Το 2020 την ανέβασε στην πλάτη του στον Όλυμπο και τώρα έτρεξαν μαζί στον Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Το 2020 την ανέβασε στην πλάτη του στον Όλυμπο και τώρα έτρεξαν μαζί στον Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» Facebook Twitter
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI
0

Νέο ραντεβού να κατακτήσουν τον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» έδωσαν σήμερα ο Μάριος Γιαννάκου και η Ελευθερία Τόσιου.

Η ιστορία τους ξεκινά τον Οκτώβριο του 2020, όταν ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων Μάριος Γιαννάκου και η τότε φοιτήτρια Ελευθερία Τόσιου, η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, είχαν δώσει «ραντεβού» στους πρόποδες του Ολύμπου για να κατακτήσουν μαζί την κορυφή.

Όπως κι έκαναν, με τον Μάριο να κουβαλάει στην πλάτη του την Ελευθερία για να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα και να δει τον κόσμο από ψηλά.

Σήμερα, το «ραντεβού» τους ήταν στην κεντρική πλατεία της Πέλλας, σημείο έναρξης του 16ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», προκειμένου να διανύσουν μαζί -και με παρέα τη φίλη τους Βασιλική Ντικούλη- τη διαδρομή ως το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται το σημείο τερματισμού.

«Έχω συμμετάσχει σε αγώνα 5χλμ και 10χλμ παλαιότερα και τώρα ήθελα να βιώσω την εμπειρία ενός κανονικού μαραθωνίου 42χλμ», εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πτυχιούχος πλέον Βιολογίας Ελευθερία Τόσιου, λίγο πριν από την έναρξη, με τον Μάριο Γιαννάκου να δηλώνει για ακόμη μια φορά καθ'όλα έτοιμος για τον αγώνα.

Αν και μόλις πρόσφατα ολοκλήρωσε με επιτυχία την υπερπροσπάθεια των 500χλμ, σέρνοντας μάλιστα ένα έλκηθρο, στον αγώνα «Lapland Arctic Ultra», στον Αρκτικό Κύκλο, ο Μάριος Γιαννάκου δεν δίστασε στιγμή να βρεθεί στο πλευρό της φίλης του και να τη βοηθήσει να ολοκληρώσουν μαζί αυτή την προσπάθεια.

Άλλωστε, όπως είχε δηλώσει και μετά την κατάκτηση της κορυφής του Ολύμπου μαζί με την Ελευθερία, «Δεν είναι απλώς ο καλύτερος, αλλά ο σπουδαιότερος αγώνας της ζωής μου. Είναι ό,τι καλύτερο έχω κάνει ως άνθρωπος γενικά. Δεν πρόκειται για έναν αγώνα. Ένιωσα ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου».

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ