«Σεξιστής, εγωιστής, ψεύτης, υποκριτής» - Λίλι Τόμλιν και Τζέιν Φόντα επιτέθηκαν στον Ντόναλντ Τραμπ στα βραβεία Emmy

«Σεξιστής, εγωιστής, ψεύτης, υποκριτής» - Λίλι Τόμλιν και Τζέιν Φόντα επιτέθηκαν στον Ντόναλντ Τραμπ στα βραβεία Emmy Facebook Twitter
3

Οι Λίλι Τομλίν, Τζέιν Φόντα και Ντόλι Πάρτον, οι διάσημες πρωταγωνίστριες της τηλεοπτικής σειράς «9 to 5» που προβαλλόταν τη δεκαετία του 1980, παρουσίασαν από κοινού το βραβείο Best Supporting Actor in a Limited Series or Movie, στην απονομή των φετινών Emmy το βράδυ της Κυριακής. 

«Προσωπικά, περιμένω μια επανασύνδεση του "9 to 5" από τότε που έγινε εκείνη η πρώτη», αστειεύτηκε η Ντόλι Πάρτον ανεβαίνοντας στη σκηνή για την απονομή. 

Ωστόσο, αν και η ίδια προτίμησε να κρατήσει ένα πιο χαμηλό προφίλ με όσα δήλωσε, δεν συνέβη το ίδιο και με τις πρώην συμπρωταγωνίστριές της, που εκμεταλλεύτηκαν το βήμα των βραβείων για να κατακεραυνώσουν τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο έντονης κριτικής για την σεξιστική γλώσσα που χρησιμοποιεί αλλά και τις διακρίσεις απέναντι στα άτομα της κοινότητας LGBT+. Κι αυτό ακριβώς αποφάσισαν να σχολιάσουν και να καταδικάσουν δημοσίως οι Λίλι Τομλίν και Τζέιν Φόντα.

«Πίσω στο 1980, σε εκείνη την ταινία, αρνηθήκαμε να μας εξουσιάζει ένας σεξιστής, εγωιστής, ψεύτης, υποκριτής, μισαλλόδοξος», είπε η Τζέιν Φόντα. «Και το 2017 εξακολουθούμε να αρνούμαστε να μας εξουσιάζει ένας σεξιστής, εγωιστής, ψεύτης, μισαλλόδοξος», συνέχισε η Λίλι Τομλίν. Η έμμεση αναφορά των δύο ηθοποιών στον Ντόναλντ Τραμπ -τον οποίο ωστόσο δεν κατονόμασαν- και οι επιθετικοί χαρακτηρισμοί προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση και έντονο χειροκρότημα στο κοινό.  


Από την πλευρά της η Ντόλι Πάρτον παρέμεινε εντελώς σιωπηλή στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι δύο διάσημες ηθοποιοί και αργότερα, ενδεχομένως σε μια προσπάθεια να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα, αστειεύτηκε για το μεγάλο μπούστο της. 

Οι Λίλι Τομλίν και Τζέιν Φόντα ήταν υποψήφιες στην κατηγορία Outstanding Lead Actress in a Comedy Series για το «Grace & Frankie», ενώ η Ντόλι Πάρτον ήταν υποψήφια στην κατηγορία TV Movie για το αυτοβιογραφικό «Christmas of Many Colours». 

 
Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γουίτνεϊ Χιούστον γίνεται για πρώτη φορά Barbie

Πολιτισμός / Η Γουίτνεϊ Χιούστον γίνεται για πρώτη φορά κούκλα Barbie

Η Mattel κυκλοφόρησε την πρώτη επίσημη Barbie της Γουίτνεϊ Χιούστον την ημέρα που η τραγουδίστρια θα γινόταν 63 ετών, επιλέγοντας όχι τη δραματική ντίβα του μύθου, αλλά την έκρηξη χαράς του «I Wanna Dance with Somebody».
THE LIFO TEAM
Η Επίδαυρος άνοιξε πραγματικά: οι «Τρωάδες» έγιναν διεθνής είδηση για την προσβασιμότητα

Πολιτισμός / Η Επίδαυρος άνοιξε πραγματικά: οι «Τρωάδες» έγιναν διεθνής είδηση για την προσβασιμότητα

Οι «Τρωάδες» του Εθνικού έγιναν διεθνής είδηση για μια Επίδαυρο που άνοιξε επιτέλους σε όσους έμεναν έξω: ερμηνευτές με αναπηρία, τυφλούς, κωφούς και βαρήκοους θεατές, σε μια παράσταση που ξαναέθεσε το νόημα της πρόσβασης στο αρχαίο θέατρο.
THE LIFO TEAM
Οι bears παίρνουν Ozempic και οι «αρκούδες» λιγοστεύουν

Πολιτισμός / Οι bears παίρνουν Ozempic και οι «αρκούδες» λιγοστεύουν

Στο φετινό Bear Week του Πρόβινσταουν, τo ozempic δεν άλλαξε μόνο τα σώματα. Άλλαξε και το φλερτ, τις ορέξεις και τις ισορροπίες μιας γκέι κοινότητας όπου η κοιλιά, η τρίχα και το μεγαλύτερο σώμα έχουν τη δική τους θέση στην κουίρ επιθυμία.
THE LIFO TEAM
ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΙΝΩΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΑΚΡΩΤΗΡΙ

Πολιτισμός / Ανθρώπινα λείψανα ανατρέπουν τα όσα γνωρίζαμε έως τώρα για το τέλος του Μινωικού πολιτισμού

Ο σκελετός ενός εφήβου που σκοτώθηκε πριν από 3.500 χρόνια μπορεί να δώσει την απάντηση σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της αρχαιότητας: πότε ακριβώς έγινε η Μινωική έκρηξη και αν οδήγησε στην παρακμή του Μινωικού πολιτισμού
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Η Dolly Parton είναι country τραγουδίστρια και δεν θέλει να ξενίσει τους οπαδούς της, οι οποίοι είναι ψηφοφόροι του Donald Trump (δυστυχώς). Οι stars της country μουσικής στην Αμερική αποφεύγουν την κριτική στον Τραμπάκουλα για να πληγούν οι πωλήσεις τους. Θυμηθείτε τι έπαθαν οι Dixie Chicks την εποχή της προεδρίας του George W. Bush. Οποιος φυλάει τα ρούχα του, έχει τα μισά.