Πολλά κρούσματα κορωνοϊού διαπιστώθηκαν τις τελευταίες ώρες σε οικισμό της Λάρισας, σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού ειδησεογραφικού ιστότοπου onlarissa.gr. 

 

Όπως μετέδωσε από την πλευρά της η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», επικρατεί συναγερμός στην περιοχή μετά από ιχνηλάτηση επαφών θετικού κρούσματος σε οικισμό όπου διαμένουν περίπου 3.000 άτομα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον 13 από τα δείγματα που παρελήφθησαν είναι θετικά.

 

Σύμφωνα με το onlarissa, η ιχνηλάτηση αφορούσε 32χρονο άνδρα που διαγνώστηκε με κορωνοϊό και ελήφθησαν 29 δείγματα από ανθρώπους που είχε έρθει σε στενή επαφή. Από αυτά, έχουν τα αποτελέσματα για 17 και τα 13 είναι θετικά. Μέχρι αργά το βράδυ αναμένονται και τα αποτελέσματα και των υπόλοιπων δειγμάτων.

 

Χθες ο Δήμος Λάρισας είχε εκδώσει την ακόλουθη ανακοίνωση: «Σχετικά με τον εντοπισμό θετικού κρούσματος κορωνοϊού σε συμπολίτη μας που κατοικεί σε οικισμό Ρομά της πόλης της Λάρισας, από το Δήμο Λαρισαίων γίνονται γνωστά τα εξής: Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, επικοινώνησε άμεσα με τον ΕΟΔΥ καθώς και με τον Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, τους οποίους ενημέρωσε για τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

 

»Σημειώνεται ότι ο Δήμος Λαρισαίων το προηγούμενο διάστημα και πριν την επιβεβαίωση του κρούσματος υλοποίησε, εκτεταμένο πρόγραμμα καθαριότητας και απολυμάνσεων στον οικισμό των Ρομά και ταυτόχρονα έγιναν και γίνονται συνεχείς συστάσεις για την τήρηση των μέτρων προστασίας. Από την πλευρά του ΕΟΔΥ, τονίστηκε ότι θα υπάρξει ιχνηλάτηση των επαφών του κρούσματος, ώστε στη συνέχεια να αξιολογηθούν τα δεδομένα. Ο Δήμος παρακολουθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις εξελίξεις, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες Αρχές και είναι έτοιμος να συνδράμει στην υλοποίηση των αποφάσεων τους».