Χαρδαλιάς: Μεγάλος ο αριθμός άσκοπων μετακινήσεων - «Μη ετοιμάζεστε για εκδρομή την Πρωτομαγιά»

Χαρδαλιάς: Μεγάλος ο αριθμός άσκοπων μετακινήσεων - «Μη ετοιμάζεστε για εκδρομή την Πρωτομαγιά» Facebook Twitter
0

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως τις 4 Μαΐου, όπως ακριβώς και τα προβλεπόμενα πρόστιμα επισήμανε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Ο ίδιος επισήμανε πως παρατηρήθηκε μεγάλος αριθμός άσκοπων μετακινήσεων και λόγω καλοκαιρίας, κυρίως στα δύο μητροπολιτικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ επέστησε την προσοχή στους πολίτες να μη σχεδιάζουν εκδρομές το Σαββατοκύριακο της Πρωτομαγιάς.

«Κανείς να μην ετοιμάζεται και να μην κάνει σκέψη για εκδρομή την Πρωτομαγιά. Η μετάδοση του ιού μπορεί να έχει εστιάσει πλέον σε συγκεκριμένους χώρους, όμως ο ιός είναι εδώ, μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

 
Ο ίδιος επανέλαβε πως μετά την άρση των μέτρων δεν θα επιστρέψουμε στη συνήθη καθημερινότητα, αλλά σε μία νέα καθημερινότητα - όπου ίσως εξακολουθήσουμε να έχουμε κρούσματα, νοσηλείες σε νοσοκομεία και θανάτους.

Σε ό,τι αφορά το τι ανοίγει και πότε, τόνισε ότι θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κινείται με σχέδιο μελετώντας όλα τα δεδομένα.

Δεδομένου πως από Δευτέρα ανοίγουν Ειρηνοδικεία και υποθηκοφυλακεία, ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε πως η μετακίνηση στα σημεία αυτά για τη διαδικασία της συναινετικής προσομοίωσης θα γίνεται με χρήση του κωδικού για τις τράπεζες, στο 13033, δηλαδή το Β3 (σ.σ προς αποφυγή σύγχυσης: εκ παραδρομής, ο κ. Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση ανέφερε ότι ο σχετικός κωδικός είναι ο Β2 αλλά εννοούσε τον Β3 που στέλνουν οι πολίτες για τις τράπεζες).

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ