Συνεχίζεται η κακοκαιρία - Ποιες περιοχές θα πλήξει η «Χιόνη» σήμερα

Συνεχίζεται η κακοκαιρία - Ποιες περιοχές θα πλήξει η «Χιόνη» σήμερα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η κακοκαιρία «Χιόνη» συνεχίζει να πλήττει αρκετές περιοχές της Ελλάδας και σήμερα, με χιόνια, βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Βροχές θα σημειωθούν στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Αιγαίο και σε παράκτιες περιοχές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Σταδιακά έως το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες, ακόμη και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Στην Αττική αναμένονται αρχικά βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινά του νομού, όμως από το πρωί ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 9 βαθμούς.


Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και στα δυτικά του νομού και την πόλη της Θεσσαλονίκης 3 έως 5 και πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ.

Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -5 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -1 έως 10, στη Θράκη από 0 έως 8, στα δυτικά ηπειρωτικά από 2 έως 12, στη Θεσσαλία από 0 έως 9, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από 4 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 11, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 8, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 6 έως 15, και στην Κρήτη από 9 έως 12.


Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 7 έως 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση έως 2 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις 7 έως 9 και τοπικά έως 10 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ (πρόσκαιρα 9 στον Πατραϊκό), όμως σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και βορειοδυτικούς 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Χθες το απόγευμα, η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης και διακοπές ρεύματος στην Αττική. Σε διάφορες περιοχές της Αθήνας καταγράφηκε πτώση της τάσης και αρκετές διακοπές ρεύματος.

Σύμφωνα με αξιωματικό της Πυροσβεστικής που μίλησε στο LIFO.gr, η υπηρεσία δέχτηκε αρκετές κλήσεις για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων από ανελκυστήρες σε τουλάχιστον 15 πολυκατοικίες στο κέντρο της Αθήνας.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:


Αττική: νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά. Γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.


Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8, στα ανατολικά 9 με 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη: τις πρωινές ώρες πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία αίθριος. Από τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν και πάλι νεφώσεις. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: τις πρωινές ώρες πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία αίθριος καιρός. Από τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν πάλι νεφώσεις. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 και πρόσκαιρα στο θρακικό τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 00 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: στα βόρεια γενικά αίθριος καιρός. Στα νότια τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Ευβοίας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). Μέχρι το μεσημέρι από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.


Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα ανατολικά και νότια 9 με 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία: από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: νεφώσεις με βροχές και στα ανατολικά καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά στα δυτικά 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία: από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: νεφώσεις με βροχές και στα νότια καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Λίγα χιόνια στα βόρεια. Βαθμιαία τα φαινόμενα στα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 9 με 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλοφοριακά προβλήματα και πτώσεις δέντρων

 

Φανάρια σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας τέθηκαν εκτός λειτουργίας προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος ενώ έχουν καταγραφεί και τουλάχιστον τρεις πτώσεις δέντρων, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Στο Παγκράτι αρκετά σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα για τουλάχιστον δύο ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μια γραμμή υπερυψηλής τάσης στον Αγιο Στέφανο έπεσε και επανήλθε εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

Το βαρομετρικό χαμηλό που προκαλεί την κακοκαιρία «Χιόνη», έφερε χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας, με την χιονόπτωση να μην περιορίζεται μόνο στα ορεινά αλλά να πλήττει και ημιορεινές περιοχές της Αττικής.

Με πληροφορίες από meteo.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ