Κοροναϊός: Ύποπτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

Κοροναϊός: Ύποπτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
Συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, για ύποπτο κρούσμα κοροναϊού
0

Συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, για ύποπτο κρούσμα κοροναϊού.

Είναι το πρώτο ύποπτο κρούσμα που ελέγχεται στη Θεσσαλονίκη και, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη, πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας με συμπτώματα του ιού. Ο ασθενής εισήχθη το μεσημέρι στο νοσοκομείο και αμέσως κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ο άνδρας έχει τεθεί σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ και δείγμα εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ, ώστε να εξακριβωθεί αν πρόκειται για κρούσμα του θανατηφόρου ιού ή απλή περίπτωση γρίπης. 

«Είχε ταξιδέψει στην Γουχάν»

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», πρόκειται για 62χρονο που είχε ταξιδέψει στην Γουχάν πριν 20 ημέρες, την περιοχή δηλαδή της Κίνας από όπου ξεκίνησε ο φονικός ιός. Ο άνδρας ένιωσε συμπτώματα ίωσης, πήγε στο νοσοκομείο όπου ανέφερε το ταξιδιωτικό του ιστορικό και αμέσως σήμανε συναγερμός. Εκτός από τον ίδιο ελέγχονται και κοντινά του πρόσωπα. 

Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς που ορίστηκαν από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κοροναϊού στην Ελλάδα. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να βγουν αύριο. 

Ο ιός σε αριθμούς

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί παγκοσμίως 8.235 κρούσματα. Από το ξέσπασμα της επιδημίας, 171 άνθρωποι έχουν πεθάνει και μόλις 143 θεωρείται πως έχουν ιαθεί πλήρως. Πριν λίγες ημέρες, οι επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει πως ο 2019-nCoV μεταδίδεται πριν καν εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματα, γεγονός που καθιστά δύσκολη την ανάσχεση της εξάπλωσης του. 

«Θα προσβληθούν δεκάδες εκατομμύρια»

Ειδικοί επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι ο νέος κοροναϊός θα προσβάλει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους και η επιδημία θα διαρκέσει πολλούς μήνες, στην καλύτερη περίπτωση. «Το καλύτερο σενάριο θα ήταν (η επιδημία) να συνεχιστεί την άνοιξη, το καλοκαίρι και στη συνέχεια να υποχωρήσει», δήλωνε χαρακτηριστικά πριν λίγες ημέρες ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Τορόντο Ντέιβιντ Φίσμαν, και συντάκτης του περιοδικού της Διεθνούς Εταιρείας Επιδημιολογίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM