Ο κύκλος του πρίγκιπα Ουίλιαμ με της Κέιτ Μίντλετον απαντά στους ισχυρισμούς πως σνόμπαραν συνειδητά τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ, όπως αποκάλυψε νέο βιογραφικό βιβλίο για την βασιλική οικογένεια. 

 

Οι συγγραφείς του «Finding Freedom» υποστηρίζουν πως οι σχέσεις ανάμεσα στους Σάσεξ και τους Κέιμπριτζ επιδεινώθηκαν σε τέτοιο βαθμό που η Κέιτ περιφρόνησε συνειδητά και επιδεικτικά την κουνιάδα της, στην τελευταία δημόσια εμφάνιση της Μέγκαν πριν την οριστική αποχώρηση από το Παλάτι. 

 

Ωστόσο στενοί φίλοι των Ουίλιαμ και Κέιτ υπερασπίστηκαν το ζευγάρι, επιμένοντας πως «είχαν στρώσει το κόκκινο χαλί» για τη Μέγκαν και «έκανα ό,τι μπορούσαν» για να καλωσορίσουν την Αμερικανίδα ηθοποιό στη βασιλική οικογένεια. 

 

Όπως ισχυρίζονται, «ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ υποδέχθηκαν την Μέγκαν με ανοιχτές αγκάλες, προκαλώντας την στο Anmer Hall, το οικογενειακό σπίτι τους στο Νόρφολκ, όπου η Κέιτ μαγείρευε προσωπικά vegan γεύματα για την τότε αρραβωνιαστικιά του κουνιάδου της».

 

Στην αντεπίθεση Ουίλιαμ και Κέιτ: «Ποτέ δεν σνόμπαραν Χάρι και Μέγκαν. Τους έστρωσαν κόκκινο χαλί»

 

Ο Ουίλιαμ με την Κέιτ προσκάλεσαν επίσης φίλους της Μέγκαν και παράνυμφους και σε ένα πάρτι πριν τον γάμο της με τον Χάρι τον Μάιο του 2018, ενώ η φανατική του τένις Κέιτ ζήτησε από τη Μέγκαν να τη συνοδεύσει στο Γουίμπλεντον για δυο συνεχόμενες χρονιές. 

 

«Είναι εντελώς λάθος να υπονοείται πως δεν μιλούσαν μεταξύ τους και να λέγεται πως οι Κέιμπριτζ ήταν αφιλόξενοι», ανέφερε φίλος τους στη Mail on Sunday. «Πώς μπορείς να λες ότι δεν ήταν ζεστοί από τη στιγμή που φιλοξένησαν την Μέγκαν για τα Χριστούγεννα, την προσκάλεσαν στο απολύτως ιδιωτικό τους ησυχαστήριο στο Anmer Hall και έκαναν τα πάντα ώστε να αισθανθεί σαν στο σπίτι της; Της μαγείρευαν προσωπικά το αγαπημένο της vegan φαγητό και δεν θα μπορούσαν να είναι πιο φιλόξενοι», πρόσθεσε. 

 

Το βιβλίο αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες και όσα οδήγησαν στην δραματική αποχώρηση των Σάσεξ από τη βασιλική οικογένεια, με τους συγγραφείς Omid Scobie και Carolyn Durand να επιμένουν πως «όλες οι πληροφορίες στο βιβλίο διαθέτουν τουλάχιστον δυο πηγές». Ο πρίγκιπας Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ αρνούνται οποιαδήποτε ανάμιξη. 

 

Στην αντεπίθεση Ουίλιαμ και Κέιτ: «Ποτέ δεν σνόμπαραν Χάρι και Μέγκαν. Τους έστρωσαν κόκκινο χαλί»

 

Ο πρίγκιπας Χάρι, σύμφωνα με το βιβλίο, ένιωσε προσβεβλημένος όταν ο «σνομπ» αδερφός του τον προειδοποίησε να μην βιαστεί στο γάμο με την Μέγκαν. «Πάρε όσο χρόνο χρειάζεται για να γνωρίσεις το κορίτσι αυτό», φέρεται να ήταν τότε η συμβουλή του Ουίλιαμ με τον Χάρι να ενοχλείται από τη λέξη «κορίτσι» για την τότε σύντροφό του.

 

«Ο Χάρι είχε περάσει δέκα χρόνια στον στρατό και είχε μάθει να μην προχωρά σε βιαστικές κρίσεις για ανθρώπους με βάση το πώς μιλάνε, τη μόρφωσή τους, την εθνικότητά τους, την κοινωνική τάξη τους ή το επάγγελμά τους», γράφουν για την αντίδρασή του στο άκουσμα της συμβουλής.

 

Η επίμαχη συζήτηση των δύο γαλαζοαίματων φέρεται να έγινε το 2017, αφού ο Ουίλιαμ είχε συναντήσει αρκετές φορές την Μέγκαν.

 

«Ο Χάρι προσβλήθηκε που ο μεγαλύτερος αδερφός του τον αντιμετώπιζε ως ανώριμο», αναφέρουν οι συγγραφείς, προσθέτοντας πως ακόμη περισσότερο «λάδι στη φωτιά» έβαλαν και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας με ένα εξ αυτών, που δεν κατονομάζεται, να χαρακτηρίζει κάποια στιγμή τη Μέγκαν ως «η εξωτική χορεύτρια του Χάρι». «Κουβαλάει πολλές βαλίτσες. Υπάρχει κάτι σε αυτήν που δεν μου επιτρέπει να την εμπιστευτώ», φέρεται να είχε σχολιάσει άλλο μέλος της βρετανικής οικογένειας.