Κακοκαιρία Ωκεανίς - Τα νέα στοιχεία για το κύμα ψύχους και τα δεδομένα έως τώρα

Κακοκαιρία Ωκεανίς - Τα νέα στοιχεία για το κύμα ψύχους και τα δεδομένα έως τώρα Facebook Twitter
0

Νέα μετεωρολογικά στοιχεία για την κακοκαιρία Ωκεανίς  που αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής έδωσε το meteo από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Η Ωκεανίς θα πλήξει τη χώρα μας από τις 22/02/2019 και κυρίως το διήμερο Σάββατο 23/02 - Κυριακή 24/02.

Κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας θα είναι η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας άνω των 10°C σε σχέση με την Πέμπτη 21/02 λόγω της έλευσης αερίων μαζών πολικής προέλευσης, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και οι χιονοπτώσεις αρχικά την Παρασκευή 22/02 στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της βόρειας χώρας.

Από το πρωί του Σαββάτου 23/02 παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και από το βράδυ του Σαββάτου στα πεδινά της Θεσσαλίας και ημιορεινά της Στερεάς και Πελ/νήσου. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα υψόμετρα χιονόπτωσης (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) θα δοθούν σε νεότερες ανακοινώσεις.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονες βροχοπτώσεις συμπεριλαμβάνεται εκ νέου η Κρήτη και ιδιαίτερα τα δυτικά τμήματα του νησιού.

Επιπρόσθετα, το διήμερο Σάββατο 23/02 - Κυριακή 24/02, πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 9-10 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, ενώ πολύ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεων έως 8-9 μποφόρ θα επηρεάζουν κατά περιόδους χερσαίες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.

Στο βίντεο που ακολουθεί προβάλλονται προγνωστικοί χάρτες για την πορεία των αερίων μαζών στην Ευρώπη και την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Ωκεανίδας μέχρι και τις βραδινές ώρες της Κυριακής 24/02.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαφάνιση Λόρα: Η αεροπορική επιβεβαίωσε στην ΕΛΑΣ ότι η 16χρονη ταξίδεψε στη Φρανκφούρτη

Ελλάδα / Εξαφάνιση Λόρα: Η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε στην ΕΛΑΣ ότι η 16χρονη ταξίδεψε στη Φρανκφούρτη

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την καθυστέρηση, σημειώνοντας ότι η πληροφορία θα μπορούσε να είχε κοινοποιηθεί από τις πρώτες ώρες μετά την εξαφάνιση της
THE LIFO TEAM
Νέα Πέραμος: «Το παιδί μου δεν είχε πειράξει κανέναν» - Τα σημεία που δυσκολεύουν την εξιχνίαση της υπόθεσης

Ελλάδα / Νέα Πέραμος: «Το παιδί μου δεν είχε πειράξει κανέναν» - Τα σημεία που δυσκολεύουν την εξιχνίαση της υπόθεσης

Το βάρος της έρευνας πέφτει πλέον στις καταθέσεις συγγενών και φίλων του θύματος, προκειμένου να εντοπιστούν πιθανά κίνητρα, αλλά και να διαπιστωθεί αν υπάρχει ηθικός αυτουργός πίσω από τη δολοφονία
THE LIFO TEAM