Κατάληψη Κουκάκι: Δεν εντοπίστηκε DNA των αδερφών Ινδαρέ

Κατάληψη Κουκάκι: Δεν εντοπίστηκε DNA των αδερφών Ινδαρέ Facebook Twitter
9

Δεν εντοπίστηκε DNA των δύο γιων του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ προέκυψαν από τα πρώτα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων και τα ευρήματα μέσα στο κτίριο της κατάληψης Ματρόζου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, τα αποτυπώματα τεσσάρων ατόμων ταυτοποιηθήκαν με τα ευρήματα από το εσωτερικό του υπό κατάληψη κτιρίου, αλλά όχι των δύο νεαρών αδελφών, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 18 Δεκεμβρίου μετά την εισβολή των αστυνομικών στο σπίτι τους, που συνορεύει με την κατάληψη της οδού Ματρόζου.

Αντίθετα, εντοπίστηκε γενετικό υλικό ενός 37χρονου, που οι αστυνομικές πηγές τον θέλουν «διαχειριστή» των τριών καταλήψεων στην περιοχή, όπως επίσης μιας 17χρονης κοπέλας που συνελήφθη στη δεύτερη κατάληψη της οδού Παναιτωλίου, μιας 25χρονης Ιταλίδας, και ενός 40χρονου ημεδαπού.

Οι αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηρίων DNA από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αναφορικά με αντικείμενα που πέταξε ένα άτομο προς τα στελέχη της ΕΚΑΜ όταν επιχειρούσαν να μπουν στο κτίριο.

Ελλάδα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
...Α! Δεν είναι, τελικώς, τα ινδαρόπαιδα αναρχομπάχαλοι καταληψίες; Έπρεπε να μας το πει το dna, δηλαδή. (Από τώρα αναρωτιέμαι τι επιπλέον δικαιολογίες θα εφεύρουν οι υπέρμαχοι αυτής της αστυνομικής επέμβασης στην οικία Ινδαρέ).
Έτσι είναι βλαχάκι (το), όπως το γράφεις.Τι άλλο να πούμε τώρα; Κάθε λογικός και σκεπτόμενος άνθρωπος το κατάλαβε από την αρχή, πως η συγκεκριμένη οικογένεια δεν είχε απολύτως καμία σχέση με την κατάληψη, όπως επίσης για τον «υπέρμετρο ζήλο» της αστυνομίας, καθώς επίσης, κυρίως, ότι δεν ήταν παρών εισαγγελέας κατά την διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων στο χώρο της κατάληψης και της οικίας Ινδαρέ.
@skeletor 6.1.2020 | 23:06Ας αναμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα του DNA και ξαναμιλάμε για το συγκεκριμένο ζήτημα. Προφανέστατα όμως δεν έχεις κατανοήσει γενικότερα την κατάσταση και ούτε θέλεις.Τι ορίζει ο νόμος για την κατ΄οίκον έρευνα από τις αστυνομικές αρχές.«Η κατ'οίκον έρευνα πραγματοποιείται από αστυνομικά όργανα ή υπαλλήλους επιφορτισμένους με αστυνομικά-ανακριτικά καθήκοντα (όπως υπαλλήλους της ΥΠΕΕ [πρώην ΣΔΟΕ], της λιμενικής αστυνομίας, τελωνειακές αρχές κ.λ.π.). Σύμφωνα με το άρθρο 9 του Συντάγματος, κατά την έρευνα πρέπει να παρευρίσκεται δικαστικός λειτουργός, δηλαδή εισαγγελέας, ή ανακριτής, ή ειρηνοδίκης ή πταισματοδίκης ειδάλλως η έρευνα είναι άκυρη και όσοι την ενεργούν υπέχουν ποινικές ευθύνες και υποχρέωση αποζημίωσης . Εάν η πόρτα του προς έρευνα σπιτιού βρεθεί κλειστή και ο ένοικος αρνείται να την ανοίξει, όποιος διενεργεί την έρευνα μπορεί να την παραβιάσει. Για κάθε έρευνα κατ'οίκον συντάσσεται ---ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤ'ΟΙΚΟΝ ΕΡΕΥΝΑΣ--- (!!!), και αντίγραφο της έκθεσης μπορεί να δοθεί και στον ένοικο της κατοικίας όπου έγινε αυτή με προφορική αίτησή του (του κατοίκου - όπως ακριβώς ζήτησε και ο σκηνοθέτης). Όπως ορίζει το άρθρο 256 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, στις έρευνες των κατοικιών πρέπει να αποφεύγεται με επιμέλεια κάθε περιττή δημοσιότητα και κάθε ενόχληση των ενοίκων που δεν είναι απόλυτα αναγκαία, πρέπει επίσης να καταβάλλεται μέριμνα για τη διαφύλαξη της υπόληψης και των ατομικών μυστικών που δεν έχουν σχέση με την πράξη της κατηγορίας, καθώς και να διεξάγεται η ενέργεια με κάθε ευπρέπεια και κοσμιότητα. Όποιος διεξάγει την έρευνα πρέπει να προσκαλεί τον ένοικο των διαμερισμάτων που θα ενεργηθούν να παρευρίσκεται κατά τη διεξαγωγή της. Σε περίπτωση απουσίας του, προσκαλείται να παρευρεθεί ένας γείτονας.»Είναι ξεκάθαρο ότι εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της εισόδου στην οικία δεν υπήρχε. Και αν ήταν παρών (που δεν ήταν) είχε την υποχρέωση, εφόσον είχε αποφευχθεί η οποιαδήποτε έκθεση κινδύνου προς τον/την εισαγγελέα κατά τη διάρκεια εισόδου των αστυνομικών οργάνων, μετά την σύλληψη των ενοίκων να παρουσιαστεί άμεσα και να τους ανακοινώσει τους λόγους για τους οποίους έγινε η έρευνα αλλά και η σύλληψη τους.
Ενδιαφέρον ότι τους υπερασπίζεστε πάντως με τέτοια βεβαιότητα. Για τις καταλήψεις και τα πρεζόνια που τις έκαναν κουβέντα.By the way, η έρευνα για τον αγαπημένο σας σκηνοθέτη δεν τελείωσε, ούτε καν αυτή για το DNA.https://www.lifo.gr/now/greece/265202/el-as-den-yparxoyn-akomi-apotelesmata-dna-gia-tin-katalipsi-sto-koykaki
Τα ίδια έκαναν και με την δολοφονία του Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου. (Εδώ το DNA στο μαχαίρι, εκεί το DNA στο μαχαίρι, που είναι το DNA στο μαχαίρι;...) και είδαμε στο τέλος τι έγινε.Στο φινάλε τι ζόρι τραβάς εσύ με τον σκηνοθέτη και αναφέρεσαι στον άνθρωπο υποτιμητικά «..τον αγαπημένο σας σκηνοθέτη»;; Σου έκανε κάτι;Δηλαδή αν βρουν, ας πούμε, DNA μελών της οικογένειας Ινδαρέ στον χώρο της κατάληψης (που δεν θα βρούν), αυτό τι σημαίνει, πως μετά από αυτό δικαιολογείται όλη αυτή η συμπεριφορά και τακτική τους; Αναφέρομαι κυρίως στην παράνομη, αστυνομική έφοδο στην κατοικία του σκηνοθέτη χωρίς την παρουσία εισαγγελέα.Skeletor, είτε με DNA, είτε χωρίς, μεγάλη μ@@κια έκανε η αστυνομία! Τέλος.
@ Ο Νοών... νοείτω ,Δεν το καταλαβαίνετε κιόλας, συνεχίζετε την τακτική 2010-2015, μόνο που τώρα ο κόσμος σας έχει καταλάβει.Ευχαριστώ για το σχόλιο. Θα δούμε τι θα γίνει με τον σκηνοθέτη. Ότι και να γίνει πάντως, την τέχνη δεν θα του την κόψει η αστυνομία. =====
@skeletor 6.1.2020 | 10:46Στην κοσμάρα σου είσαι με παρωπίδες όχι απλώς τοποθετημένες στους οφθαλμούς σου, αλλά καρφωμένες βαθειά στο κεφάλι σου, χωρίς, ούτε, να διακρίνεις πέραν της μύτης σου!...Τουλάχιστον διάβασε τι έγραψε ο σκηνοθέτης. Όχι πως θα καταλάβεις αλλά, έστω να διαβάσεις.https://www.lifo.gr/now/greece/265296/dimitris-indares-adikaiologiti-psyxiki-agriotita-ta-pio-mayra-xristoygenna-tis-zois-mas
Skeletor, είτε με DNA, είτε χωρίς, μεγάλη μ@@κια έκανε η αστυνομία! Τέλος. Έκανες τη δίκη μόνος σου, τι άλλο να πούμε. Δικαιοσύνη και τρίχες κατσαρές. Νόμος και τάξη ο Νοών νοείτω και..... ο νοών νοείτω indeed. Άντε, πέρασε η μπογιά σας, μην γίνεστε κι άλλο αστείοι. -----