Κρήτη: Υλικές ζημιές σε λύκειο από τον σεισμό - Κλειστά όλα τα σχολεία στον Κίσσαμο

Κρήτη: Υλικές ζημιές σε λύκειο από τον σεισμό - Κλειστά όλα τα σχολεία στον Κίσσαμο Facebook Twitter
Ο σεισμός 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί, μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, προκάλεσε υλικές ζημιές σε τουλάχιστον δύο κτίρια στον Κίσσαμο
0

Ο ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί, μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, προκάλεσε υλικές ζημιές σε τουλάχιστον δύο κτίρια στον Κίσσαμο. 

Μιλώντας στο LiFO.gr, ο δήμαρχος Κισσάμου Γεώργιος Μυλωνάκης, ανέφερε πως από την σεισμική δόνηση προκλήθηκαν υλικές ζημιές μικρής έκτασης στο λύκειο της περιοχής και σε ένα σπίτι. Οι μαθητές εκκένωσαν το κτίριο, στο οποίο «έπεσαν σοβάδες» και όλα τα σχολεία του δήμου θα παραμείνουν κλειστά για το υπόλοιπο της ημέρας, για προληπτικούς λόγους. 

Όσο για το σπίτι, ο κ. Μυλωνάκης διευκρινίζει πως ήταν από καιρό ερειπωμένο και ακατοίκητο ενώ οι επιτόπιοι έλεγχοι συνεχίζονται. «Επικράτησε πανικός, ήταν ισχυρός σεισμός με μεγάλη διάρκεια αλλά "τέλος καλό, όλα καλά"», καταλήγει ο δήμαρχος, διαβεβαιώνοντας πως θα γίνουν οι απαραίτητες μικρο-επιδιορθώσεις στο λύκειο. 

Οι Έλληνες σεισμολόγοι παρουσιάζονται καθησυχαστικοί, εξηγώντας πως λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους του σεισμούς, δεν αναμένεται μετασεισμική ακολουθία.  Σύμφωνα πάντως με τον καθηγητή Γεωλογίας και πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμη Λέκκα, το συγκεκριμένο ρήγμα θα μπορούσε να δώσει και πολύ μεγαλύτερο σεισμό. 

«Ο σεισμός έγινε στα 70 χλμ. βάθος, κατά μήκος του ελληνικού τόξου εκεί όπου "συγκρούεται" η Ελλάδα με την Αφρική, μεταξύ των Κυθήρων και των Χανίων. Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός σε όλη τη νότια Ελλάδα. Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν θα υπάρχει συνέχεια δεδομένου ότι ήταν ένας σεισμός βάθους, χωρίς μετασεισμούς». 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 9:24π.μ και ήταν μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο 20 χιλιόμετρα νοτίως των Αντικυθήρων και έγινε αισθητός από την Κρήτη μέχρι και την Αθήνα. 

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM