Συντηρείται η πύλη στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών

Συντηρείται η πύλη στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών Facebook Twitter
0

Η περίτεχνη ξύλινη κεντρική πύλη του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, αφιερωμένου στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, κοσμείται από ολόσωμες μορφές αγίων και με ανάγλυφα διακοσμητικά μετάλλια.

Η πύλη καθώς και οι λοιπές ξύλινες θύρες του ναού έχρηζαν άμεσης επέμβασης συντήρησης. Οι βανδαλισμοί που είχε υποστεί ο ναός, κατά το παρελθόν, επέφεραν στα ξύλινα στοιχεία έντονες απολεπίσεις του τελικού βερνικιού, καθώς και χρωματικές αλλοιώσεις.

Οι σωστικές επεμβάσεις που υλοποιούνται από την Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αφορούν στην αφαίρεση όλων των στρωμάτων βερνικιού, στη στερέωση του ξύλου, όπου έχει υποστεί  φθορές, και στην επίχρυσή του, εκ νέου.

Σήμερα το πρωί η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ναό και ενημερώθηκε από τους συντηρητές του ΥΠΠΟΑ για την πρόοδο των εργασιών.

Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες ολοκληρώνονται στις επόμενες δύο εβδομάδες, ενόψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2021.

Συντηρείται η πύλη στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών Facebook Twitter
Εργασίες συντήρησης στην είσοδο της Μητρόπολης Αθηνών. Φωτό: ΥΠΠΟΑ
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

προτομή της Νεφερτίτης Αίγυπτος Βερολίνο

Πολιτισμός / Βερολίνο: Η Νεφερτίτη είναι «αμετακίνητη» παρά τις εκκλήσεις της Αιγύπτου

Παρότι κατά καιρούς διατυπώνονται δημόσιες εκκλήσεις για επαναπατρισμό, το ίδρυμα που κατέχει το έργο υποστηρίζει ότι η προτομή είναι τόσο εύθραυστη ώστε να θεωρείται «αμετακίνητη»
LIFO NEWSROOM
Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 19:00 - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Πολιτισμός / Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα στις 29 Νοεμβρίου - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Συναυλίες, παραστάσεις, DJ sets, προβολές ταινιών, παγοδρόμιο - και πολλά ακόμη - θα περιλαμβάνονται στον φετινό χριστουγεννιάτικο κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
LIFO NEWSROOM
Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος του «Wicked», το τρίτο «Now You See Me» και η ταινία που έδωσε στον Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ το μεγάλο βραβείο της Μπερλινάλε ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ