Τζορτζ Κλούνεϊ: Γιατί άφησε το Χόλιγουντ για μια φάρμα στη Γαλλία

Τζορτζ Κλούνεϊ: Γιατί άφησε το Χόλιγουντ για μια φάρμα στη Γαλλία Facebook Twitter
φωτ.: EPA
0

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ μίλησε ειλικρινά για τη ζωή του μακριά από το Χόλιγουντ, αποκαλύπτοντας ότι η απόφασή του να εγκατασταθεί στη Γαλλία είχε ένα και μόνο κίνητρο: να προσφέρει στα δίδυμα παιδιά του μια πιο φυσιολογική και ισορροπημένη παιδική ηλικία.

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο Esquire, ο 64χρονος σταρ εξήγησε ότι η ζωή στη φάρμα τους στη γαλλική ύπαιθρο προσφέρει στην οικογένειά του όσα το Λος Άντζελες δεν μπορούσε: ηρεμία, ιδιωτικότητα και αποστασιοποίηση από τον φακό της δημοσιότητας. «Στη Γαλλία, δεν τους ενδιαφέρει η φήμη», είπε. «Θέλω τα παιδιά μου να ζουν σαν παιδιά — όχι σαν “παιδιά διασήμων”».

Η απόφαση να φύγουν από το Χόλιγουντ δεν ήταν εύκολη, αλλά ο Κλούνεϊ αναγνώρισε ότι το περιβάλλον της Καλιφόρνιας δεν ήταν κατάλληλο για την ανατροφή των παιδιών του. «Δεν ήθελα να μεγαλώσουν σε έναν κόσμο όπου όλα περιστρέφονται γύρω από το ποιος είναι διάσημος και ποιος όχι», εξήγησε.

Τζορτζ Κλούνεϊ: Η οικογενειακή ζωή και η ταπεινότητα στη φάρμα

Ο Κλούνεϊ μίλησε για τη νέα ρουτίνα της οικογένειας: δείπνα χωρίς οθόνες, δουλειές του σπιτιού και πολύ παιχνίδι στη φύση. Τα δίδυμα, είπε, «μαθαίνουν να είναι ανεξάρτητα» και τον παρακολουθούν να επισκευάζει διάφορα πράγματα, από μηχανές καφέ μέχρι πισίνες.

Ο ηθοποιός θεωρεί ότι η πρακτική αυτή εκπαίδευση είναι ουσιαστικό κομμάτι της ανατροφής: «Είναι σημαντικό να μπορούν να επιβιώσουν μόνοι τους. Δεν θέλω να μεγαλώσουν πιστεύοντας ότι όλα τους χαρίζονται».

Παρότι ο Κλούνεϊ απέφυγε να σχολιάσει δημόσια τη δουλειά της συζύγου του, η Αμάλ Κλούνεϊ βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς αντιπαράθεσης. Ως νομική σύμβουλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, έχει αντιμετωπίσει απειλές κυρώσεων από την κυβέρνηση Τραμπ, μετά την εισήγησή της για την έκδοση εντάλματος σύλληψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Η γυναίκα μου είναι η πιο γενναία άνθρωπος που έχω γνωρίσει», είχε πει ο ηθοποιός στον Άντερσον Κούπερ. «Έβαλε στο εδώλιο το ISIS· δεν θα τρομάξουμε από πολιτικές επιθέσεις».

Τζορτζ Κλούνεϊ: Από την καριέρα στο θέατρο μέχρι τις εξομολογήσεις για το παρελθόν

Ο Κλούνεϊ αναφέρθηκε και στη θεατρική του επιστροφή με το Good Night, and Good Luck, ομολογώντας ότι η ηλικία κάνει τις πρόβες «σκληρότερες από ποτέ». Παράλληλα, στην ταινία Jay Kelly του Νόα Μπόμπακ, στην οποία πρωταγωνιστεί, αναστοχάζεται τη ζωή του, τη φήμη και τις προσωπικές υπερβολές των πρώτων χρόνων της καριέρας του.

«Είχα περιόδους που έπινα κάθε βράδυ και πειραματίστηκα με κοκαΐνη», είπε. «Όλοι τότε πίστευαν ότι δεν είναι επικίνδυνη… Ήταν λάθος».

Σήμερα, ο Κλούνεϊ δείχνει να έχει βρει την ισορροπία του. Ανάμεσα στις οικογενειακές στιγμές στη φάρμα και στις επαγγελματικές του επιλογές, ο άλλοτε «αιώνιος εργένης» έχει μετατραπεί σε πρότυπο σύγχρονου πατέρα που επαναπροσδιορίζει την επιτυχία μακριά από τη λάμψη του Χόλιγουντ.

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πόλα Ρέγκο δεν ζωγράφισε ποτέ μικρές, ευγενικές παρηγοριές

Πολιτισμός / Η Πόλα Ρέγκο δεν ζωγράφισε ποτέ μικρές, ευγενικές παρηγοριές

Η έκθεση Paula Rego: Story Line που άνοιξε στη Victoria Miro στο Λονδίνο δεν επιστρέφει απλώς στα σχέδια μιας μεγάλης καλλιτέχνιδας. Ανοίγει ξανά έναν ολόκληρο κόσμο από γυναίκες, παραμύθια, βία, επιθυμία και σκοτεινή τρυφερότητα, την ώρα που ο γιος της προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το αλλόκοτο σύμπαν που άφησε πίσω της.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ Bernard-Henri Lévy

Πολιτισμός / Γαλλία: Πάνω από 100 συγγραφείς εγκαταλείπουν ιστορικό εκδοτικό οίκο λόγω του ακροδεξιού ιδιοκτήτη

Στην πρωτοφανή αυτή μαζική αποχώρηση συμμετέχουν δεκάδες γνωστοί συγγραφείς, μεταξύ των οποίων ο φιλόσοφος Bernard-Henri Lévy και η φεμινίστρια συγγραφέας Virginie Despentes
THE LIFO TEAM
ΕΣΩ 2026: Η μεγαλύτερη διοργάνωση για το Design και την Αρχιτεκτονική επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής

Πολιτισμός / ΕΣΩ 2026: Η μεγαλύτερη διοργάνωση για το Design και την Αρχιτεκτονική επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής

Η φετινή θεματική «Διαπραγμάτευση, όχι Συμβιβασμός. Ο Σχεδιασμός ως Διάλογος ανάμεσα στη Γη, την Τεχνολογία και τον Άνθρωπο» μας καλεί να επανεξετάσουμε την αρχιτεκτονική ως συνεχή διαδικασία διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε πολλαπλούς συντελεστές.
THE LIFO TEAM
Η Ζάχα Χαντίντ και το τίμημα του να μη μικραίνεις

Πολιτισμός / Η Ζάχα Χαντίντ και το τίμημα του να μη μικραίνεις

Δέκα χρόνια μετά τον θάνατό της, το αρχείο με τα 1.200 ρούχα της Ζάχα Χαντίντ στο Λονδίνο δεν φωτίζει απλώς τη «fashion πλευρά» της. Φέρνει ξανά μπροστά μια γυναίκα που έκανε τη φόρμα τρόπο παρουσίας και ξανανοίγει ένα γνώριμο ερώτημα: πόσες γυναίκες αρχίζουν να διαβάζονται ως πρόβλημα τη στιγμή ακριβώς που σταματούν να μικραίνουν τον εαυτό τους;
THE LIFO TEAM
Στα 80 του, ο Τζον Γουότερς δεν γίνεται αξιοσέβαστος. Γίνεται πιο αδιόρθωτος

Πολιτισμός / Στα 80 του, ο Τζον Γουότερς δεν γίνεται αξιοσέβαστος. Γίνεται πιο αδιόρθωτος

Λίγες μέρες πριν από τα 80ά γενέθλιά του στις 22 Απριλίου, ο Τζον Γουότερς παρουσίασε στο Μπέρκλεϊ τη νέα του παράσταση, επιστρέφοντας στη σκηνή με το ίδιο πνεύμα τρας, χιούμορ και ανυπακοής που τον έκανε εμβληματική μορφή της αμερικανικής αντικουλτούρας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Κέιτ Μπλάνσετ θα υποδυθεί τη Μάρθα Στιούαρτ σε νέα βιογραφική ταινία

Πολιτισμός / Η Κέιτ Μπλάνσετ θα υποδυθεί τη Μάρθα Στιούαρτ σε νέα βιογραφική ταινία

Η Μπλάνσετ αναλαμβάνει τον ρόλο της Μάρθα Στιούαρτ στο biopic «Good Thing», με τη Janicza Bravo του «Zola» στη σκηνοθεσία. Ο τίτλος παραπέμπει στη γνωστή φράση-σήμα κατατεθέν της Στιούαρτ, «It’s a good thing»
THE LIFO TEAM
Η Μαντόνα επιστρέφει στην εποχή του «Confessions» με νέο άλμπουμ τον Ιούλιο

Πολιτισμός / Η Μαντόνα επιστρέφει στην εποχή του «Confessions» με νέο άλμπουμ τον Ιούλιο

Ανάμεσα σε σκιές, νέα πρόσωπα και την υπόσχεση της ελευθερίας πάνω στην πίστα, η Μαντόνα ανακοίνωσε το «Confessions on a Dance Floor: Part II», το νέο της άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στις 3 Ιουλίου από τη Warner Records.
THE LIFO TEAM
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Πιστοποιούνται τα αρχαιολογικά μουσεία Αβδήρων και Αλεξανδρούπολης

Η διαδικασία πιστοποίησης ξεκίνησε, το 2024, με τη διενέργεια αυτοψιών από τα αρμόδια κλιμάκια και συνεχίστηκε με την εκπόνηση και την υλοποίηση εξατομικευμένων προγραμμάτων αναβάθμισης για κάθε μουσείο
THE LIFO TEAM
Στα 93 της, η Τζόαν Σεμέλ ζωγραφίζει ακόμη το γυμνό σώμα της χωρίς καμία ντροπή

Πολιτισμός / Δεν ήθελα ιδανικό σώμα, ήθελα αληθινό: Η Τζόαν Σεμέλ στα 93 της

Η αμερικανίδα ζωγράφος Τζόαν Σεμέλ, που σόκαρε τον κόσμο της τέχνης τη δεκαετία του 1970 ζωγραφίζοντας το δικό της γυμνό σώμα, επιστρέφει φέτος στο προσκήνιο με τη νέα έκθεση Continuities σε Νέα Υόρκη και Βρυξέλλες, ενώ παράλληλα τιμάται με μεγάλη αναδρομική στο Jewish Museum.
THE LIFO TEAM
Το Βατικανό πάει στη Βενετία με FKA twigs, Μπράιαν Ίνο και μια ηχητική προσευχή

Πολιτισμός / Το Βατικανό πάει στη Βενετία με FKA twigs, Μπράιαν Ίνο και μια ηχητική προσευχή

Το Βατικανό ανακοίνωσε το περίπτερό του για τη Μπιενάλε της Βενετίας 2026, με την FKA twigs, τον Μπράιαν Ίνο, την Πάτι Σμιθ, τον Τζιμ Τζάρμους και άλλους καλλιτέχνες να συμμετέχουν σε ένα ηχητικό εγχείρημα εμπνευσμένο από τη ζωή και την κληρονομιά της Χίλντεγκαρντ του Μπίνγκεν
THE LIFO TEAM