Ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ για την ασφάλεια στην Ελλάδα: Χρειάζεται επαγρύπνηση στις γιορτές

Ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ για την ασφάλεια στην Ελλάδα: Χρειάζεται επαγρύπνηση στις γιορτές Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Με σημερινή της ανακοίνωση η αμερικανική πρεσβεία αναφέρει πως κατά τη διάρκεια των εορτών, τα μέτρα ασφάλειας στην Ελλάδα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα εξαιτίας των απειλών για τρομοκρατικά χτυπήματα σε όλη την Ευρώπη. 

Η πρεσβεία συμβουλεύει τους Αμερικανούς να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση στους χώρους που επισκέπτονται και να ενημερώνονται τακτικά από τα ΜΜΕ για εξελίξεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας

«Τοποθεσία: Ελλάδα - Σε ολόκληρη τη χώρα

Συμβάν: Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων απειλών που παρουσιάζουν διεθνικές τρομοκρατικές οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα τα οποία εμπνέονται από βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία, σε όλη την Ευρώπη.

Οι βίαιοι εξτρεμιστές, συνεχίζουν να εστιάζουν σε τοποθεσίες όπως χριστουγεννιάτικες αγορές, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, νυκτερινά καταστήματα διασκέδασης, τοποθεσίες (θρησκευτικής) λατρείας, κόμβους μεταφορών και άλλους μαλακούς στόχους στους οποίους συχνάζουν τουρίστες».

Στη συνέχεια η ανακοίνωση προτρέπει σε ενέργειες που πρέπει να λάβουν οι Αμερικανοί τουρίστες: 

«Να είστε σε επαγρύπνηση σε εορταστικά δρώμενα και φεστιβάλ, σε χώρους θρησκευτικής λατρείας και σε πολυσύχναστα μέρη. Αναθεωρήστε τα δικά σας προσωπικά μέτρα ασφάλειας. Να έχετε αίσθηση του περιβάλλοντα χώρου στον οποίο κινείστε. Να ενημερώνεστε από τα τοπικά ΜΜΕ για τυχόν εξελίξεις».

Αξίζει να σημειωθεί πως και πέρυσι τον Δεκέμβριο, η πρεσβεία είχε εκδώσει ακριβώς ίδια ανακοίνωση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανελλήνιες 2025: Λήγει απόψε η προθεσμία συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού - Αναλυτικές οδηγίες

Ελλάδα / Πανελλήνιες 2025: Λήγει απόψε η προθεσμία συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού - Αναλυτικές οδηγίες

Οι υποψήφιοι υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ) και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ)
LIFO NEWSROOM
«Θέλω περιπολικό για να πάω σπίτι»: Το χρονικό της αμέλειας λίγο πριν τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα

Ελλάδα / «Θέλω περιπολικό για να πάω σπίτι»: Το χρονικό της αμέλειας λίγο πριν τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα

Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες το βράδυ της γυναικοκτονίας – Οι παραλείψεις, οι δικαιολογίες και η τραγική κατάληξη μπροστά στο αστυνομικό τμήμα
LIFO NEWSROOM