17 Νοέμβρη: Αποφυλακίστηκε ο Ηρακλής Κωστάρης- Είχε καταδικαστεί για συμμετοχή στη δολοφονία Μπακογιάννη

17 Νοέμβρη: Αποφυλακίστηκε ο Ηρακλής Κωστάρης- Είχε καταδικαστεί σε ισόβια για συμμετοχή στη δολοφονία Μπακογιάννη Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από την δίκη σε δεύτερο βαθμό των μελών τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», τον Δεκέμβριο του 2005. Στη φωτογραφία ο Ηρακλής Κωστάρης. EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Αποφυλακίστηκε χθες, Πέμπτη ο Ηρακλής Κωστάρης, εκτελεστής της «17 Νοέμβρη», δεκαεννιά χρόνια μετά τη σύλληψή του, με τη διαδικασία της υφ’ όρον απόλυσης. 

Ο Ηρακλής Κωστάρης, αλλιώς «Χάρης» ή «Τάκης», όπως τον ανέφεραν στην οργάνωση, συνελήφθη το καλοκαίρι του 2002 στην Πρέβεζα, όπου παραθέριζε με την οικογένεια του.

Κατά την προανάκριση είχε αρνηθεί να απολογηθεί και τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι ποτέ δεν υιοθέτησε την πρακτική της βίας. «Οποιαδήποτε κοινωνική αλλαγή είναι εφικτή μόνο μέσα από κοινωνικούς αγώνες», είχε αναφέρει. Ωστόσο, από το προανακριτικό υλικό και τις απολογίες συγκατηγορούμενων του, προέκυψε η συμμετοχή του σε μεγάλο αριθμό ενεργειών.

Ο Ηρακλής Κωστάρης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, ληστεία και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Σύμφωνα με την δικογραφία, οι δράστες της δολοφονίας ήταν ο Κωστάρης και ο Κουφοντίνας, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα. 

Τα τελευταία χρόνια λάμβανε τις προβλεπόμενες πενθήμερες άδειες και επισκεπτόταν την οικογένεια του, ενώ λάμβανε και εκπαιδευτικές άδειες, σπουδάζοντας Πληροφορική. 

Πριν από την αποφυλάκισή του, εργαζόταν στην Κεντρική Αποθήκη Υλικών  των φυλακών Κορυδαλλού.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ