Θεσσαλονίκη: «Έσπασαν» τα ισόβια για τον αστυνομικό που στραγγάλισε την 7χρονη κόρη του

Θεσσαλονίκη: «Έσπασαν» τα ισόβια για τον αστυνομικό που στραγγάλισε την 7χρονη κόρη του Facebook Twitter
EUROKINISSI
7

«Έσπασαν» τα ισόβια για τον παιδοκτόνο, πρώην αστυνομικό που το 2015 είχε στραγγαλίσει την 7χρονη κόρη του, καθώς το δικαστήριο του αναγνώρισε ελαφρυντικά. 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης αναγνώρισε στον παιδοκτόνο το ελαφρυντικό του «σύννομου βίου» πριν την τέλεση της πράξης, επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης 15 ετών. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο άνδρας οδηγήθηκε και πάλι στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού όπου βρίσκεται τα τελευταία 4μισι χρόνια. 

Τον Ιούνιο του 2015 ο παιδοκτόνος είχε ομολογήσει ότι στραγγάλισε το 7χρονο κοριτσάκι του και, σε πρώτο βαθμό, το δικαστήριο του είχε επιβάλει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Το έγκλημα είχε αποκαλυφθεί στις 9 Ιουνίου 2015, όταν ο δράστης, ο οποίος υπηρετούσε στα ΜΑΤ, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Άμεση Δράση κι παραδέχθηκε σε συνάδελφό του ότι σκότωσε το παιδί του, μέσα στο διαμέρισμά του, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα όμως με τη σημερινή απόφαση του Εφετείου, ο κατηγορούμενος είναι με ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αλλά του αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό του «σύννομου βίου» πριν την τέλεση της πράξης.

Με δεδομένη την αναγνώριση του συγκεκριμένου ελαφρυντικού, αυτή είναι η μέγιστη ποινή που προβλέπεται από τον νόμο. Όπως μεταδίδει το grtimes.gr, ο αστυνομικός εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του και, κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, ζήτησε συγγνώμη.

Το δικαστήριο απέρριψε ωστόσο τον ισχυρισμό των συνήγορων υπεράσπισης, περί μειωμένου καταλογισμού, λόγω ψυχικής διαταραχής.

«Δεν περνούσε από το μυαλό μου» λέει η μητέρα του παιδιού

«Δεν περνούσε από το μυαλό μου. Αν είχα αντιληφθεί ότι είναι επιθετικός στα παιδιά θα τα είχα πάρει και θα είχα φύγει. Θεωρώ ότι ένας πατέρας πρέπει να προστατεύει τα παιδιά του» ανέφερε η μητέρα, που τώρα μεγαλώνει το δεύτερο παιδί της, επίσης κοριτσάκι, που απέκτησε με τον δράστη. 

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Δεν είμαστε καλά.... και το λέω ως δικηγόρος, που δεν πιστεύω στις εξοντωτικές ποινές. Αλλά φόνος τελούμενος με δόλο και ελαφρυντικό το πρότερο σύννομο... δηλαδή ένα από λευκό ποινικό μητρώο.... με ξεπερνά. Η ποινή έπεσε στο μισό, επειδή ο τύπος είχε λευκό ποινικό μητρώο; Παλιά , πριν τον καινούριο νόμο, ήταν πολύ δύσκολο να δεχθεί το Δικαστήριο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου. Έπρεπε να αποδείξει ο δικηγόρος παπάδες.... ότι ο κατηγορούμενος είχε ιδιαίτερη θέση στην κοινωνία, ότι πρόσφερε σε συνανθρώπους κτλ αλλά με στοιχεία. Σήμερα αρκεί ένα πιστοποιητικό ποινικού μητρώου από τη Δέγλερη....
Η δήθεμ τάχαμ δικαιοσύνη μας είναι η χειρότερη των Βαλκανίων, το άλλο δέ είναι ότι όλοι οι αστυνομικοί πρέπει να περνάν από ψυχίατρο σε τακτά διαστήματα
Ηθικό δίδαγμα: εφόσον το ελαφρυντικό του συννομου πρότερου βίου μπορεί να σου αναγνωριστεί μια μόνο φορά, την πρώτη φορά που θα κάνεις ένα έγκλημα, φρόντισε το πρώτο σου έγκλημα να είναι όσο πιο βαρύ γίνεται.... ένας φόνος, μια ληστεία, ένας βιασμός, κάτι τέτοιο.Μην είσαι κορόιδο και το χαραμίσεις σε κανένα πλημμεληματακι του κ...λου.