Πτώση αεροσκάφους στις Σέρρες: Ήθελα να πετάξω εκεί για να με δουν οι γονείς μου - Τι δήλωσε ο πιλότος

Πτώση αεροσκάφους στις Σέρρες: Ήθελα να πετάξω εκεί για να με δουν οι γονείς μου - Τι δήλωσε ο πιλότος Facebook Twitter
EUROKINISSI / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ
0

Για την πτώση του μονοκινητήριου αεροσκάφους σε κατοικημένη περιοχή της Πρώτης Σερρών μίλησε ο πιλότος του Τσέσνα, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως θα πετούσε «και αύριο». 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο νεαρός χειριστής του αεροσκάφους, υποστήριξε ότι τηρούσε τους προβλεπόμενους κανονισμούς, ενώ, έως την τελευταία στιγμή, προσπαθούσε να «σηκώσει» το αεροπλάνο. «Η υγεία μου είναι καλά και αν μπορούσα να σηκωθώ θα πετούσα και αύριο. Δεν έχω κανένα σοκ μετά από αυτό που έγινε» δήλωσε ο 19χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. 

«Η διαδρομή ήταν από Στρυμόνα να πάω μετά Αη Στράτη αλλά εγώ ζήτησα από τον πύργο να πάω στην Πρώτη Σερρών επειδή είναι στο δρόμο μου, να κατέβω στα 1000 πόδια και να παραμείνω σε εκείνη την περιοχή για δέκα λεπτά», εξήγησε. Στην ερώτηση αν το ζήτησε αυτό επειδή εκεί είναι οι γονείς του και ήθελε να τον δουν, απάντησε «ναι, ναι... ακριβώς».

«Πετούσα στο προβλεπόμενο ύψος και υπήρξε κάποια βλάβη με τον κινητήρα και όταν έδωσα ώθηση για να ανέβω ψηλά δεν ακολούθησε δεν συνέχισε. Δεν ξέρω τι συνέβη ίσως κάποιο σοκ στον κινητήρα γιατί είναι ευαίσθητοι. Τα αεροπλάνα είναι καινούρια, της σχολής, δεν είναι παλιά οπότε και η συντήρηση είναι σωστή», υποστήριξε ο νεαρός πιλότος. 

«Εγώ είχα κάνει τη σόλο μου πτήση πριν από δυο εβδομάδες-τρεις και από τότε μέχρι σήμερα έχω κάνει άλλες 20 ώρες σόλο, μόνος μου στο αεροπλάνο. Σε αυτή την περιοχή είχα ξαναπάει, είχα ξαναπεράσει χαμηλά στα χίλια πόδια την Παρασκευή, δεν ήταν πρώτη φορά να πεις ότι δεν ήξερα», πρόσθεσε.

«Προσπαθούσα να μην πάω προς το κτίριο να πάω προς το δέντρο αν είναι να χτυπήσω κάτι. Μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο προσπαθούσα να το σηκώσω».

Με πληροφορίες από Star 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ