25η Μαρτίου: Δύο παιδιά παρέλασαν στη Γαύδο, τέσσερις μαθητές στην Ερεικούσα

25η Μαρτίου: Δύο παιδιά παρέλασαν στη Γαύδο, τέσσερις μαθητές στην Ερεικούσα Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΤ/Ερεικούσα
0

Ημέρα γιορτής η σημερινή και σε ολόκληρη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν παρελάσεις για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Μεγαλειώδης ήταν η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας, η οποία συγκέντρωσε αρκετό κόσμο, αλλά και σε άλλες πόλεις μαθητές παρέλασαν και τίμησαν την 25η Μαρτίου.

Ξεχωριστή ήταν η παρέλαση στη Γαύδο, όπου παρέλασαν δύο εξάχρονα παιδιά, ένα κορίτσι και ένα αγόρι, δίνοντας άλλο χρώμα στην επέτειο. Τα δύο νήπια, μετά την παρέλαση ,κατέθεσαν στεφάνι και είπαν το ποίημά τους.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Χανίων, η μητέρα του εξάχρονου αγοριού: «Χάρηκα πολύ που είμαστε εδώ σήμερα, γιατί έχω δώσει αγώνα να μείνουμε εδώ με τα παιδιά μας. Ο μικρός παρέλασε με τη συμμαθήτριά του και τη νηπιαγωγό τους και ήταν πολύ χαρούμενος.

Τα μεγάλα παιδιά ο Νικόλας 13 χρονών και η Κέλλυ 12 δεν παρέλασαν, γιατί σχολείο δεν υπάρχει εδώ, καθώς η δημοτική αρχή δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες που τις υπέδειξε το υπουργείο Παιδείας ώστε να λειτουργήσει το Γυμνάσιο στη Γαύδο. Ωστόσο, μετά από πολύ κόπο, τα παιδιά έμειναν στο νησί και παρακολουθούν τα μαθήματα τους με τη βοήθεια εθελοντών καθηγητών. Μάλιστα, έχουν καλύψει την ύλη που έχασαν και τον Ιούνιο θα πάμε στην Παλαιόχωρα να δώσουν κανονικά εξετάσεις».

Μαζί με τους δύο μικρούς μαθητές στη Γαύδο παρέλασε και το στρατιωτικό κλιμάκιο του νησιού.

25η Μαρτίου: Τέσσερις μαθητές ύψωσαν την ελληνική σημαία στην Ερείκουσα

Τέσσερις μαθητές, τρεις του δημοτικού και ένας του νηπιαγωγείου, παρέλασαν σήμερα το πρωί στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην ακριτική Ερείκουσα, η οποία αριθμεί 50 μόνιμους κατοίκους το χειμώνα.

Φέτος μετά από δεκαετίες, λειτουργεί για πρώτη χρονιά το σχολείο και οι λιγοστοί κάτοικοι ήταν για μία ακόμα φορά συγκινημένοι σε εθνική επέτειο, να βλέπουν μικρά παιδιά να κρατούν ψηλά την ελληνική σημαία.

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Λύτρα: Απάντηση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου στις επικρίσεις που δέχθηκε μετά την εντολή για τον πειθαρχικό έλεγχο

Ελλάδα / Υπόθεση Λύτρα: Η ηγεσία του Αρείου Πάγου απαντά στις επικρίσεις για τον πειθαρχικό έλεγχο κατά δικαστών

«Εμφανίστηκαν στον δημόσιο διάλογο διάφοροι αυτόκλητοι παράγοντες, ως ένθερμοι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, οι οποίοι, σκόπιμα, συγχέουν την ανεξαρτησία με το ανεξέλεγκτο»
NEWSROOM
Συναγερμός στην Πυροσβεστική: 34 φωτιές σε ένα 24ωρο

Ελλάδα / Φωτιές σήμερα: 34 εστίες - Ευχαριστεί πιλότους και πυροσβέστες ο Κικίλιας

Ευχαριστώ θερμά τους πιλότους μας και όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά τις δύσκολες πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα, γράφει ο υπουργός
NEWSROOM