Επεισόδια στη Μόρια: Δικογραφία για 14 αιτούντες άσυλο

Επεισόδια στη Μόρια: Δικογραφία για 14 αιτούντες άσυλο Facebook Twitter
Δικογραφία για 14 αιτούντες άσυλο μετά τα επεισόδια στη Μόρια (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Δικογραφία σχηματίστηκε για 14 αιτούντες άσυλο, 11 άνδρες και 3 γυναίκες, για εμπλοκή στα επεισόδια που έγιναν την περασμένη Δευτέρα (3 Φεβρουαρίου) στη Μόρια της Λέσβου.

Πρόκειται για τα επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της πορείας προσφύγων και μεταναστών, από τον καταυλισμό της Μόριας προς την πόλη της Μυτιλήνης. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης περιλαμβάνει κατά περίπτωση σε βάρος των 14, τις κατηγορίες της στάσης, της βίας κατά υπαλλήλων, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, του εμπρησμού, καθώς και της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οι εμπλεκόμενοι, σύμφωνα με τη δικογραφία, εκείνο το πρωί απέτρεψαν την καθιερωμένη διανομή φαγητού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, προκαλώντας εντάσεις που αποκλιμακώθηκαν με την επέμβαση αστυνομικών. Ακολούθησε συγκέντρωση στην περιοχή του Καρά Τεπέ και πορεία επί της εθνικής οδού Μυτιλήνης-Θερμής, με προορισμό την πόλη της Μυτιλήνης.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, οι 14, μαζί με άλλους άγνωστους μέχρι στιγμής, φέρονται ότι υποκίνησαν και συμμετείχαν σε επεισόδια με βιαιοπραγίες, εκτοξεύοντας πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έβαλαν και φωτιές. Στους 14 συμπεριλαμβάνονται δύο γυναίκες, οι οποίες συνεπλάκησαν με αστυνομικό.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ