Ελένη Τοπαλούδη: Εντοπίστηκαν και οι τρεις νεαροί που κατηγορούνται για το βιασμό της φοιτήτριας πριν τη δολοφονία

Ελένη Τοπαλούδη: Εντοπίστηκαν και οι τρεις νεαροί που κατηγορούνται για το βιασμό της φοιτήτριας πριν τη δολοφονία Facebook Twitter
0

Τρεις μήνες μετά το άγριο έγκλημα με θύμα τη νεαρή φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη στην Ρόδο, η αστυνομία έχει πλέον εντοπίσεις και τους τρεις νεαρούς που φέρονται να τη βίασαν ένα χρόνοι πριν.

Μετά την δολοφονία της ήρθε στο φως η καταγγελία πως η Ελένη Τοπαλούδη είχε βιαστεί από τρεις νεαρούς το 2017.

Η ανακρίτρια της Ρόδου έχει παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα της στην κατάθεσή της έχει ήδη κατονομάσει τους 2 από τους 3.


Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ήδη οι αστυνομικοί του νησιού έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν και τον τρίτο νεαρό, πράγμα που σημαίνει πως πλέουν έχουν αποκαλυφθεί και οι τρεις φερόμενοι ως δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 19χρονο, έναν 22χρονο και έναν 23χρονο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες θεωρείται θέμα ημερών το να κληθούν σε απολογία, ένω η ΕΛΑΣ ερευνά στο διαδίκτυο προκειμένου να βρει το βίντεο το οποίο εκτιμάται πως έχει καταγράψει τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη.

Το βίντεο κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2017, λίγες ημέρες μετά το περιστατικό, και η άτυχη κοπέλα ενημερώθηκε από μια φίλη της που το είδε. Στη συνέχεια, η Ελένη Τοπαλούδη άρχισε να δέχεται απειλητικά μηνύματα.

Η οικογένεια Τοπαλούδη, ελπίζει πως αν οι αστυνομικοί καταφέρουν να «ξεκλειδώσουν» το λάπτοπ της φοιτήτριας, θα μπορέσουν να βρουν εκεί και το βίντεο και μηνύματα που την εκβιάζουν.

«Ηθικοί αυτουργοί οι γονείς των δραστών»


«Αυτό που είχαμε ως δεδομένο ήταν ένα περσινό γεγονός που είχε συμβεί στην κόρη μας. Το διασταυρώσαμε με κάποιες από τις παρέες που είχε εκεί. Τα παιδιά μας που ως σωστοί γονείς τα μεγαλώνουμε με κάποιες αρχές και αξίες αυτά τα κοριτσάκια δυστυχώς φοβούνται και ντρέπονται να μιλήσουν στους γονείς τους. Φοβούνται την κοινωνία και ντρέπονται τους γονείς τους. Είχε μιλήσει με κάποιες φίλες της για το περιστατικό. Πήγε μαζί με κάποιες φίλες της και προσπάθησε να κάνει καταγγελία» είπε χθες στην εκπομπή Μαζί σου ο πατέρας της Ελένης.

«Εμείς επειδή ως γονείς γνωρίζαμε τον χαρακτήρα της κόρης μας, από την πρώτη στιγμή είχαμε τονίσει ότι ενδεχομένως να υπάρχει ένα κύκλωμα που βιάζει και εκβιάζει κορίτσια και δυστυχώς οι φόβοι και οι υποψίες μας αποδεικνύονται αληθινές. Δεν θέλω να φανώ μάντης κακών αλλά υποψιάζομαι ότι και άλλα κοριτσάκια είχαν υποστεί εκβιασμούς. Ενδεχομένως όλοι αυτοί να αποτελούσαν ένα κύκλωμα, μια εγκληματική οργάνωση. Υπάρχουν κι άλλα κοριτσόπουλα που λόγω ψυχολογικές βίας στην οποία υπόκεινται να φοβούνται να μιλήσουν. Γι' αυτό και έχω πει επανειλημμένα, όσα τέτοια κοριτσάκια είτε είναι στη Ρόδο είτε έχουν φύγει από το νησί και έχουν υποστεί ό,τι έχουν υποστεί και βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, όσο παλιά κι αν είναι τα γεγονότα, πρέπει να ειπωθούν και να καταγραφούν. Γιατί υπάρχει ένα απόστημα στην τοπική κοινωνία και αυτό πρέπει να σπάσει. Κι αυτοί που πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, να καθίσουν, να δικαστούν και να καταδικαστούν όπως τους αρμόζει. Οι γονείς αυτών των παιδιών είναι οι ηθικοί αυτουργοί. Δεν μπορούν αυτά τα άτομα να αφήνονται για τόσο καιρό ανεξέλεγκτα να βιάζουν και να εκβιάζουν και να μην έχουν πάρει χαμπάρι οι γονείς τους. Ενδεχομένως να υπάρχουν και ζητήματα συγκάλυψης. Για να μην πω και παραποίησης στοιχείων. Ειδικά για την Ελένη μας...» δήλωσε συγκινημένος ο Γιάννης Τοπαλούδης.

«Έπρεπε να μας ενημερώσει η αστυνομία...»


«Δεν μπορώ να ξέρω αν υπάρχουν παραλείψεις από την αστυνομία, είναι θέμα διερεύνησης. Πάντως ο,τι και να έγινε, όποιος ήταν τότε στην αστυνομία (σ.σ όταν η Ελένη πήγε να καταγγείλει τον βιασμό της) έπρεπε να λειτουργήσει και ως γονιός. Ένα οποιοδήποτε παιδί που πάει σε ένα αστυνομικό τμήμα να πει κάτι, δεν πάει για να πιει καφέ, πάει να πει κάτι το τραγικό που του συνέβη. Όταν είναι σε μια τέτοια κρίσιμη ηλικία πρέπει κάθε αστυνομικός να λειτουργεί ευσυνείδητα Θα έπρεπε να πει "αυτό το παιδί από πού ξεφύτρωσε, από πού μας ήρθε; Δεν έχει κάποιους έρμους γονείς να τους ενημερώσουμε;". Έστω φιλικά, ανθρώπινα, όχι να προχωρήσουμε σε καταγραφή καταγγελιών και περαιτέρω διαδικασίες. Σαν άνθρωπος και σαν γονιός δεν έπρεπε να μας ενημερώσει. Να μας έλεγαν έστω ότι παιδί σαν ήρθε και μας είπε αυτό το πράγμα.

Εγώ γνώριζα την κόρη μας δεν ήταν άνθρωπος που να μεθάει, σπάνια να έπινε μια μπίρα, τίποτα περισσότερο γι' αυτό λέω ότι αυτό το κύκλωμα πιθανόν να συνδέεται και με αυτά τα χάπια (σ.σ του βιασμού) τα οποία επηρεάζουν τα κοριτσόπουλα και πριν από την Ελένη μου να υπήρχαν κι άλλα...» λέει ο κύριος Τοπαλούδης.

«Έξω έχει παγωνιά και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά αυτά εμάς δεν μας αγγίζουν, έχουμε άλλη παγωνιά μες την ψυχή μας, έχουμε μια μαχαιριά. (...) Κάποιες στιγμές της ημέρας είναι πολύ οδυνηρές και θέλεις να κλείνεσαι στο δωμάτιο σου να απομονωθείς. Μένουμε σε ένα μεγάλο κενό όταν σκεφτόμαστε ότι από 4 μείναμε 3...» καταλήγει ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ