25η Μαρτίου: Στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών ο φετινός εορτασμός- Τα μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας

25η Μαρτίου: Στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών ο φετινός εορτασμός- Τα μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Χρέος μας είναι να φανούμε αντάξιοι των θυσιών των ηρωικών προγόνων, υπογράμμισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως ο φετινός εορτασμός γίνεται στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών. 

«Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί ορόσημο για τον ελληνισμό. Ιστορική αφετηρία ενός δύσκολου και μακροχρόνιου αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία, μετά από τετρακόσια χρόνια τουρκικού ζυγού, ημέρα εθνικής αναγέννησης και ανάτασης», επεσήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

«Με τη σημερινή, λαμπρή παρέλαση τιμάμε τη μνήμη των ηρωικών προγόνων μας και αναλογιζόμαστε την ευθύνη μας απέναντι στην ιστορία. Χρέος μας, με σύμπνοια και ομοψυχία, να φανούμε αντάξιοι των θυσιών τους», συμπλήρωσε η κ. Σακελλαροπούλου. 

Μητσοτάκης: Ακόμη πιο απαραίτητος ο ουσιαστικός ιστορικός αναστοχασμός

«Ο φετινός εορτασμός της εθνικής ανεξαρτησίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου διεξάγεται στη σκιά μιας μεγάλης τραγωδίας. Αυτό αυτό καθιστά ακόμη πιο απαραίτητο τον ουσιαστικό ιστορικό αναστοχασμό», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του μετά τη στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου

«Πώς θα μπορέσουμε εμπνευστούμε από τους θριάμβους του έθνους μας, πώς θα μπορέσουμε να διδαχθούμε από τις τραγωδίες σε αυτή τη μακρά πορεία διαρκούς προόδου του ελληνικού κράτους του ελληνικού έθνους, του ελληνικού λαού», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην ανάγκη για αναστοχασμό. 

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως είναι απαραίτητη για την εθνική ανεξαρτησία και ασφάλεια η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων. «Είναι απολύτως απαραίτητοι για να διαφυλάξουμε την εθνική μας ανεξαρτησία, η οποία είναι προϋπόθεση για την κοινωνική πρόοδο για την κοινωνική συνοχή», πρόσθεσε. 

Τσίπρας: Ημέρα υπερηφάνειας και περισυλλογής η 25η Μαρτίου 

Στην Τήλο ταξίδεψε ο Αλέξης Τσίπρας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, επισημαίνοντας ότι είναι μια ημέρα υπερηφάνειας και περισυλλογής. 

«Σήμερα είναι μια μέρα περηφάνιας για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα όπου γης. Από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα σήμερα γιορτάζουμε περήφανοι. Είναι όμως και μια μέρα περισυλλογής, μια μέρα για να σκεφτούμε για την πατρίδα που θέλουμε και μας αξίζει», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Μας αξίζει μια καλύτερη πατρίδα και μπορούμε να τη διεκδικήσουμε. Με περισσότερη δημοκρατία και ισότητα, με περισσότερη αλήθεια και δικαιοσύνη. Με ένα κράτος αξιοκρατικό που θα προσφέρει ασφάλεια στον πολίτη», συμπλήρωσε. 

«Αυτή η Ελλάδα που μας αξίζει είναι μια Ελλάδα που μπορούμε να την πετύχουμε αν όλοι οι Έλληνες μαζί αναλογιστούμε σε πόσες δύσκολες στιγμές οι πρόγονοι μας πέτυχαν το ακατόρθωτο. Και εμείς μπορούμε να πετύχουμε αυτό που μας πρέπει. Για μια καλύτερη πατρίδα για μια καλύτερη Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Τσίπρας. 

Το μήνυμα Ανδρουλάκη για την 25η Μαρτίου 

«Η επέτειος της 25ης Μαρτίου υπογραμμίζει όσα μεγάλα και σημαντικά μπορεί να καταφέρει ο ελληνισμός όταν ακολουθεί τον δρόμο της ενότητας και της αλληλεγγύης, αλλά και σε τι επώδυνες περιπέτειες μπορεί να οδηγηθούμε όταν επικρατεί η διχόνοια και η ιδιοτέλεια», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε δήλωση μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας. 

Κουτσούμπας: Το καινούριο και επαναστατικό πάντα στο τέλος επικρατούν 

«Η Επανάσταση του 1821 επιβεβαιώνει ότι το καινούριο, το αναγκαίο και το επαναστατικό πάντα, στο τέλος, επικρατούν του παλιού και ξεπερασμένου», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. 

«Σήμερα παλιό και ξεπερασμένο είναι το σύστημα που βάζει τα κέρδη πάνω από την ανθρώπινη ζωή, ενώ υπάρχουν όλα τα απαραίτητα μέσα ώστε αυτή να προστατευτεί. Είναι το σύστημα που αναγκάζει τους εργαζόμενους, σε όλες τις χώρες, να δουλεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματα χωρίς δικαιώματα, ενώ έχουν διαμορφωθεί όλες οι προϋποθέσεις για να ακολουθήσουμε την αντίθετη πορεία», επεσήμανε ακόμη ο γ.γ. του ΚΚΕ. 

«Απέναντι σε αυτόν τον σύγχρονο ζυγό, είναι πολύ ελπιδοφόροι οι αγώνες των λαών που δυναμώνουν σε κάθε χώρα. Γιατί τελικά μόνο ο λαός μπορεί σώσει το λαό στο δρόμο της ανατροπής», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές – Οι τελικές ημερομηνίες

Πολιτική / Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές – Οι τελικές ημερομηνίες

Υπενθυμίζεται ότι για να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι θα πρέπει να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους έως την παραμονή των εκλογών και συγκεκριμένα έως και το Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα Ελλάδας 17:00
NEWSROOM
Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

Πολιτική / Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

«Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής!» ανέφερε ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής
NEWSROOM