Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Παγετό και χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας φέρνει η κακοκαιρία Ωκεανίς

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Παγετό και χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας φέρνει η κακοκαιρία Ωκεανίς Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
0

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε πριν από λίγο η ΕΜΥ, που προειδοποιεί για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και χιόνια μέχρι στο κέντρο της Αθήνας, τις οποίες θα φέρει το νέο κύμα κακοκαιρίας «Ωκεανίς».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, κακοκαιρία προβλέπεται από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 23 Φεβρουαρίου και από τα βόρεια, με κυρία χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τους πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικούς άνεμους και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

1. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές,

α. το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου θα σημειωθούν από τα ξημερώματα στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο. Από τη Θεσσαλία και βορειότερα οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σταδιακά και σε πεδινές περιοχές, ενώ ενδεικτικό υψόμετρο για την ανατολική Στερεά είναι τα 200-300 μέτρα και για την Πελοπόννησο τα 300-500 μέτρα. Πάντως τις βραδινές ώρες οι χιονοπτώσεις στα βόρεια θα εξασθενήσουν.

β. την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου θα συνεχιστούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και στη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες και τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

γ. ειδικά για την Αττική, χιονοπτώσεις προβλέπονται το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου από το απόγευμα, αρχικά στα ορεινά βαθμιαία στα

ημιορεινά και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλό υψόμετρο και θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τις βραδινές ώρες δεν αποκλείεται να χιονίσει πρόσκαιρα και στο κέντρο της Αθήνας.

2. Πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 8-9 μποφόρ, θα πνέουν το Σάββατο και στο βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση προβλέπεται σταδιακά την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου.

3. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως την Κυριακή στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου κατά τόπους στην Κρήτη.

4. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 10 βαθμών θα γίνει αισθητή από το Σάββατο και από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές και τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά, ο οποίος την Κυριακή και τη Δευτέρα στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM