Spirit, Australia, Yelp

Spirit, Australia, Yelp Facebook Twitter
0
»Περιμένω την πολυαναμενόμενη ταινία Αustralia του Μπαζ Λούρμαν με πρωταγωνιστές τους Νικόλ Κίντμαν και Χιου Τζάκμαν. Πλασάρεται ως το Όσα παίρνει ο άνεμος τηςεποχής μας και, αν κρίνει κανείς από τα λίγα που βλέπει από το τρέιλερτης ταινίας, η πλοκή δεν πρέπει να απέχει και πολύ. Πάντως ο Λούρμανείναι -κατά την άποψή μου- ένας από τους πιο ιδιαίτερους σκηνοθέτες τουΧόλυγουντ και από τους μοναδικούς που μπορούν να σκηνοθετήσουν ένα έποςμε τρόπο ιδιαίτερο. Για τους πρωταγωνιστές δεν υπάρχουν και πολλά ναπούμε. Το ιδανικό ζευγάρι. Θα αναστενάξουν πολλά κορίτσια στις σκηνέςόπου ο Τζάκμαν εμφανίζεται χωρίς πουκάμισο, ιδρωμένος και μαυρισμένοςμέσα στις ερήμους της Αυστραλίας. Η Κίντμαν νομίζω πως με αυτό θαεπιστρέψει στις παλιές καλές στιγμές. Ο Λούρμαν της ταιριάζει.

Μιχάλης Μιχαήλ

»Περιμένω με ανυπομονησία αλλά και με περιέργεια (μια και η παράσταση είναι σε τόπο μυστικό) την παράσταση της ομάδας Yelp Danceco Das (ist) ein… Σαν ένα κομμάτι ζάχαρη μες στο νερό. H παράσταση είναι μέρος της ενότητας των έργων S series όπου η Μαριέλα Νέστορα (χορογράφος) αντλεί έμπνευση και θεματολογία από περιοχές της φιλοσοφίας. Στη συγκεκριμένη, η δημιουργός διερευνά το χορό ως γλώσσα με διάφορα ιδιώματα που έχει αναπτύξει στην πορεία του χρόνου αλλά και ως έκφραση του σώματος που πασχίζει να βρει τη φωνή του. Αντλώντας έμπνευση από την έννοια «είναι» του φιλόσοφου Wittgenstein, η χορογράφος δημιουργεί ένα ντουέτο με χορευτές που δεν αποτελούν απλές μονάδες αναπαραγωγής της κίνησης αλλά ολοκληρωμένα «σκηνικά» όντα με σκέψη. Έτσι, παρακολουθεί την πορεία «συνομιλίας» δύο ερμηνευτών μέχρι την απόλυτη σιωπή, εστιάζοντας στη δύναμη της επικοινωνίας μέσω της παραστατικής πράξης. 20, 21, 22 και 26, 27, 28 Δεκεμβρίου, 22:00, σε τόπο μυστικό.
Μαρκέλλα Ανδρικάκη

»

Πρώτα απ’ όλα περιμένω αυτό το πράγμανα μην ξεφουσκώσει. Και στις εκλογές όλοι οι στόκοι με τα κοστούμια πουθέλουν ψήφους να πάρουν το μίσος που τους αρμόζει. Και έπειτα, αφούξυπνήσω, περιμένω να δω μια ταινία για μια σκοτεινή πόλη, γεμάτηπονηρές γυναίκες και έναν μπάτσο που υποδύεται τον καλό. Περιμένω το Spirit, τη νέα ταινία του Φρανκ Μίλερ, βασισμένη στο dark comic του Γουίλ Άισνερ. Εκεί οι μπάτσοι φοράνε all star και έχουν καλές προθέσεις, οι γυναίκες είναι η Σκάρλετ Γιόχανσον και η Εύα Μέντες, οι πολιτικοί δεν μιλάνε έχοντας καταπιεί το χάπι της παρακμής και οι καλοί κερδίζουν στο τέλος…
Δημήτρης Θεοδωρόπουλος

»Περιμένω την έκθεση «Αναδρομή στην Κηφισιά», στην Οικία Δέλτα. Η έκθεση περιλαμβάνει βιβλία περιηγητών του 19ου και 20ού αιώνα με περιγραφές της Κηφισιάς, φωτογραφίες, ιστορικά τεκμήρια καθώς και με διάφορα αναμνηστικά που αναφέρονται στην καθημερινή και κοινωνική ζωή, στα ξενοδοχεία της, στις αθλητικές δραστηριότητες, στην αρχιτεκτονική της και γενικότερα στο περιβάλλον της. Για την πραγματοποίησή της χρησιμοποιήθηκε υλικό από διάφορα αρχεία του τμήματος και παραχωρήθηκε υλικό από άλλα ιδρύματα και ιδιώτες συλλέκτες. Ο λόγος που θα δω αυτή την έκθεση δεν είναι ακριβώς η αγάπη μου για την Κηφισιά, αν και συμφωνώ με όσους λένε πως είναι από τα ομορφότερα μέρη της Αθήνας. Θα ήθελα να τη δω με την ελπίδα πως θα δούμε κι άλλες εκθέσεις για άλλες περιοχές της Αθήνας. Αυτές οι δουλειές είναι μια καλή πρόφαση να μην ξεχνάμε την ιστορία της Αθήνας. Ίσως έτσι της φερθούμε με μεγαλύτερη καλοσύνη.
Μαρία Παππά

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ