ασθενείς. 

Ηλιακή κατανομή 

Πέρα όμως από τη γεωγραφική διασπορά των 203 κρουσμάτων, προβληματισμό προκαλεί και η ηλικιακή κατανομή τους. 

Από τα σημερινά 203 κρούσματα, 113 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των «18-39». Ακολουθεί η ηλιακή ομάδα «40-64» με 72 κρούσματα, ενώ μικρότερη είναι η μετάδοση ανάμεσα στους ηλικιωμένους καθώς μόλις 7 από τα 203 κρούσματα εντοπίστηκαν στις ηλικίες 65 και άνω.

«Οι νέοι δεν είναι άτρωτοι» 

Ήδη από τους πρώτους μήνες της εξάπλωσης του κορωνοϊού η επιστημονική κοινότητα είχε προειδοποιήσει πως οι νέοι δεν είναι άτρωτοι, ενώ και ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε αναφερθεί σε περιπτώσεις νέων ανθρώπων που νοσούν και χάνουν την ζωή τους, κατά τις τακτικές ενημερώσεις για τον κορωνοϊό. 

«Το είπαμε και το ξαναλέμε: οι νέοι μπορεί να μολυνθούν, οι νέοι μπορεί να πεθάνουν, οι νέοι μπορεί να μεταδώσουν τον ιό», είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, πριν από λίγες ημέρες. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ