Απεργία της ΓΣΕΕ

Δραπέτευσε από τη φυλακή και έκανε ανενόχλητος καριέρα στην ελληνική τηλεόραση για 17 χρόνια

Δραπέτευσε από τη φυλακή και έκανε ανενόχλητος καριέρα στην ελληνική τηλεόραση για 17 χρόνια Facebook Twitter
10

Ένας άνδρας που είχε δραπετεύσει πριν 17 χρόνια από τις φυλακές Αλικαρνασσού, άλλαξε το όνομά του και έκανε ανενόχλητος καριέρα ως τραγουδιστής σε μεγάλες πίστες της Αθήνας αλλά και ως παρουσιαστής στην ελληνική τηλεόραση όλον αυτόν τον καιρό. 

Ο δραπέτης, που κυκλοφορούσε δημοσίως επί σχεδόν δύο δεκαετίες, συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα. Η σύλληψη του έγινε κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου στην Ομόνοια, για εξακρίβωση στοιχείων.

Όπως γρήγορα διαπίστωσαν οι αξιωματικοί, ο 45χρονος που είχαν μπροστά τους ήταν κρατούμενος φυλακών που το 2002 πήρε άδεια από τις φυλακές Αλικαρνασσού και δεν επέστρεψε ποτέ. 

Για να μην γίνει αντιληπτός είχε αλλάξει το όνομά του από Κ.Γ σε Κ.Δ σε ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας, και στη συνέχεια ακολούθησε καριέρα στην ελληνική σόουμπιζ. 

Μάλιστα είχε γυρίσει και αρκετά βίντεο κλιπ με δικές του επιτυχίες, συγκεντρώνοντας αναρίθμητα like και views στο YouTube και συμμετείχε σε αρκετές τηλεοπτικές εκπομπές πριν αναλάβει εξ ολοκλήρου την παρουσίαση μίας δικιάς του εκπομπής. 

Ο 45χρονος από την Κρήτη, έχει καταδικαστεί για διάφορες απάτες και εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης στις φυλακές Αλικαρνασσού της Κρήτης. Όταν όμως έλαβε πενθήμερη άδεια, δεν επέστρεψε ποτέ. 

Δραπέτευσε από τη φυλακή και έκανε ανενόχλητος καριέρα στην ελληνική τηλεόραση για 17 χρόνια Facebook Twitter

Στην εκπομπή του σε κανάλι της Κρήτης φιλοξενούσε πολύ γνωστούς τραγουδιστές και όπως μάλιστα μεταδίδει ο ιστότοπος newsit.gr, ο δραπέτης έγινε κουμπάρος του Ανδρέα Μπάρκουλη και συστηνόταν ως γιος της Κορίνας Τσοπέη.

Το απόγευμα της Κυριακής, στην Ομόνοια, οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ τον σταμάτησαν για τυχαίο έλεγχο ταυτοτήτων αλλά ο παρουσιαστής δίστασε να τους επιδείξει το πλαστό δελτίο ταυτότητας που χρησιμοποιούσε σε όλες τις υπόλοιπες περιστάσεις. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο δραπέτης - παρουσιαστής προσπάθησε να πείσει τους ένστολους πως θα έχουν προβλήματα εάν πήγαιναν για εξακρίβωση έναν «διεθνούς φήμης δημοσιογράφο και τραγουδιστή»: «Ξέρετε ποιος είμαι εγώ; Εγώ δουλεύω ως δημοσιογράφος στο .... (σ.σ ανέφερε διεθνή ενημερωτική ιστοσελίδα)...εάν τολμήσετε να με πάτε στο τμήμα θα πέσουν τηλέφωνα και ξέρετε τι θα γίνει μετά», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Οι αξιωματικοί ωστόσο ακολούθησαν κατά γράμμα τα προβλεπόμενα και, αγνοώντας τις απειλές του, τον προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας για εξακρίβωση στοιχείων.

Διασταυρώνοντας τα αποτυπώματα του με τα ηλεκτρονικά δεδομένα, διαπίστωσαν ότι είχαν απέναντί τους τον επί 17 χρόνια δραπέτη που είχε δικαστεί ερήμην για σωρεία απατών. Οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και, χθες, τον οδήγησαν στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών.

Ο διάσημος τραγουδιστής, είχε συλληφθεί στην Κρήτη το 1996 καθώς εμφανίζονταν σε ξενοδοχεία σε τουριστικές περιοχές του νησιού, υποδυόμενος τον γιο γνωστού βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ, καταφέρνοντας να αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά από επιχειρηματίες, στους οποίους υποσχόταν παράνομες διευκολύνσεις.

Μάλιστα για να πείσει τα θύματα του, έστελνε λουλούδια στον εαυτό του με κάρτες που είχε γράψει ο ίδιος, από δήθεν ψηφοφόρους του πατέρα του που ήθελαν να τον ευχαριστήσουν. 

Ο δραπέτης αναμένεται να πάρει πάλι σύντομα τον δρόμο για τις φυλακές. 

Ελλάδα
10

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Καλά το όνομα και η πλαστή ταυτότητα και οι απατεωνιές για το ποιανού γιος ήταν ανάλογα την περίσταση. Ειδικά εκείνη την εποχή. ΆΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΆΤΣΑ ΤΟΥ??? Αν όχι τότε ΠΏΣ κανένας δεν τον αναγνώρισε? Απ την μία μαθαίνεις πως η ΕΛΑΣ ψηφιοποίησε προφανώς το αρχείο της και έχει αποτυπώματα στο σύστημα από κάποιον που έπιασε 25ετια πίσω και απ την άλλη 17 χρόνια δεν τον βλέπαν. ΥΓ: Ξέρετε ποιος είμαι εγώ ρε? Και συχνά δεν είναι καν πολιτικός ή διάσημος. Θέλω να μάθω από τροχονόμο πόσες φορές ακούει την φράση αυτή και εαν τρελαίνεται πια μαυτή τη φράση.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί μετά την σύλληψή του, δημοσιεύονται μεν φωτο, χαρακτηρίζεται στο άρθρο "διάσημος" κλπ, αλλά κρύβονται τα χαρακτηριστικά του.Υπαγορεύει κάποιος νόμος αυτή την κοινωνική "σεμνοτυφία" ;Όποιος ξέρει, ας γράψει τον νόμο.
Δεν είμαι δικηγόρος (θού κύριε) αλλά νομίζω οτι στοιχεία ατόμου που δεν έχει καταδικαστεί μπορούν να κοινοποιηθούν μόνο με εντολή εισαγγελέα και σε συγκεκριμένες μόνο περιπτώσεις (προστασία του κοινωνικού συνόλου κτλ). Το βλέπουμε συχνά με περιπτώσεις παιδόφιλων ή μαφιόζων.