Μια νεαρή κοπέλα, μουσικός του δρόμου, προσήχθη χτες το βράδυ, σε Α/Τ κοντά στην πλατεία Αριστοτέλους, κατηγορούμενη για επαιτεία.

 

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για σύλληψη, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από μέλη του Σωματείου Μουσικών Βορείου Ελλάδας, με την ΕΛ.ΑΣ να διευκρινίζει πως προέβη μόνο σε προσαγωγή της γυναίκας, σε τοπικό αστυνομικό τμήμα. 

 

«Απαράδεκτη η χθεσινοβραδυνή σύλληψη, προσαγωγή και στη συνέχεια μήνυση από πλευράς των αστυνομικών οργάνων σε βάρος της μουσικού του δρόμου....ξανά για επαιτεία. Στην καρδιά της πόλης στην Αριστοτέλους! Στην ουσία "διώκεται" ο πολιτισμός. Η αστυνομία "υπερθεματίζει" στην αναλγησία. ΝΤΡΟΠΗ. Δεν δέχτηκαν καν να μιλήσουν με τον πρόεδρο του Συλλόγου Μουσικών Βόρειας Ελλάδας! Τέτοιοι χειρισμοί δεν ευνοούν τον διάλογο με ένα νόμιμο ιστορικό σωματείο της πόλης, για ένα τόσο σοβαρό και φλέγον ζήτημα για τους μουσικούς της πόλης και όχι μόνον. Ζήτημα που αφορά ακόμη και την επιβίωση κάποιων ανθρώπων.Την τρέχουσα εβδομάδα θα υπάρξει προσπάθεια νομοθετικής ρύθμισης πια για το θέμα της επαιτείας στη βουλή. Ο ΣΜΒΕ θα σταθεί στο πλευρό της συλληφθείσας μουσικού» έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook o Δημήτρης Ζερβουδάκης.

 

Όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο, την Τετάρτη προγραμματίζεται σιωπηλή διαμαρτυρία έξω από το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου με αφορμή τη συγκεκριμένη σύλληψη. «Περιμένουμε να υπάρξει παρέμβαση στη Βουλή ώστε να καταργηθεί αυτή η Μεταξική διάταξη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζερβουδάκης.

 

Toν Δεκέμβριο του 2016 οι μουσικοί του δρόμου είχαν οργανώσει διαμαρτυρία στην παραλία της Θεσσαλονίκης για τις προσαγωγές και τις διώξεις (για επαιτεία, κατάληψη δημόσιου χώρου, μη πληρωμή πνευματικών δικαιωμάτων στην ΑΕΠΙ.

 

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ

 

Εν τω μεταξύ, η ελληνική αστυνομία διαψεύδει πως η μουσικός συνελήφθη για επαιτεία, διευκρινίζοντας πως έγινε μόνο προσαγωγή της γυναίκας σε τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

 

«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όσα αναφέρονται σε αναρτήσεις ιστοσελίδων σχετικά με σύλληψη και υποβολή μήνυσης σε βάρος μουσικού για επαιτεία. Διευκρινίζεται ότι πραγματοποιήθηκε μόνο προσαγωγή σε τοπικό Αστυνομικό Τμήμα», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση

 

Mε πληροφορίες από dailythess.gr