Μετ΄εμποδίων θα γίνονται αύριο οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ), εξαιτίας της Πρωτομαγιάς. 

 

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν την Τετάρτη, 1η Μαΐου, οι συρμοί του ηλεκτρικού (πρώην ΗΣΑΠ), τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο σιδηρόδρομος (ΤΡΑΙΝΟΣΕ), λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι για να συμμετάσχουν στις καθιερωμένες απεργιακές συγκεντρώσεις.

 

Στο μετρό οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως στις 9 το πρωί.

 

Μειωμένα δρομολόγια την Τρίτη του Πάσχα


Στο μεταξύ λόγω της εορταστικής περιόδου και την Τρίτη του Πάσχα, τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς θα είναι μειωμένα.

 

Συγκεκριμένα για όλα τα λεωφορεία και τρόλεϊ, θα εφαρμοστεί πρόγραμμα Σαββάτου ενώ οι συρμοί του Μετρό θα διέρχονται από τις στάσεις ανά 5′ μεταξύ 9:00 – 17:00 και ανά 7′ τις υπόλοιπες ώρες.

 

Αντίστοιχα, στον ΗΣΑΠ θα πραγματοποιούνται δρομολόγια ανά 10,5′ λεπτά, ενώ τα δρομολόγια του Τραμ θα εκτελούνται ανά 20' λεπτά.

 

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

 

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Πρωτομαγιά από τις 00.01 τα ξημερώματα έως 24.00 τα μεσάνυχτα, αποφάσισε και η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

 

«Παρά τις συνεχείς πιέσεις και διαμαρτυρίες και τις αντίστοιχες υποσχέσεις των αρμοδίων, τα προβλήματα όχι μόνον δεν επιλύονται, αλλά εξακολουθούν να συσσωρεύονται καθημερινά, με αποκορύφωμα την εξακολούθηση εφαρμογής του νόμου για τις μειωμένες και ειδικές συνθέσεις στα επιβατικά μεσογειακά και ακτοπλοϊκά πλοία, τις συντάξεις, το ασφαλιστικό και τη συνεχιζόμενη παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε ό,τι αφορά τις ώρες απασχόλησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

 

Το σωματείο των ναυτικών καλεί την κυβέρνηση και την εργοδοσία να δώσει επιτέλους λύσεις στα προβλήματα, ενώ ζητά τη συμμετοχή όλων στην απεργιακή κινητοποίηση.