Οι σχέσεις ανάμεσα στους Σάσεξ και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ με την σύζυγό του, Κέιτ, επιδεινώθηκαν τόσο πολύ εκείνο το Μάρτιο που τα δυο ζευγάρια σχεδόν δεν μιλούσαν, υποστηρίζουν αποσπάσματα νέου βιβλίου για τον Χάρι με τη Μέγκαν

 

Το «Finding Freedom» υποστηρίζει πως τα ζευγάρια συνομίλησαν ελάχιστα μεταξύ τους στη διάρκεια ενός αρραβώνα στο Westminster Abbey παρόλο που είχαν να ειδωθούν από τον Ιανουάριο, εν μέσω του αντίκτυπου της απόφασης των Σάσεξ να αποχωρήσουν από τη βασιλική οικογένεια. 

 

Το βιβλίο των Omid Scobie και Carolyn Durand πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Αύγουστο και θα δημοσιεύεται σε συνέχειες στους Times και Sunday Times. Ο πρίγκιπας Χάρι με την σύζυγό του, Μέγκαν, δήλωσαν πως δεν έχουν μιλήσει σε συνεντεύξεις για την βιογραφία και δεν συνεισέφεραν στο ελάχιστο. 

 

Οι συγγραφείς είπαν πως στους Χάρι και Μέγκαν «άρεσε να έχουν τον έλεγχο της ιστορίας τους» από τις πρώτες ημέρες του γάμου τους. Όταν τους είπαν πως πρέπει να λειτουργούν υπό τη σκέπη του Μπάκιγχαμ, μετά τον διαχωρισμό των σπιτιών τους με τους Κέιμπριτζ «απογοητεύτηκαν πάρα πολύ». 

 

«Όσο αυξανόταν η δημοτικότητά τους, άλλο τόσο μεγάλωνε και η δυσκολία τους να καταλάβουν γιατί τόσοι λίγοι μέσα στο Παλάτι πρόσεχαν τα συμφέροντά τους. Ήταν βασικός πόλος έλξης για την βασιλική οικογένεια». 

 

Οι συγγραφείς περιγράφουν ένα γενικότερο κλίμα πικρίας αλλά και απέχθειας να αναπτύσσεται σταδιακά ανάμεσα στους Σάσεξ και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας. 

 

Οι «ψυχρές σχέσεις» των Χάρι και Μέγκαν με Ουίλιαμ και Κέιτ και η «οργή» της Ελισάβετ - Νέες αποκαλύψεις

 

Ο πρίγκιπας Χάρι ένιωθε «απροστάτευτος» από την οικογένειά του

 

Αποσπάσματα του βιβλίου αναφέρουν πως οι Σάσεξ ένιωθαν ότι δεν έπαιρνα στα σοβαρά τα παράπονά τους και πίστευαν ότι άλλες βασιλικές οικογένειες διέρρεαν ιστορίες για εκείνους στον Τύπο, σημειώνοντας πως υπήρχαν ελάχιστοι άνθρωποι που δούλευαν στο Παλάτι, τους οποίους μπορούσαν να εμπιστευτούν.

 

Το βιβλίο υποστηρίζει επίσης πως ο Χάρι ένιωθε «απροστάτευτος» από την οικογένειά του και υποτιμημένος εντός του Παλατιού επειδή ήταν «υπερβολικά ευαίσθητος και εξωστρεφής». Πίστευε πως κάποιοι από την παλιά φρουρά «απλώς δεν συμπαθούσαν την Μέγκαν και θα έκαναν τα πάντα για να της δυσκολέψουν τη ζωή».

 

Ο Scobie λέει πως ήταν δύσκολο για την Μέγκαν ως μιγάς να μπει στην βασιλική οικογένεια. «Αυτό θα τάραζε πολύ τα νερά». 

 

Οι «ψυχρές σχέσεις» των Χάρι και Μέγκαν με Ουίλιαμ και Κέιτ και η «οργή» της Ελισάβετ - Νέες αποκαλύψεις

 

Οι Σάσεξ εξέτασαν το ακραίο μέτρο τους να σπάσουν το βασιλικό πρωτόκολλο για να έρθουν σε επαφή με τη Βασίλισσα όταν άρχισαν να επιδεινώνονται οι σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια. Ο Χάρι μίλησε στον πατέρα του, Κάρολο και την γιαγιά του, Ελισάβετ, σχετικά με την ανάγκη του να αλλάξουν τα πράγματα πριν φύγει για τον Καναδά για έξι εβδομάδες στα τέλη του 2019. 

 

«Ένιωθε ταυτόχρονα πως τον χρησιμοποιούν επειδή είναι δημοφιλής, να καταδιώκεται από τον Τύπο λόγω του ενθουσιασμού του πλήθους με αυτό το νέο είδος βασιλικού ζεύγους και να τον κουτσομπολεύουν μέσα στο Παλάτι», αναφέρουν οι συγγραφείς. 

 

Ενώ βρισκόταν στον Καναδά, το ζευγάρι αποφάσισε να αποχωρήσει από τα βασιλικά του καθήκοντα. Το βιβλίο ισχυρίζεται πως ο Χάρι προσπάθησε να κανονίσει συνάντηση με την γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ στις αρχές Ιανουαρίου αλλά του είπαν πως δεν είναι διαθέσιμη πριν το τέλος του μήνα. 

 

Σε απόσπασμα που δημοσιεύουν οι Times, οι συγγραφείς γράφουν πως όταν το ζευγάρι επέστρεφε αεροπορικώς στη Βρετανία «άρχισαν να φλερτάρουν με την ιδέα του να κατευθυνθούν από το αεροδρόμιο απευθείας στη Βασίλισσα για τη δουν».

 

Ωστόσο άλλαξαν γνώμη επειδή αποφάσισαν πως θα προκαλέσουν αναστάτωση «που θα τους φέρει ακόμη περισσότερες δυσκολίες». 

 

 

Η ιστοσελίδα των Σάσεξ «πλήγωσε τη Βασίλισσα»

 

Μια ιστοσελίδα που σχεδιάστηκε για να ξεκαθαρίσει το μέλλον των Χάρι και Μέγκαν «ενόχλησε βαθιά» τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και «πλήγωσε τη Βασίλισσα», υποστηρίζει το βιβλίο, λέγοντας πως το ζευγάρι αναγκάστηκε να αναλάβει δράση μετά την δημοσίευση μιας ιστορίας πως επρόκειτο να μείνουν μόνιμα στον Καναδά. 

 

Οι συγγραφείς του βιβλίου γράφουν πως πηγή της βασιλικής οικογένεια διαψεύδει την διαρροή της ιστορίας, αντιθέτως κατηγορεί το ζευγάρι «επειδή ήταν θυμωμένοι με το Παλάτι στις συζητήσεις που γίνονταν... Ήθελαν να εξαναγκάσουν την απόφαση». Το ζευγάρι αρνείται τον ισχυρισμό, μεταδίδουν οι Times. 

 

Οι «ψυχρές σχέσεις» των Χάρι και Μέγκαν με Ουίλιαμ και Κέιτ και η «οργή» της Ελισάβετ - Νέες αποκαλύψεις

 

Στις 8 Ιανουαρίου ο Χάρι με τη Μέγκαν χρησιμοποίησαν την σελίδα τους στο Instagram για να ανακοινώσουν τα μελλοντικά τους σχέδια και εγκαινίασαν την ιστοσελίδα sussexroyal.com, κίνηση που αιφνιδίασε τους πάντες, σύμφωνα με τους συγγραφείς. 

 

«Σύμβουλοι και μέλη της οικογένειας γνώριζαν πως το ζευγάρι ήθελε να αποχωρήσει αλλά η ιστοσελίδα, που ανέφερε λεπτομέρειες σαν να πρόκειται για τελειωμένη συμφωνία, έφερε τη βασίλισσα σε δύσκολη θέση». 

 

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ εξέδωσε σύντομη ανακοίνωση περίπου 15 λεπτά μετά από εκείνη των Σάσεξ, αλλά οι σύμβουλοι, μεταξύ άλλων η ιδιωτική γραμματεία της Βασίλισσας, ήταν «εξοργισμένοι», με την βασίλισσα Ελισάβετ και τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, να είναι «συντετριμμένοι», σύμφωνα με πηγή. 

 

«Η οικογένεια είναι πολύ ιδιωτική και η δημόσια έκθεση, όταν τους λένε να μην το κάνουν, πλήγωσε τη Βασίλισσα. Δεν ήταν σωστό που οι Σάσεξ δήλωσαν σε μια ανακοίνωση τι θα ήθελαν χωρίς να συμβουλευτούν την Ελισάβετ- είναι η επικεφαλής», σχολίασε μέλος του Παλατιού. 

 

Οι «ψυχρές σχέσεις» των Χάρι και Μέγκαν με Ουίλιαμ και Κέιτ και η «οργή» της Ελισάβετ - Νέες αποκαλύψεις

 

Οι συγγραφείς του βιβλίου γράφουν πως η Βασίλισσα είπε στον Χάρι πως η συμφωνία που πρότεινε δεν ήταν λειτουργική, καλώντας τον να αναζητήσει άλλες λύσεις στην διάρκεια πολλαπλών συναντήσεων που ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες, παρουσία κορυφαίων συμβούλων και από τους τρεις βασιλικούς οίκους. 

 

Ένας από αυτούς αστειεύτηκε πως η Μέγκαν θα κυκλοφορήσει δική της σειρά καλλυντικών, ενώ άλλη πηγή φέρεται να είπε: «Ο μεγαλύτερος καβγάς ήταν για τα χρήματα, επειδή πάντα γι' αυτά είναι».

 

Μετά την δημοσίευση των αποσπασμάτων, δήλωση εκ μέρους των Χάρι και Μέγκαν αναφέρει: «Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ δεν μίλησαν σε συνεντεύξεις ούτε συνεισέφεραν στοιχεία. Το βιβλίο βασίζεται στις προσωπικές εμπειρίες των συγγραφέων ως μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας της βασιλικής οικογένειας και δικές τους ανεξάρτητες πληροφορίες». 

 

Με πληροφορίες από Guardian/ Πηγή: Reuters, Press Association