«Σεξιστής, εγωιστής, ψεύτης, υποκριτής» - Λίλι Τόμλιν και Τζέιν Φόντα επιτέθηκαν στον Ντόναλντ Τραμπ στα βραβεία Emmy

«Σεξιστής, εγωιστής, ψεύτης, υποκριτής» - Λίλι Τόμλιν και Τζέιν Φόντα επιτέθηκαν στον Ντόναλντ Τραμπ στα βραβεία Emmy Facebook Twitter
3

Οι Λίλι Τομλίν, Τζέιν Φόντα και Ντόλι Πάρτον, οι διάσημες πρωταγωνίστριες της τηλεοπτικής σειράς «9 to 5» που προβαλλόταν τη δεκαετία του 1980, παρουσίασαν από κοινού το βραβείο Best Supporting Actor in a Limited Series or Movie, στην απονομή των φετινών Emmy το βράδυ της Κυριακής. 

«Προσωπικά, περιμένω μια επανασύνδεση του "9 to 5" από τότε που έγινε εκείνη η πρώτη», αστειεύτηκε η Ντόλι Πάρτον ανεβαίνοντας στη σκηνή για την απονομή. 

Ωστόσο, αν και η ίδια προτίμησε να κρατήσει ένα πιο χαμηλό προφίλ με όσα δήλωσε, δεν συνέβη το ίδιο και με τις πρώην συμπρωταγωνίστριές της, που εκμεταλλεύτηκαν το βήμα των βραβείων για να κατακεραυνώσουν τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο έντονης κριτικής για την σεξιστική γλώσσα που χρησιμοποιεί αλλά και τις διακρίσεις απέναντι στα άτομα της κοινότητας LGBT+. Κι αυτό ακριβώς αποφάσισαν να σχολιάσουν και να καταδικάσουν δημοσίως οι Λίλι Τομλίν και Τζέιν Φόντα.

«Πίσω στο 1980, σε εκείνη την ταινία, αρνηθήκαμε να μας εξουσιάζει ένας σεξιστής, εγωιστής, ψεύτης, υποκριτής, μισαλλόδοξος», είπε η Τζέιν Φόντα. «Και το 2017 εξακολουθούμε να αρνούμαστε να μας εξουσιάζει ένας σεξιστής, εγωιστής, ψεύτης, μισαλλόδοξος», συνέχισε η Λίλι Τομλίν. Η έμμεση αναφορά των δύο ηθοποιών στον Ντόναλντ Τραμπ -τον οποίο ωστόσο δεν κατονόμασαν- και οι επιθετικοί χαρακτηρισμοί προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση και έντονο χειροκρότημα στο κοινό.  


Από την πλευρά της η Ντόλι Πάρτον παρέμεινε εντελώς σιωπηλή στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι δύο διάσημες ηθοποιοί και αργότερα, ενδεχομένως σε μια προσπάθεια να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα, αστειεύτηκε για το μεγάλο μπούστο της. 

Οι Λίλι Τομλίν και Τζέιν Φόντα ήταν υποψήφιες στην κατηγορία Outstanding Lead Actress in a Comedy Series για το «Grace & Frankie», ενώ η Ντόλι Πάρτον ήταν υποψήφια στην κατηγορία TV Movie για το αυτοβιογραφικό «Christmas of Many Colours». 

 
Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Nan Goldin: «Είναι το Ολοκαύτωμα στα κινητά μας»

Πολιτισμός / Ναν Γκόλντιν: «Είναι το Ολοκαύτωμα στα κινητά μας»

Το νέο βιβλίο του Μπέντζαμιν Μόζερ επιστρέφει στη βραδιά στην Αρλ όπου η Γκόλντιν χρησιμοποίησε τη μορφή με την οποία επί δεκαετίες κατέγραφε τη δική της κουίρ κοινότητα για μια δημόσια προβολή εικόνων από τη Γάζα.
THE LIFO TEAM
Ναόμι Γουότς στο Σαν Σεμπαστιάν: «Οι μειονότητες δέχονται επίθεση, είναι φρικτό και απαράδεκτο»

Πολιτισμός / Ναόμι Γουότς: «Οι μειονότητες δέχονται επίθεση, είναι φρικτό και απαράδεκτο»

Λίγες ώρες πριν παραλάβει το βραβείο Donostia στο Σαν Σεμπαστιάν, η Ναόμι Γουότς μίλησε για τις ηλικιακές διακρίσεις στο Χόλιγουντ, τον Ντέιβιντ Λιντς και την άνοδο του μίσους. Και εξήγησε γιατί η υπεράσπιση της LGBTQ+ κοινότητας είναι για την ίδια προσωπική υπόθεση.
THE LIFO TEAM
«Γερνάω χωρίς εσένα»: Τα γράμματα δύο queer καλλιτεχνών που δεν μπόρεσαν να αντικαταστήσουν ο ένας τον άλλον

Πολιτισμός / «Γερνάω χωρίς εσένα»: Τα γράμματα δύο queer καλλιτεχνών που δεν μπόρεσαν να αντικαταστήσουν ο ένας τον άλλον

Στο καινούργιο Artforum, δύο γράμματα του Σκοτ Μπέρτον και του Εντουάρντο Κόστα από το 1973 ανοίγουν για λίγο μια σχέση γεμάτη τέχνη, γκόμενους, χρέη, Bowie, Watergate και κάτι πολύ πιο δύσκολο να ονομαστεί: έναν άνθρωπο που εξακολουθεί να θυμάται ποιος είσαι όταν εσύ το έχεις ξεχάσει.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Μπορεί ο Άντριου Σκοτ να γίνει ο πρώτος ανοιχτά γκέι άνδρας που κερδίζει Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου;

Πολιτισμός / Μπορεί ο Άντριου Σκοτ να γίνει ο πρώτος ανοιχτά γκέι άνδρας που κερδίζει Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου;

Ο Άντριου Σκοτ μπαίνει στην κούρσα των Όσκαρ με έναν ρόλο που μπορεί να γράψει ιστορία. Η ερμηνεία του στο Elsinore, ως Ίαν Τσάρλσον, συζητιέται ήδη ως μία από τις πιο δυνατές της σεζόν.
THE LIFO TEAM
Ντάγκλας Στιούαρτ: Η γκέι ορατότητα δεν έλυσε τη μοναξιά

Πολιτισμός / Ντάγκλας Στιούαρτ: Η γκέι ορατότητα δεν έλυσε τη μοναξιά

Ο βραβευμένος με Booker συγγραφέας μιλά με αφορμή το νέο του βιβλίο για τη φτώχεια που δεν φεύγει ποτέ, τη gay ζωή πριν και μετά τις εφαρμογές γνωριμιών και τη βιομηχανία της πολυτέλειας ως μικρογραφία ταξικής κοινωνίας.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Η Dolly Parton είναι country τραγουδίστρια και δεν θέλει να ξενίσει τους οπαδούς της, οι οποίοι είναι ψηφοφόροι του Donald Trump (δυστυχώς). Οι stars της country μουσικής στην Αμερική αποφεύγουν την κριτική στον Τραμπάκουλα για να πληγούν οι πωλήσεις τους. Θυμηθείτε τι έπαθαν οι Dixie Chicks την εποχή της προεδρίας του George W. Bush. Οποιος φυλάει τα ρούχα του, έχει τα μισά.