Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες δίνουν το 50% του μισθού τους για τον κορωνοϊό

Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες δίνουν το 50% του μισθού τους για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για προσφορά του μισού μισθού τους στην μάχη κατά του κορωνοϊού, βρήκε ανταπόκριση και εκτός των κυβερνητικών στελεχών. 

Από το μεσημέρι, πολιτειακοί παράγοντες και δήμαρχοι προσφέρουν το ήμισυ του μισθού τους, ώστε να ενισχύσουν οικονομικά τις προσπάθειες για την κάλυψη των αναγκών και την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας που πλήττει την χώρα μας (και ακόμα 176 κράτη στον πλανήτη). 

«Το 50% της αποζημίωσης μου είναι το λιγότερο που μπορώ να προσφέρω στη μάχη κατά του κορωνοιού. Το μέγιστο είναι να είμαστε όλοι εδώ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όσες και όποιες έχει ο καθένας, και στο τέλος να νικήσουμε. Όλοι» έγραψε σε μήνυμά του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στο Facebook ανακοινώνοντας την δική του προσφορά του μισού μισθού. «Γιατί αυτή η πληγή δεν είναι δική του, δική της ή δική τους. Είναι δική μας». 

Σε παρόμοια κίνηση προχώρησε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να προσφέρουμε σε αυτήν την εθνική προσπάθεια», δήλωσε. 

Λίγες ώρες νωρίτερα, να παραχωρήσει το ήμισυ του μισθού του για τους επόμενους δύο μήνες είχε αποφασίσει και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας ενώ είχε προηγηθεί και η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελαροπούλου με αντίστοιχη προσφορά.

Την συνεισφορά τους ανακοίνωσαν επίσης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου ανακοίνωσε ότι στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θα προτείνει να ληφθεί απόφαση προκειμένου οι δήμαρχοι της χώρας να καταθέσουν το 50% των αποδοχών τους, για τους επόμενους δυο μήνες, στον κοινό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του covid 19.

Στο κάλεσμα του πρωθυπουργού ανταποκρίθηκε και ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, καλώντας τους αντιδημάρχους της παράταξης "ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΜΑ", να διαθέσουν το 50% του μισθού τους, ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, που θα καταθέτει τον μισό μισθό του στο νοσοκομείο Καρδίτσας, ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας και ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. 

Τον μισό του μισθού του για τους μήνες Απρίλιο και Μάϊο θα καταθέσει στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού και ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου. 

Μητσοτάκης: Στην πρώτη γραμμή αλληλεγγύης

 

«Όπως η κυβέρνηση πρώτη κινητοποιήθηκε με τολμηρά μέτρα κατά της πανδημίας, έτσι και ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης» έγραφε το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Facebook. «Σε μια συμβολική πρωτοβουλία, λοιπόν, καλώ όλους τους βουλευτές της ΝΔ, όπως και τους υπουργούς και υφυπουργούς, να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού. Τα ποσά αυτά θα κατευθυνθούν στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19».

Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες δίνουν το 50% του μισθού τους για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM