«Σεξιστής, εγωιστής, ψεύτης, υποκριτής» - Λίλι Τόμλιν και Τζέιν Φόντα επιτέθηκαν στον Ντόναλντ Τραμπ στα βραβεία Emmy

«Σεξιστής, εγωιστής, ψεύτης, υποκριτής» - Λίλι Τόμλιν και Τζέιν Φόντα επιτέθηκαν στον Ντόναλντ Τραμπ στα βραβεία Emmy Facebook Twitter
3

Οι Λίλι Τομλίν, Τζέιν Φόντα και Ντόλι Πάρτον, οι διάσημες πρωταγωνίστριες της τηλεοπτικής σειράς «9 to 5» που προβαλλόταν τη δεκαετία του 1980, παρουσίασαν από κοινού το βραβείο Best Supporting Actor in a Limited Series or Movie, στην απονομή των φετινών Emmy το βράδυ της Κυριακής. 

«Προσωπικά, περιμένω μια επανασύνδεση του "9 to 5" από τότε που έγινε εκείνη η πρώτη», αστειεύτηκε η Ντόλι Πάρτον ανεβαίνοντας στη σκηνή για την απονομή. 

Ωστόσο, αν και η ίδια προτίμησε να κρατήσει ένα πιο χαμηλό προφίλ με όσα δήλωσε, δεν συνέβη το ίδιο και με τις πρώην συμπρωταγωνίστριές της, που εκμεταλλεύτηκαν το βήμα των βραβείων για να κατακεραυνώσουν τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο έντονης κριτικής για την σεξιστική γλώσσα που χρησιμοποιεί αλλά και τις διακρίσεις απέναντι στα άτομα της κοινότητας LGBT+. Κι αυτό ακριβώς αποφάσισαν να σχολιάσουν και να καταδικάσουν δημοσίως οι Λίλι Τομλίν και Τζέιν Φόντα.

«Πίσω στο 1980, σε εκείνη την ταινία, αρνηθήκαμε να μας εξουσιάζει ένας σεξιστής, εγωιστής, ψεύτης, υποκριτής, μισαλλόδοξος», είπε η Τζέιν Φόντα. «Και το 2017 εξακολουθούμε να αρνούμαστε να μας εξουσιάζει ένας σεξιστής, εγωιστής, ψεύτης, μισαλλόδοξος», συνέχισε η Λίλι Τομλίν. Η έμμεση αναφορά των δύο ηθοποιών στον Ντόναλντ Τραμπ -τον οποίο ωστόσο δεν κατονόμασαν- και οι επιθετικοί χαρακτηρισμοί προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση και έντονο χειροκρότημα στο κοινό.  


Από την πλευρά της η Ντόλι Πάρτον παρέμεινε εντελώς σιωπηλή στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι δύο διάσημες ηθοποιοί και αργότερα, ενδεχομένως σε μια προσπάθεια να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα, αστειεύτηκε για το μεγάλο μπούστο της. 

Οι Λίλι Τομλίν και Τζέιν Φόντα ήταν υποψήφιες στην κατηγορία Outstanding Lead Actress in a Comedy Series για το «Grace & Frankie», ενώ η Ντόλι Πάρτον ήταν υποψήφια στην κατηγορία TV Movie για το αυτοβιογραφικό «Christmas of Many Colours». 

 
Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε χωρίς επεισόδια στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

Πολιτισμός / Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε «χωρίς επεισόδια» στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

«Στη χειρότερη, θα με ξαναβάλουν φυλακή», δήλωσε προ ολίγων ημερών από τις Κάννες ο Ιρανός σκηνοθέτης, αποδεχόμενος τις επιπτώσεις της κινηματογραφικής του αντίστασης
LIFO NEWSROOM
Plásmata 3: Υπό τους ήχους του stegi.radio για τρεις εβδομάδες το Πεδίον του Άρεως

Πολιτισμός / Plásmata 3: Υπό τους ήχους του stegi.radio για τρεις εβδομάδες το Πεδίον του Άρεως

Από τις 27 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου, πάνω από 70 παραγωγοί του διαδικτυακού ραδιοφώνου της Στέγης εμφανίζονται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο booth προσφέροντας στο κοινό μία πρωτόγνωρη εμπειρία.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Η Dolly Parton είναι country τραγουδίστρια και δεν θέλει να ξενίσει τους οπαδούς της, οι οποίοι είναι ψηφοφόροι του Donald Trump (δυστυχώς). Οι stars της country μουσικής στην Αμερική αποφεύγουν την κριτική στον Τραμπάκουλα για να πληγούν οι πωλήσεις τους. Θυμηθείτε τι έπαθαν οι Dixie Chicks την εποχή της προεδρίας του George W. Bush. Οποιος φυλάει τα ρούχα του, έχει τα μισά.