Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογείται ο Ρουπακιάς, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα - Το αδιαχώρητο στο Εφετείο

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογείται ο Ρουπακιάς, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα - Το αδιαχώρητο στο Εφετείο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Απολογείται σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, σχεδόν έξι χρόνια μετά το στυγερό έγκλημα. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα αντιφασιστικό συλλαλητήριο έξω από το Εφετείο, ενώ δεκάδες είναι αυτοί που διεκδικούν μία θέση μέσα στη δικαστική αίθουσα. Ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις τους απαγορεύουν την είσοδο καθώς, όπως λένε, δεν υπάρχει αρκετός χώρος. Στην αίθουσα μπήκε νωρίτερα ο πατέρας και ο θείος του Παύλου φύσσα και η διαδικασία έχει ξεκινήσει. 

Ο Ρουπακιάς, καθ' ομολογίαν δολοφόνος του 34χρονου ράπερ, απολογείται τέσσερα και πλέον χρόνια μετά την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 Κερατσίνι από τον Γιώργο Ρουπακιά που ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία αποδόθηκε σε πολιτικά κίνητρα και οι ανακρίσεις ενέπλεξαν και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής. Η υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Φύσσα συνεκδικάζεται μαζί με άλλες υποθέσεις.

Ο άμεσος αυτουργός της δολοφονίας είχε αρχικά ισχυριστεί ότι είχε «χαλαρή σχέση» με τη Χρυσή Αυγή και δεν είχε αντιληφθεί κάτι σχετικό με την ναζιστική ιδεολογία του μορφώματος, αλλά καταθέσεις στους ανακριτές ενέταξαν τον Ρουπακιά στην ηγετική ομάδα της τοπικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής Νίκαιας.

Μάλιστα στον κατάλογο των «πυρηναρχών» και των υπεύθυνων των οικονομικών των τοπικών οργανώσεων της ΧΑ που βρέθηκε τον Οκτώβριο του 2013 μετά από έρευνα του ΣΔΟΕ στο σπίτι λογίστριας της Χρυσής Αυγής, ο Ρουπακιάς αναφερόταν ως αναπληρωτής οικονομικός υπεύθυνος της οργάνωσης της Νίκαιας στο πλευρό του Γιώργου Πατέλη.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς είχε αποφυλακιστεί μετά τη λήξη του 18μηνου προσωρινής κράτησης, με περιοριστικούς όρους. Το δικαστήριο αναμένεται να εκδικάσει την υπόθεση ως το τέλος Ιουλίου και η ακροαματική διαδικασία θα ξεκινήσει και πάλι από Σεπτέμβριο.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM