Σεισμός

Πρωτομαγιά όπως Πάσχα: Μπλόκα, έλεγχοι και σκέψεις για αυστηρά πρόστιμα - Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Πρωτομαγιά όπως Πάσχα: Μπλόκα, έλεγχοι και σκέψεις για αυστηρά πρόστιμα - Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επί ποδός θα βρίσκεται η Τροχαία και κατά την Πρωτομαγιά όπου αναμένονται μέτρα και έλεγχοι όπως και κατά το τριήμερο του Πάσχα, για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, άλλωστε, κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμο τόσο από τους ειδικούς λοιμωξιολόγους όσο και την Πολιτική Προστασία καθώς θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εξάπλωσης από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την επαρχία. Υπενθυμίζεται ότι και ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό το Σάββατο, προειδοποίησε τους πολίτες να μη σχεδιάζουν εκδρομές εν όψει Πρωτομαγιάς. 

«Κανείς να μην ετοιμάζεται και να μην κάνει σκέψη για εκδρομή την Πρωτομαγιά. Η μετάδοση του ιού μπορεί να έχει εστιάσει πλέον σε συγκεκριμένους χώρους, όμως ο ιός είναι εδώ, μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.  

Έτσι, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. ρίχνουν ιδιαίτερο βάρος στην προετοιμασία του σχεδίου που θα μπορούσε να έχει την κωδική ονομασία «δεν πιάνουμε τον Μάη». Βασικό κομμάτι του σχεδιασμού αφορά στον «αποκλεισμό» όλων των διοδίων και όλων των παράδρομων των Εθνικών Οδών. Όπως έγινε κατά την Μεγάλη Εβδομάδα, κανένα όχημα δεν θα διέρχεται από τους σταθμούς διοδίων χωρίς έλεγχο. Στόχος της ΕΛ.ΑΣ. είναι να περιοριστούν και οι άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές με εξοχικές ή παραθεριστικές κατοικίες, αλλά και για την αποφυγή συγκεντρώσεων σε δημόσιους χώρους. 

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες οι αρμόδιοι εξετάζουν και πάλι το ενδεχόμενο λήψης μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας σαν και αυτά που πάρθηκαν κατά το Πάσχα, δηλαδή πιο «τσουχτερά» πρόστιμα για μετακίνηση ακόμη και στην ίδια περιφερειακή ενότητα και εξονυχιστικός έλεγχος των μετακινήσεων. Το βάρος θα πέσει σε περιοχές όπως Νέα Μάκρη, Μαραθώνας, Ραφήνα, Λαύριο, Σούνιο όπου θα υπάρχουν δεκάδες μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ.

Συνολικά περίπου 3.000 αστυνομικοί θα απασχοληθούν στα μέτρα για τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων, ενώ ιδιαίτερα εμφανής θα είναι και η παρουσία περιπολικών και μηχανών σε κομβικά σημεία που οδηγούν προς τα Μεσόγεια ενώ έντονη θα είναι η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σε Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττό, παραλιακή ζώνη και Πειραιά, ενώ εντατικοί θα είναι για ακόμη μία φορά οι αστυνομικοί έλεγχοι σε Εθνικές Οδούς, Αττική Οδό και μεγάλους οδικούς άξονες. 

Ελλάδα
0

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM