Αναστάτωση στη Ρόδο προκάλεσε η άφιξη πτήσης τσάρτερ από την Σουηδία, παρά το γεγονός ότι η σκανδιναβική χώρα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα με τις χώρες από όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν πτήσεις προς την Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, επρόκειτο για πτήση που μετέφερε δημοσιογράφους και εκπροσώπους της ταξιδιωτικής εταιρείας TUI, με σκοπό τη διαφήμιση και την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

 

Ωστόσο, αν και αυτή ήταν η αρχική εκτίμηση, ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, μετέδωσε πως στην συγκεκριμένη πτήση από τη Σουηδία δεν επέβαιναν μόνο δημοσιογράφοι, αλλά και τουρίστες.

 

«Είναι μια πτήση με ειδική άδεια, όπως υπάρχουν κι άλλες ήδη και τεστάρονται ήδη όλοι από την πτήση, χωρίς να υπάρχει ζήτημα ασφάλειας» ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, από τον οποίο ζητήθηκαν διευκρινίσεις για την πτήση.

 

Όπως είπε ο κ. Θεοχάρης «το 30% με 40% από τους επιβαίνοντες ήταν δημοσιογράφοι και στελέχη της TUI που ήρθαν για να δουν πώς λειτουργούν τα πράγματα, ώστε να προωθηθεί ο τουρισμός.

 

Δεν απαγορεύεται σε κανένα τουρίστα να έρθει από την Σουηδία ή το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν κάνουμε διακρίσεις με βάση την εθνικότητα. Αυτό που απαγορεύεται είναι η απευθείας πτήση. Αν έρθουν από άλλη χώρα επιτρέπεται» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

 

Με πληροφορίες από το Mega/Καθημερινή