Τι αλλάζει στους λογαριασμούς των κινητών - Εκπτώσεις για παλαιά και νέα συμβόλαια

Τι αλλάζει στους λογαριασμούς των κινητών - Εκπτώσεις για παλαιά και νέα συμβόλαια Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί το σχέδιο για έμμεσες μειώσεις στα συμβόλαια των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας αλλά και αύξηση των προσφερόμενων δεδομένων ανά πακέτο σύνδεσης.

Το σχέδιο βρίσκεται σε επεξεργασία και έρχεται έπειτα από παραίνεση τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του αρμόδιου υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, προς τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να μειώσουν τις υψηλές χρεώσεις δεδομένων.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του «Έθνους της Κυριακής», οι συζητήσεις είναι πλέον σε προχωρημένο στάδιο και εντός των προσεχών ημερών, όπως ανακοίνωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για τη δέσμευση των εταιρειών στον εξορθολογισμό των τιμολογίων προς τα κάτω. Βεβαίως, όπως επισημαίνουν στο «Έθνος της Κυριακής» όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, είναι αδύνατον η κίνηση αυτή να αφορά σε µια οριζόντια μείωση, ίδια για κάθε πάροχο, δεδομένου ότι πρόκειται για µια αυτορρυθµιζόµενη ελεύθερη αγορά, ενώ υπάρχει και το κρίσιµο ζήτηµα του ανταγωνισµού µεταξύ των εταιρειών και το «αγκάθι» της υπερφορολόγησης του κλάδου.

Ωστόσο, θα αποτελέσει μια ανάσα για τους καταναλωτές, που είτε θα µειώνει το τελικό ποσό που πληρώνουν οι συνδροµητές κάθε µήνα, είτε θα πολλαπλασιάζει τις παρεχόµενες υπηρεσίες και κυρίως τη χρήση δεδοµένων µε την ίδια χρέωση. Αυτό συνεπάγεται µια έµµεση µείωση στα συµβόλαια, δεδοµένου ότι οι καταναλωτές θα καλύπτονται από χαµηλότερα σε τιµή συµβόλαια τα οποία αναµένεται να προσφέρουν περισσότερα δεδοµένα (data).

Την ίδια ώρα, αν και τα ζητήµατα µείωσης της υψηλής φορολογίας στην κινητή τηλεφωνία δεν λύθηκαν µε το φορολογικό νοµοσχέδιο, η κυβέρνηση φέρεται να παραδέχεται ότι πράγµατι οι φόροι είναι υψηλοί.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΡΟ ΓΡΑΜΜΗ 4 ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑΣ

Ελλάδα / Μετρό Γραμμή 4: Ολοκληρώνεται η σήραγγα Κατεχάκη-Ευαγγελισμός, πού είναι ο μετροπόντικας τώρα

Ο μετροπόντικας «Αθηνά» αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να εμφανιστεί στο φρέαρ Ευαγγελισμού, στη συμβολή των λεωφόρων Βασιλέως Κωνσταντίνου και Μιχαλακοπούλου
THE LIFO TEAM
Άη Στράτης: Στην Αθήνα ο 35χρονος δήμαρχος του νησιού - Θα ξεκινήσει τις θεραπείες για τον καρκίνο

Ελλάδα / Άη Στράτης: Στην Αθήνα ο 35χρονος δήμαρχος του νησιού - Θα ξεκινήσει τις θεραπείες για τον καρκίνο

Ο Κωνσταντίνος Σινάνης περιέγραψε την δύσκολη πορεία από τη στιγμή της διάγνωσης μέχρι σήμερα, αλλά και τα μηνύματα στήριξης και δύναμης που δέχτηκε από τον κόσμο
THE LIFO TEAM