ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

«Ζήστε» μέσα στους pop- art πίνακες του Ντέιβιντ Χόκνεϊ

Μπείτε (κυριολεκτικά) μέσα στους pop- art πίνακες του Ντέιβιντ Χόκνεϊ Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Οι διάσημοι pop-art πίνακες του Ντέιβιντ Χόκνεϊ προσκαλούν τον θεατή να μπει στον κόσμο του.

Οι λάτρεις της τέχνης μπορούν να «μπουν» μέσα στους βασισμένους στη ζωή του, πίνακες, στο νέο καθηλωτικό χώρο τέχνης του Λονδίνου, το Lightroom, που ανοίγει στο King’s Cross με την αναδρομική έκθεση στον διάσημο καλλιτέχνη.

Η ξεχωριστή έκθεση, με τίτλο «David Hockney: Bigger & Closer», μεταφέρει τους επισκέπτες μέσα στα πολύχρωμα έργα του Βρετανού ζωγράφου επιτρέποντάς τους να δουν, να ζήσουν και να «μπουν» μέσα στα 60 χρόνια καλλιτεχνικής του πορείας.

Οι πίνακές του έχουν υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία, όπου καλύπτουν τεράστιες επιφάνειες από το ταβάνι μέχρι το πάτωμα. Την αφήγηση έχει αναλάβει ο ίδιος ο δημιουργός.

Χωρισμένη σε έξι θεματικά κεφάλαια, η έκθεση ταξιδεύει τους επισκέπτες στη λαμπρή καριέρα του Χόκνεϊ και εμβαθύνει στον μακροχρόνιο πειραματισμό του με τα νέα μέσα.

Ο καλλιτέχνης είναι γνωστό ότι ανταλλάσσει το πινέλο με ενδιαφέροντα νέα μέσα. Παλιότερα «δημιουργούσε» μέσω μιας φωτογραφικής μηχανής. Πλέον, δημιουργεί από το iPad του.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 25 Ιανουαρίου έως τις 23 Απριλίου του 2023. 

Με πληροφορίες του designtaxi

Πολιτισμός
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Met βγάζει τη Lee Krasner από τη σκιά του Pollock

Πολιτισμός / Pollock και Krasner ως ισότιμοι: η νέα έκθεση του Met αναθεωρεί έναν μύθο

Το Metropolitan Museum of Art παρουσιάζει το φθινόπωρο την έκθεση «Krasner and Pollock: Past Continuous», αφιερωμένη και στους δύο καλλιτέχνες σε όλο το εύρος της πορείας τους. Η επιμέλεια τονίζει την ισότιμη συμβολή της Lee Krasner στον Αφηρημένο Εξπρεσιονισμό, αναθεωρώντας το κυρίαρχο αφήγημα γύρω από τον Pollock.
THE LIFO TEAM
Η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Césars για τη βία κατά των γυναικών

Πολιτισμός / Η Ιζαμπέλ Ατζανί κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Σεζάρ για τη βία κατά των γυναικών

Στα βραβεία Σεζάρ 2026, η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες στην αίθουσα να σηκωθούν όρθιοι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία, ενώ η Golshifteh Farahani μίλησε για την αιματηρή καταστολή στο Ιράν.
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads και για την Αμερική που επιμένει

Πολιτισμός / Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads χωρίς τους Grateful Dead

Χωρίς τους Grateful Dead στο κάδρο, το «Summer Tour» εστιάζει αποκλειστικά στους Deadheads. Το ντοκιμαντέρ, με τη στήριξη της Chloë Sevigny, κυκλοφορεί σε μια συγκυρία συμβολική για τη σκηνή, μετά τον θάνατο του Bob Weir.
THE LIFO TEAM