Καταδίκη Αμβρόσιου: Mία ιδιαίτερη κρίσιμη απόφαση για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά

Καταδίκη Αμβρόσιου: Mία ιδιαίτερη κρίσιμη απόφαση για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά Facebook Twitter
1

«Είναι μία ιδιαίτερα κρίσιμη απόφαση για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά», δήλωσε η συνήγορος πολιτικής αγωγής Κλειώ Παπαπαντολέων για την καταδίκη του Αμβρόσιου.

Σήμερα, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου για τα αδικήματα της δημόσιας υποκίνησης σε βία ή μίσος και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος.

Το δικαστήριο επέβαλε στον μητροπολίτη, για αναρτήσεις του κατά των ομοφυλόφιλων, συνολική ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή και του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Κατά τη διάρκεια της εκφώνησης της δικαστικής απόφασης άτομα που βρίσκονταν στο ακροατήριο προχώρησαν σε αποδοκιμασίες, ενώ μέσα και έξω από την δικαστική αίθουσα υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις.

Από την πλευρά της, η συνήγορος πολιτικής αγωγής Κλειώ Παπαπαντολέων δήλωσε ότι «είναι μία ιδιαίτερα σημαντική απόφαση, η οποία βάζει όριο, όχι τον ρατσιστικό λόγο γενικώς από οποιονδήποτε κι αν εκφέρεται, αλλά βάζει όριο στον ιδιαίτερα εμπρηστικό λόγο όταν εκφέρεται από ένα πρόσωπο, το οποίο μπορεί να έχει πολύ μεγάλη απήχηση και επιρροή στον κόσμο και όταν ο λόγος αυτός θέτει σε διακινδύνευση την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του προσώπου». «Θεωρούμε», συνέχισε, «ότι ήταν μία ιδιαίτερη κρίσιμη απόφαση για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά».

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"συνολική ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή και του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου."Καλά κύριε συνήγορε αφήστε τώρα τα περί κρίσιμων στιγμών, σιγά την απόφαση-τομή για την χώρα. Ναι συμβολικά έχει αξία και ίσως αποθαρρύνει άλλα δημόσια πρόσωπα και δη κληρικούς απ το να μιλάνε έτσι και ίσως είναι η πρώτη φορά που καταδικάζεται εν ενεργεία ιερέας αλλά η ουσία είναι μία: το ότι δεν τιμωρήθηκε τελικά. Η κλασσική ποινή για να φύγει η υποχρέωση, με αναστολή δηλαδή. Ο κόσμος βαρέθηκε να ακούει την λέξη "αναστολή" σε κάθε 2η δικαστική απόφαση που βγαίνει ξανά και ξανά. Παρομοίως και στο εξωτερικό μπορώ να πω. Δεν βάζουν μυαλό αυτά τα άτομα έτσι. Το ξαναλέω: Δ-Ε-Ν βάζουν μυαλό. ΔΕΝ. Εαν είναι στοιχειωδώς έξυπνοι απλά θα χαμηλώσουν τους τόνους δημοσίως για το διάστημα αυτό και μόλις παρέλθει θα αρχίσουν πάλι τα ίδια. Την αναγνώριση πρότερου έντιμου βίου πως την δικαιολογείτε;;; Γελάνε και οι πέτρες!