Τζόνι Βεντούρα: Πέθανε στα 81 του χρόνια ο θρύλος της μερένγκε

Τζόνι Βεντούρα: Πέθανε στα 81 του χρόνια ο θρύλος της μερένγκε Facebook Twitter
Ο Τζόνι Βεντούρα άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών, μετά από έμφραγμα - Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΑ
0

Ο εμβληματικός τραγουδιστής της δομινικανής μουσικής Τζόνι Βεντούρα άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών, μετά από έμφραγμα. 

Ο Βεντούρα, με μια αξιοζήλευτη καριέρα άνω των έξι δεκαετιών, έγινε γνωστός με την ορχήστρα μερένγκε και σάλσα, «Combo show». 


Η μπάντα του αυτή θεωρείται μία από τις πιο σπουδαίες στη μουσική ιστορία της χώρας της Καραϊβικής

Ήταν τέτοια η επιρροή του Βεντούρα ώστε ο πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας, Λουίς Αμπινατέρ κήρυξε τρεις ημέρες εθνικού πένθους. 

Ο ίδιος είπε πως ο τραγουδιστής, γνωστός με το προσωνύμιο El Caballo Mayor (ή Μεγάλο άλογο) θα τιμηθεί με στρατιωτικές τιμές. 

Σύμφωνα με ενημέρωση από το νοσοκομείο Clinica Unión Medica όπου μεταφέρθηκε, ο Βεντούρα κατέρρευσε κατά τη διάρκεια γεύματος στην πόλη Σαντιάγο δε λος Καμπαγέρος. 


«Ο πατέρας μου πέθανε δουλεύοντας. Ήταν σε μια επαγγελματική συνάντηση κι από εκεί θα πήγαινε να ηχογραφήσει ένα τραγούδι» ανέφερε ο γιος του Χάντι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 

Ο 81χρονος δεν ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες για καρδιοπνευμονική ανάνηψη. 

Ποιος ήταν ο Βεντούρα 

Ο Βεντούρα γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου του 1940 ως Χουάν δε Διος Βεντούρα Σοριάνο. Ήταν παντρεμένος επί πάνω από 50 χρόνια με τη Χοσεφίνα Φλόρες με την οποία είχε 7 παιδιά. 


Στην πολύχρονη καριέρα του κυκλοφόρησε πάνω από 100 άλμπουμς ενώ τιμήθηκε με έξι λάτιν Γκράμις. Αργότερα, ασχολήθηκε και με την πολιτική, εκλεγόμενος δήμαρχος στην πρωτεύουσα Σάντο Ντομίνγκο. 

Ο Caballo Mayor ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς τραγουδιστές της χώρας του, ενώ τα τραγούδια του περιλαμβάνονταν σταθερά στο ρεπερτόριο μεγάλων Λατινοαμερικάνων καλλιτεχνών. 

Με πληροφορίες από BBC/CNN

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

Πολιτισμός / Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

«Η Κατερίνα Γιουλάκη ήταν μια ηθοποιός με ψυχή και ταλέντο, που κατάφερε κάτι άπιαστο: να αγαπηθεί βαθιά και αυθεντικά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών χωρίς να φθαρεί στο πέρασμα του χρόνου»
LIFO NEWSROOM
Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Δυο μεγάλα γαλλικά εισπρακτικά σουξέ, οι «Άγριες Μέρες Μας» του Βασίλη Κεκάτου και η live-action διασκευή του «How to train your Dragon» είναι μερικές από τις νέες ταινίες αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει φανερά συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

Πολιτισμός / BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

«Δεν ξέρω γιατί πέρασα ό,τι πέρασα, αλλά ξέρω πως αυτή τη δεύτερη ευκαιρία δεν θα την αφήσω να πάει χαμένη» ανέφερε ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφερόμενος στην περιπέτεια της υγείας του
LIFO NEWSROOM