«Σεξιστής, εγωιστής, ψεύτης, υποκριτής» - Λίλι Τόμλιν και Τζέιν Φόντα επιτέθηκαν στον Ντόναλντ Τραμπ στα βραβεία Emmy

«Σεξιστής, εγωιστής, ψεύτης, υποκριτής» - Λίλι Τόμλιν και Τζέιν Φόντα επιτέθηκαν στον Ντόναλντ Τραμπ στα βραβεία Emmy Facebook Twitter
3

Οι Λίλι Τομλίν, Τζέιν Φόντα και Ντόλι Πάρτον, οι διάσημες πρωταγωνίστριες της τηλεοπτικής σειράς «9 to 5» που προβαλλόταν τη δεκαετία του 1980, παρουσίασαν από κοινού το βραβείο Best Supporting Actor in a Limited Series or Movie, στην απονομή των φετινών Emmy το βράδυ της Κυριακής. 

«Προσωπικά, περιμένω μια επανασύνδεση του "9 to 5" από τότε που έγινε εκείνη η πρώτη», αστειεύτηκε η Ντόλι Πάρτον ανεβαίνοντας στη σκηνή για την απονομή. 

Ωστόσο, αν και η ίδια προτίμησε να κρατήσει ένα πιο χαμηλό προφίλ με όσα δήλωσε, δεν συνέβη το ίδιο και με τις πρώην συμπρωταγωνίστριές της, που εκμεταλλεύτηκαν το βήμα των βραβείων για να κατακεραυνώσουν τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο έντονης κριτικής για την σεξιστική γλώσσα που χρησιμοποιεί αλλά και τις διακρίσεις απέναντι στα άτομα της κοινότητας LGBT+. Κι αυτό ακριβώς αποφάσισαν να σχολιάσουν και να καταδικάσουν δημοσίως οι Λίλι Τομλίν και Τζέιν Φόντα.

«Πίσω στο 1980, σε εκείνη την ταινία, αρνηθήκαμε να μας εξουσιάζει ένας σεξιστής, εγωιστής, ψεύτης, υποκριτής, μισαλλόδοξος», είπε η Τζέιν Φόντα. «Και το 2017 εξακολουθούμε να αρνούμαστε να μας εξουσιάζει ένας σεξιστής, εγωιστής, ψεύτης, μισαλλόδοξος», συνέχισε η Λίλι Τομλίν. Η έμμεση αναφορά των δύο ηθοποιών στον Ντόναλντ Τραμπ -τον οποίο ωστόσο δεν κατονόμασαν- και οι επιθετικοί χαρακτηρισμοί προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση και έντονο χειροκρότημα στο κοινό.  


Από την πλευρά της η Ντόλι Πάρτον παρέμεινε εντελώς σιωπηλή στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι δύο διάσημες ηθοποιοί και αργότερα, ενδεχομένως σε μια προσπάθεια να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα, αστειεύτηκε για το μεγάλο μπούστο της. 

Οι Λίλι Τομλίν και Τζέιν Φόντα ήταν υποψήφιες στην κατηγορία Outstanding Lead Actress in a Comedy Series για το «Grace & Frankie», ενώ η Ντόλι Πάρτον ήταν υποψήφια στην κατηγορία TV Movie για το αυτοβιογραφικό «Christmas of Many Colours». 

 
Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βίλεμ ντε Κούνινγκ: Η γυναίκα με τα δύο στόματα επιστρέφει δίπλα στον Ρέμπραντ

Πολιτισμός / Βίλεμ ντε Κούνινγκ: Η γυναίκα με τα δύο στόματα επιστρέφει δίπλα στον Ρέμπραντ

Έχει δύο στόματα, φορά ψηλοτάκουνα και κοιτάζει κατάματα όποιον την πλησιάζει. Εκατό χρόνια μετά τη φυγή του στην Αμερική, ο Βίλεμ ντε Κούνινγκ επιστρέφει στην Ολλανδία και φέρνει τις πιο ανήσυχες εικόνες του στο μουσείο των μεγάλων Ολλανδών ζωγράφων.
THE LIFO TEAM
Τι μύριζε μια κηδεία στην Κύπρο πριν από 3.400 χρόνια;

Πολιτισμός / Τι μύριζε μια κηδεία στην Κύπρο πριν από 3.400 χρόνια;

Δύο πήλινα αγγεία από την Εποχή του Χαλκού έκρυβαν κάτι πιο εύθραυστο από τα πολύτιμα κτερίσματα: ίχνη λουλουδιών, δημητριακών και φωτιάς. Μια νέα μελέτη αναζητά τη χαμένη αισθητηριακή πλευρά των αρχαίων ταφικών τελετών.
THE LIFO TEAM
Γιατί μια γυναίκα κουβαλούσε ένα στρώμα 23 κιλών στο πανεπιστήμιο;

Πολιτισμός / Γιατί μια γυναίκα κουβαλούσε ένα στρώμα 23 κιλών στο πανεπιστήμιο;

Μια επτάωρη διαμαρτυρία στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ έφερε ξανά στο προσκήνιο μια εικόνα του 2014: μια φοιτήτρια, ένα μπλε στρώμα και ένα έργο τέχνης που ανάγκαζε τους περαστικούς να πάρουν θέση.
THE LIFO TEAM
Ο Όλιβερ Τουίστ ίσως ήταν γυναίκα: Η ξεχασμένη ιστορία που βρέθηκε 190 χρόνια μετά

Πολιτισμός / Ο Όλιβερ Τουίστ ίσως ήταν γυναίκα: Η ξεχασμένη ιστορία που βρέθηκε 190 χρόνια μετά

Μια νεαρή γυναίκα τιμωρήθηκε επειδή ζήτησε να βγει από το πτωχοκομείο όπου ζούσε. Οι μαρτυρίες που βρέθηκαν τώρα στα αρχεία ίσως αποκαλύπτουν μια άγνωστη πηγή έμπνευσης του Καρόλου Ντίκενς.
THE LIFO TEAM
Όταν η Αθήνα χόρευε ως το πρωί: Οι φωτογραφίες του Σπύρου Στάβερη από τα rave πάρτι των '90s

Πολιτισμός / Όταν η Αθήνα χόρευε ως το πρωί: Οι φωτογραφίες του Σπύρου Στάβερη από τα rave πάρτι των '90s

Ο Σπύρος Στάβερης παρουσιάζει απόψε στο Borderline φωτογραφίες από τα rave πάρτι της Αθήνας των ’90s. Πρόσωπα, ξενύχτια και κλαμπ που χάθηκαν ξαναζωντανεύουν μέσα από το αρχείο του.
THE LIFO TEAM
Ο Χρήστος Παπαδόπουλος στο Σίδνεϊ, στο ίδιο φεστιβάλ με τους χορογράφους της Μαντόνα και της Ροζαλία

Πολιτισμός / Ο Χρήστος Παπαδόπουλος στο Σίδνεϊ, στο ίδιο φεστιβάλ με τους χορογράφους της Μαντόνα και της Ροζαλία

Το «My Fierce Ignorant Step», που γεννήθηκε στη Στέγη με αφετηρία τις μουσικές μνήμες του χορογράφου από το «Άξιον Εστί», ταξιδεύει στην Αυστραλία. Στο ίδιο φεστιβάλ, μεγάλα ονόματα του σύγχρονου χορού, εναέρια ακροβατικά και δημιουργοί από τον κόσμο της ποπ.
THE LIFO TEAM
Η Άτγουντ, ο Βουόνγκ και ένα ξερό «όχι»: Όσα είπαν για τη νομπελίστρια Αν Κάρσον

Πολιτισμός / Η Άτγουντ, ο Βουόνγκ και ένα ξερό «όχι»: Όσα είπαν για τη νομπελίστρια Αν Κάρσον

Οι δύο συγγραφείς μιλούν για όσα τους έδωσε το έργο της Κάρσον και για την τόλμη της να γράφει όπως θέλει. Μια ιστορία από διάλεξη του 2013 την περιγράφει καλύτερα από κάθε έπαινο.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Η Dolly Parton είναι country τραγουδίστρια και δεν θέλει να ξενίσει τους οπαδούς της, οι οποίοι είναι ψηφοφόροι του Donald Trump (δυστυχώς). Οι stars της country μουσικής στην Αμερική αποφεύγουν την κριτική στον Τραμπάκουλα για να πληγούν οι πωλήσεις τους. Θυμηθείτε τι έπαθαν οι Dixie Chicks την εποχή της προεδρίας του George W. Bush. Οποιος φυλάει τα ρούχα του, έχει τα μισά.