Άγρια δολοφονία πίσω από το θάνατο της φοιτήτριας στη Ρόδο - Νέα στοιχεία

Άγρια δολοφονία πίσω από το θάνατο της φοιτήτριας στη Ρόδο - Νέα στοιχεία Facebook Twitter
0

Σε εξέλιξη βρίσκονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι έρευνες για την υπόθεση της σορού νεαρής φοιτήτριας που εντοπίστηκε τις προηγούμενες μέρες στη θαλάσσια περιοχή «Φώκια», στους Πεύκους της Λίνδου.

Η 21χρονη Ελένη από το Διδυμότειχο εντοπίστηκε νεκρή σε βράχια, από άντρες του Λιμενικού Σώματος γυμνή, φορώντας μονάχα το στηθόδεσμό της.

Σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις των αρμοδίων αρχών, ο θάνατος της 21χρονης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο, οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, καθώς δεν υπάρχουν οι οποιεσδήποτε ενδείξεις για ατύχημα ή αυτοχειρία.

Αυτό προκύπτει και από την ιατροδικαστική εξέταση, το πόρισμα της οποίας παραδόθηκε στις διωκτικές αρχές του νησιού. Τα όποια σημαντικά στοιχεία έχουν ανακύψει από αυτό, τα εξετάζει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου το οποίο και διενεργεί τη σχετική προανάκριση για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η άτυχη 21χρονη φοιτήτρια σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο και η αναγνώρισή της έγινε από το τατουάζ που έφερε στη γάμπα του δεξιού της ποδιού, ένα τριαντάφυλλο σε χρώμα μαύρο και κόκκινο, ενώ συγγενείς της ήρθαν στο νησί και επιβεβαίωσαν την ταυτότητά της και επίσημα.

Συγκλονισμένοι οι γονείς αλλά και οι συγγενείς της άτυχης κοπέλας αδυνατούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί στο παιδί τους και ζητούν απαντήσεις.

«Έχουμε συγκλονιστεί από τη δολοφονία της Ελένης. Ήταν ένα πολύ αγαπητό παιδί, πολύ φιλική με εμάς τους συμφοιτητές της, συνεπής στα μαθήματά της και στο Πανεπιστήμιο και γενικότερα δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα όλα αυτά τα χρόνια που σπούδαζε στο νησί» λένε συμφοιτητές της στο protothema.gr.

 

Άγρια δολοφονία πίσω από το θάνατο της φοιτήτριας στη Ρόδο - Νέα στοιχεία Facebook Twitter

Η εφημερίδα Δημοκρατική αναφέρει πως ειδικό κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών του Λιμενικού Σώματος, που έφτασε στη Ρόδο εσπευσμένα από την Αθήνα, συνδράμει από χθες το μεσημέρι στην έρευνα


Όταν έγινε γνωστό πως στη Ρόδο βρέθηκε νεκρή μια γυναίκα με τατουάζ σε σχήμα τριαντάφυλλου δύο συμφοιτητές της παρατήρησαν πως η φίλη τους, που δεν είδαν για τρεις μέρες, είχε ένα τέτοιο στο δεξί της πόδι.


Το απόγευμα της Παρασκευής και ενώ είχε υποβληθεί δήλωση εξαφάνισης από τους γονείς της,  οι φοιτήτριες μετέβησαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου και επιβεβαίωσαν το μοιραίο.



Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως θορυβημένοι είναι οι αξιωματικοί που έχουν επιληφθεί των ερευνών καθώς ορισμένα σημάδια που φέρει στον λαιμό της η σορός της κοπέλας παραπέμπουν σε απόπειρα στραγγαλισμού αν και η επίσημη εκδοχή του θανάτου της είναι ο πνιγμός.


Σε έρευνα που έγινε με την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στην οικία της, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, δεν προέκυψαν στοιχεία που θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα ενώ κομβικής σημασίας για την πορεία των ερευνών αποτελεί η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών της συνομιλιών, που έχει ήδη παραγγελθεί.


Σημειώνεται ότι το κινητό της τηλέφωνο αν και ο θάνατός της προσδιορίζεται μέχρι και 48 ώρες πριν την ανεύρεση του άψυχου σώματός της, το πρωί της 28ης Νοεμβρίου 2018 στην θαλάσσια περιοχή Φωκίας, έδειχνε να είναι online στο facebook, προχθές.


Τονίζεται ακόμη ότι δεν έχουν βρεθεί τα ρούχα της ως και άλλα προσωπικά της αντικείμενα ενώ ένα μεγάλο ερωτηματικό για τις αρχές είναι γιατί βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο.


Επί τούτου υπάρχουν επί του παρόντος εικασίες και πιθανολογείται ότι είτε βρισκόταν με κάποιον άγνωστο ο οποίος «ξεφορτώθηκε» το πτώμα της στο σημείο αυτό, είτε είχε μεταβεί στο σημείο εκείνο και συνέβη το αποτρόπαιο έγκλημα.


Από σήμερα ξεκινά ένας νέος κύκλος ανακρίσεων και καταθέσεων όσων την γνώριζαν με κρισιμότερο για τις έρευνες σημείο την ανεύρεση και την λήψη κατάθεσης από τα άτομα που είχε επαφή την 27η Νοεμβρίου 2018.


Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν προέκυψαν ίχνη βιασμού, ενώ τραύματα που φέρει κυρίως στο πρόσωπο αποδίδονται επί του παρόντος σε πτώση στα βράχια καθώς το σώμα της παρασυρόταν από τα κύματα.


Αρμοδίως εξετάζεται εξάλλου αν θα διενεργηθεί και δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση από τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ