ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση της καθαρίστριας που παραποίησε το απολυτήριο δημοτικού

Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση της καθαρίστριας που παραποίησε το απολυτήριο δημοτικού Facebook Twitter
3

Εκδικάζεται σήμερα στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης που έχει υποβάλλει η καθαρίστρια από τον Βόλο, η οποία καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη επειδή παραποίησε το ενδεικτικό του δημοτικού σχολείου. 

Η ιστορία της 53χρονης έγινε ευρύτερα γνωστή πριν από μερικούς μήνες, όταν και οδηγήθηκε στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή.

Η υπόθεση της καθαρίστριας, η οποία πέρασε 23 ολόκληρες ημέρες στη φυλακή, προκάλεσε αντιδράσεις σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ υπήρξε και παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. 

Ο συνήγορος της καθαρίστριας είχε ζητήσει να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, με την οποία και κρίθηκε ένοχη ενώ παράλληλα είχε καταθέσει αίτημα και για την αναστολή της εκτέλεσης της ποινής της.

Το δεύτερο αίτημα του δικηγόρου έχει γίνει δεκτό για λόγους υγείας, με αποτέλεσμα η γυναίκα να αφεθεί προσωρινά ελεύθερη από τις φυλακές Ελαιώνα.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, ενόψει της δίκης στον Αρειο Πάγο, καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην εργαζόμενη, απαιτώντας «να επανέλθει η συναδέλφισσά μας στην εργασία της, με αναίρεση της ποινής της και αναγνώριση των δεδουλευμένων της».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με την οποία ζητάει να τερματιστεί τώρα ο Γολγοθάς της καθαρίστριας, τονίζοντας: «Η συναδέλφισσα ούτε έκλεψε, ούτε καταχράστηκε δημόσια χρήματα. Τα δούλευε και τα δούλευε σκληρά, επί 20 χρόνια, σε παιδικό σταθμό του Βόλου, προκειμένου να ζήσει την οικογένειά της κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες»

Ελλάδα
3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Στις σύγχρονες ευρωπαϊκές δημοκρατίες η ισονομία είναι το βασικότερο αυτονόητο. Αλήθεια με εκείνο τον τύπο που διοικούσε ολόκληρο νοσοκομείο με τέσσερα πλαστά πτυχία τι έγινε άραγε ?
Αναίρεση γίνεται κατά απόφασης. Όχι κατά ποινής. Για νομικούς και μόνο λόγους. Όχι διότι δεν έγινε ορθή εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών.Το αν η συναδέλφισσα έκλεψε ή όχι χρήματα ας το πει ο/η υποψήφιος/α καθαριστής/ρια που έμεινε εκτός ενώ είχε τα πραγματικά τυπικά προσόντα.Αν ο νόμος είναι προβληματικός ας τον αλλάξει ο νομοθέτης.Απλά αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η ευαισθησία των πολιτικών, δηλ. των εκλεγμένων από εμάς αντιπροσώπων, είναι επιδερμική. Ακόμα και όταν είναι νομοθέτες καταγγέλλουν άλλους αντί να αλλάξουν τον νόμο.