«Σεξιστής, εγωιστής, ψεύτης, υποκριτής» - Λίλι Τόμλιν και Τζέιν Φόντα επιτέθηκαν στον Ντόναλντ Τραμπ στα βραβεία Emmy

«Σεξιστής, εγωιστής, ψεύτης, υποκριτής» - Λίλι Τόμλιν και Τζέιν Φόντα επιτέθηκαν στον Ντόναλντ Τραμπ στα βραβεία Emmy Facebook Twitter
3

Οι Λίλι Τομλίν, Τζέιν Φόντα και Ντόλι Πάρτον, οι διάσημες πρωταγωνίστριες της τηλεοπτικής σειράς «9 to 5» που προβαλλόταν τη δεκαετία του 1980, παρουσίασαν από κοινού το βραβείο Best Supporting Actor in a Limited Series or Movie, στην απονομή των φετινών Emmy το βράδυ της Κυριακής. 

«Προσωπικά, περιμένω μια επανασύνδεση του "9 to 5" από τότε που έγινε εκείνη η πρώτη», αστειεύτηκε η Ντόλι Πάρτον ανεβαίνοντας στη σκηνή για την απονομή. 

Ωστόσο, αν και η ίδια προτίμησε να κρατήσει ένα πιο χαμηλό προφίλ με όσα δήλωσε, δεν συνέβη το ίδιο και με τις πρώην συμπρωταγωνίστριές της, που εκμεταλλεύτηκαν το βήμα των βραβείων για να κατακεραυνώσουν τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο έντονης κριτικής για την σεξιστική γλώσσα που χρησιμοποιεί αλλά και τις διακρίσεις απέναντι στα άτομα της κοινότητας LGBT+. Κι αυτό ακριβώς αποφάσισαν να σχολιάσουν και να καταδικάσουν δημοσίως οι Λίλι Τομλίν και Τζέιν Φόντα.

«Πίσω στο 1980, σε εκείνη την ταινία, αρνηθήκαμε να μας εξουσιάζει ένας σεξιστής, εγωιστής, ψεύτης, υποκριτής, μισαλλόδοξος», είπε η Τζέιν Φόντα. «Και το 2017 εξακολουθούμε να αρνούμαστε να μας εξουσιάζει ένας σεξιστής, εγωιστής, ψεύτης, μισαλλόδοξος», συνέχισε η Λίλι Τομλίν. Η έμμεση αναφορά των δύο ηθοποιών στον Ντόναλντ Τραμπ -τον οποίο ωστόσο δεν κατονόμασαν- και οι επιθετικοί χαρακτηρισμοί προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση και έντονο χειροκρότημα στο κοινό.  


Από την πλευρά της η Ντόλι Πάρτον παρέμεινε εντελώς σιωπηλή στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι δύο διάσημες ηθοποιοί και αργότερα, ενδεχομένως σε μια προσπάθεια να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα, αστειεύτηκε για το μεγάλο μπούστο της. 

Οι Λίλι Τομλίν και Τζέιν Φόντα ήταν υποψήφιες στην κατηγορία Outstanding Lead Actress in a Comedy Series για το «Grace & Frankie», ενώ η Ντόλι Πάρτον ήταν υποψήφια στην κατηγορία TV Movie για το αυτοβιογραφικό «Christmas of Many Colours». 

 
Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς σχεδιάζει την κηδεία της με τρία φέρετρα. Αλλά θέλει να ζήσει μέχρι τα 100.

Πολιτισμός / Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς στα 80: «Μόλις πρόσφατα συγχώρεσα τη μητέρα μου»

Με αφορμή τη νέα της παράσταση και τα επερχόμενα 80ά γενέθλιά της, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς παραχωρεί μια αποκαλυπτική συνέντευξη στους New York Times για την οικογένειά της, τον Ουλάι, τη διασημότητα και τον θάνατο.
THE LIFO TEAM
ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΕΠΑΝΕΚΘΕΣΗ ΑΓΑΛΜΑ ΙΠΠΕΑ ΑΚΡ. 700 ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΡΧΑΙΚΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Πολιτισμός / Μουσείο Ακρόπολης: Επανεκτίθεται άγαλμα ιππέα στην Αίθουσα Αρχαϊκής Ακρόπολης

Το γλυπτό ήταν για χρόνια τοποθετημένο και εκτεθειμένο σε βάση που είχε κατασκευαστεί κατά το διάστημα 1956–1964, στο πλαίσιο επανεκθετικών εργασιών στο παλαιό Μουσείο Ακρόπολης
THE LIFO TEAM
Ένας καλλιτέχνης αποκεφάλισε το ζευγάρι ενός διάσημου πίνακα. Τώρα τα δύο έργα συναντιούνται στο Λονδίνο

Πολιτισμός / Δύο ακέφαλοι γαιοκτήμονες και η ιστορία μιας αυτοκρατορίας: Ο Γίνκα Σονιμπάρε συναντά τον Γκέινσμπορο

Η National Gallery παρουσιάζει για πρώτη φορά μαζί το «Mr and Mrs Andrews» του 1750 και την ανατρεπτική γλυπτική εκδοχή του Γίνκα Σονιμπάρε, που εξετάζει τον πλούτο και την αποικιακή ιστορία της Βρετανίας.
THE LIFO TEAM
Οι θησαυροί που δεν θα ξαναδούμε: Γιατί οι ληστές αδειάζουν τα ευρωπαϊκά μουσεία από χρυσό και κοσμήματα

Πολιτισμός / Οι θησαυροί που δεν θα ξαναδούμε: Γιατί οι ληστές αδειάζουν τα ευρωπαϊκά μουσεία από χρυσό και κοσμήματα

Μετά τη θεαματική ληστεία του Λούβρου, μια μεγάλη έρευνα αποκαλύπτει την έκταση των επιδρομών σε ευρωπαϊκά μουσεία. Χρυσός, κοσμήματα και αρχαιότητες εξαφανίζονται μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ ορισμένες συλλογές δεν επιστρέφουν ποτέ στις προθήκες τους.
THE LIFO TEAM
ΥΠΠΟ ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Πολιτισμός / Αρχαία Αρσινόη: Ελληνοκινεζική ανασκαφή φέρνει στο φως νέα στοιχεία για την ιστορία της

Η έρευνα εντάσσεται σε πενταετές πρόγραμμα (2026–2030), με στόχο τη συστηματική διερεύνηση του οικισμού της αρχαίας Αρσινόης και τη μελέτη της πολεοδομικής και οικιστικής του οργάνωσης
THE LIFO TEAM
Κώστας Γαβράς και Ζακ Οντιάρ προειδοποιούν: Η Γαλλία κινδυνεύει να χάσει 400 ταινίες

Πολιτισμός / Κώστας Γαβράς και Ζακ Οντιάρ προειδοποιούν: Η Γαλλία κινδυνεύει να χάσει 400 ταινίες

Γαβράς, Οντιάρ, Τριέ, Ντενί και δεκάδες ακόμη δημιουργοί ζητούν από τη γαλλική Βουλή να αποτρέψει τις αλλαγές που, όπως εκτιμούν, απειλούν το μέλλον της κινηματογραφικής παραγωγής.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Η Dolly Parton είναι country τραγουδίστρια και δεν θέλει να ξενίσει τους οπαδούς της, οι οποίοι είναι ψηφοφόροι του Donald Trump (δυστυχώς). Οι stars της country μουσικής στην Αμερική αποφεύγουν την κριτική στον Τραμπάκουλα για να πληγούν οι πωλήσεις τους. Θυμηθείτε τι έπαθαν οι Dixie Chicks την εποχή της προεδρίας του George W. Bush. Οποιος φυλάει τα ρούχα του, έχει τα μισά.