Συγγραφέας κατηγορεί την Vivienne Westwood για λογοκλοπή

Συγγραφέας κατηγορεί την Vivienne Westwood για λογοκλοπή Facebook Twitter
0


Ένας συγγραφέας κατάφερε μια μικρή νίκη σε μια διαμάχη που ξεκίνησε με την γνωστή σχεδιάστρια μόδας Vivienne Westwood. 

Ο Paul Gorman που θα κινηθεί δικαστικά, ισχυρίζεται ότι η Westwood γέμισε την αυτοβιογραφία της με αποσπάσματα που είχε γράψει αυτός στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε το 2001, The Look: Adventures in Rock and Pop Fashion.

Ο Gorman είπε ότι η τελευταία έκδοση της αυτοβιογραφίας της Vivienne Westwood που κυκλοφόρησε την προηγούμενη βδομάδα περιέχει 27 αποσπάσματα που αποδίδονται στον ίδιο και το βιβλίο του. Στην προηγούμενη έκδοση – αυτή με το σκληρό εξώφυλλο – υπήρχαν μόνο 8 αναφορές στο βιβλίο του. Ο ίδιος επιμένει ότι 40 σημεία στην αυτοβιογραφία της έχουν αντιγραφεί από το βιβλίο του χωρίς να αναφέρουν πουθενά ότι είναι δικά του και αυτό είναι μια «ουσιαστική παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων».

Ο εκδοτικός οίκος της Westwood, Picado απέδωσε τις αναφορές που έλειπαν από την προηγούμενη έκδοση σε λάθος και ότι το όνομα του προστέθηκε στην καινούργια έκδοση. Αρνήθηκαν όμως τους ισχυρισμούς του ότι πρόκειται για λογοκλοπή.

Ο Gorman λέει ότι οι  διορθώσεις που έκαναν δεν αλλάζουν την απόφαση του να πάει την Westwood, ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα του πανκ κινήματος, στα δικαστήρια. «Μετά από τόσο καιρό αποδείχτηκε ότι έχω δίκιο», δήλωσε στην Guardian. «Ήταν μια αγχωτική διαδικασία αλλά το γεγονός ότι έκαναν αυτές τις αλλαγές σημαίνει ότι είναι μια νίκη, αλλά δεν έχει τελειώσει ο αγώνας μου ακόμη».

Ο Gorman που αυτό το διάστημα γράφει την βιογραφία του Malcolm McLaren, του μάνατζερ των Sex Pistols και πρώην-συντρόφου της Westwood πιστεύει ότι ακόμη με τις αλλαγές που έκαναν, είναι σαν να παραδέχονται ότι πρόκειται για ‘κλοπή’ της δουλειάς του.

Ένας εκπρόσωπος των εκδόσεων είπε: «Πάντα παίρνουμε στα σοβαρά όποια λάθη έρχονται στην αντίληψη μας και όπου χρειάζεται, τα διορθώνουμε. Όσον αφορά τον κύριο Gorman, αυτή τη στιγμή έχουν αναλάβει την υπόθεση οι δικηγόροι μας. Έχουν επικοινωνήσει με τους δικηγόρους του και αρνούνται τους αδικαιολόγητους ισχυρισμούς του». 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

Πολιτισμός / Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

«Η Κατερίνα Γιουλάκη ήταν μια ηθοποιός με ψυχή και ταλέντο, που κατάφερε κάτι άπιαστο: να αγαπηθεί βαθιά και αυθεντικά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών χωρίς να φθαρεί στο πέρασμα του χρόνου»
LIFO NEWSROOM
Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Δυο μεγάλα γαλλικά εισπρακτικά σουξέ, οι «Άγριες Μέρες Μας» του Βασίλη Κεκάτου και η live-action διασκευή του «How to train your Dragon» είναι μερικές από τις νέες ταινίες αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει φανερά συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

Πολιτισμός / BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

«Δεν ξέρω γιατί πέρασα ό,τι πέρασα, αλλά ξέρω πως αυτή τη δεύτερη ευκαιρία δεν θα την αφήσω να πάει χαμένη» ανέφερε ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφερόμενος στην περιπέτεια της υγείας του
LIFO NEWSROOM