Σεμπάστιαν Σταν: Η αποστομωτική απάντηση σε δημοσιογράφο που αποκάλεσε «κτήνος» τον ήρωά του

Σεμπάστιαν Σταν: Η αποστομωτική απάντηση σε δημοσιογράφο που αποκάλεσε «κτήνος» τον ήρωά του Facebook Twitter
Φωτ.: Youtube
0

Την έντονη αντίδραση του Σεμπάστιαν Σταν προκάλεσε ένας δημοσιογράφος σε ερώτηση που του έκανε για την ταινία «Α  Different Man» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου 2024.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την ταινία στο Berlinale 2024, ένας δημοσιογράφος χρησιμοποίησε τη λέξη «κτήνος» για να περιγράψει τον χαρακτήρα και τον ήρωα του στο «Α Different Man». Ο Σεμπάστιαν Σταν υπενθυμίζεται πως υποδύεται έναν άνδρα με κρανιοπροσωπική πάθηση, ο οποίος μετά την επέμβαση άλλαξε τη ζωή του και ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός.

Ο Άνταμ Πίρσον ωστόσο αναλαμβάνει τον ρόλο ενός ηθοποιού που υποδύεται τον χαρακτήρα του Σεμπάστιαν Σταν σε ένα θεατρικό έργο για τη ζωή του. Ο χαρακτήρας του Σεμπάστιαν Σταν γοητεύεται από τον άνδρα που τον υποδύεται σε ένα θεατρικό έργο για τη ζωή του πριν από την εγχείρηση, ενώ ο οποίος πάσχει από την ίδια πάθηση με αυτόν, χωρίς ωστόσο να ενδιαφέρεται για τη χειρουργική επέμβαση.

Ο δημοσιογράφος συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων ρώτησε τον Σεμπάστιαν Σταν, «Τι νομίζετε ότι συμβαίνει μετά τη μεταμόρφωση από αυτό το λεγόμενο κτήνος, όπως τον αποκαλούν, σε αυτόν τον τέλειο άνθρωπο;», με τον ηθοποιό πριν προλάβει να ολοκληρώσει την ερώτηση να απαντά «Νομίζω ότι ένα μέρος του γιατί η ταινία είναι σημαντική είναι επειδή δεν έχουμε το σωστό λεξιλόγιο».

Σεμπάστιαν Σταν: Η αποστομωτική απάντηση σε δημοσιογράφο που αποκάλεσε «κτήνος» τον ήρωά του Facebook Twitter

«Είναι λίγο πιο περίπλοκο από αυτό και προφανώς υπάρχουν γλωσσικά εμπόδια και ούτω καθεξής, αλλά ξέρεις το "κτήνος" δεν είναι η κατάλληλη λέξη νομίζω. Νομίζω ότι τελικά είναι ενδιαφέρον να ακούσω αυτό το σημείο, γιατί νιώθω ότι σε κάποιο βαθμό αυτό είναι ένα από τα πράγματα που λέει η ταινία, δηλαδή ότι έχουμε αυτές τις προκαταλήψεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

«Δεν είμαστε πραγματικά εκπαιδευμένοι για το πώς να κατανοήσουμε πραγματικά αυτή την εμπειρία. Ένα από τα πράγματα που μου αρέσει στην ταινία είναι ότι σου προσφέρει έναν τρόπο να το δεις. Ελπίζω ότι αν μπορείτε να έχετε την ίδια αντικειμενική άποψη ενώ βιώνετε την ταινία, τότε ίσως μπορέσετε να ξεχωρίσετε τα αρχικά ένστικτα που έχετε, τα οποία ίσως να μην είναι πάντα τα σωστά», σημείωσε με τον κόσμο στα social media, να τον υποστηρίζει στο έπακρο για την απάντηση που έδωσε.

Με πληροφορίες από Unilad

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΝΟΝΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΚΟΣ ΑΣΧΗΜΟΣ

Πολιτισμός / «Δεν είχαμε ιδέα»: Το κανόνι από τον «Καλό, τον Κακό και τον Άσχημο» βρέθηκε σε μουσείο της Ισπανίας

Πρόκειται για το κανόνι που χρησιμοποιείται σε μία από τις πιο γνωστές σκηνές της ταινίας, όταν ο χαρακτήρας του Κλιντ Ίστγουντ ανάβει ατάραχος το φυτίλι με το πούρο του για να σταματήσει τον Τούκο (Ίλαϊ Γουάλακ)
THE LIFO TEAM
Ο Ράμι Μάλεκ για το Όσκαρ του: «Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι ξέρουν πώς είναι να νιώθεις μετανάστης»

Πολιτισμός / Ράμι Μάλεκ: «Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι ξέρουν πώς είναι να νιώθεις μετανάστης»

Λίγο πριν την πρεμιέρα του The Man I Love του Άιρα Σακς στις Κάννες, ο Ράμι Μάλεκ μίλησε για τη νέα του ταινία, την αιγυπτιακή του καταγωγή και το βάρος του να γίνει ο πρώτος ηθοποιός αιγυπτιακής καταγωγής που κέρδισε Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.
THE LIFO TEAM
Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν λύγισε στις Κάννες μιλώντας για τη στιγμή που «πέθανε για 25 λεπτά»

Πολιτισμός / Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν λύγισε στις Κάννες μιλώντας για τη στιγμή που «πέθανε για 25 λεπτά»

Στη συνέντευξη Τύπου για το Her Private Hell, ο Δανός σκηνοθέτης μίλησε συγκινημένος για τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που, όπως είπε, του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία και τον έκανε να επιστρέψει στο σινεμά.
THE LIFO TEAM
Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Τech & Science / Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Μια σειρά μικρού μήκους ταινιών, δημιουργημένων με τεχνητή νοημοσύνη από ερωτικά περιοδικά πριν από 50 χρόνια, παρουσιάστηκε στο περιθώριο των Καννών και προβάλλεται στο Cultpix, με κυκλοφορία σε Blu-ray και περιορισμένη έκδοση VHS.
THE LIFO TEAM
Η Τίλντα Σουίντον άνοιξε στην Αθήνα μια ντουλάπα γεμάτη φαντάσματα

Πολιτισμός / Η Τίλντα Σουίντον άνοιξε στην Αθήνα μια ντουλάπα γεμάτη φαντάσματα

Στο Onassis Ready, η έκθεση Ongoing και η περφόρμανς A Biographical Wardrobe μετατρέπουν τα ρούχα, τα αντικείμενα και τις καλλιτεχνικές φιλίες της Τίλντα Σουίντον σε ζωντανό αρχείο μνήμης, απώλειας και δημιουργικής συγγένειας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Γουίστλερ έκανε την ομορφιά σκηνικό, σκάνδαλο και καβγά

Πολιτισμός / Ο Γουίστλερ επιστρέφει στην Tate Britain: ο δανδής που έκανε τον Τάμεση ομίχλη και την ομορφιά πρόκληση

Η Tate Britain ανοίγει τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αναδρομική του Τζέιμς ΜακΝιλ Γουίστλερ εδώ και 30 χρόνια, με τη διάσημη «Μητέρα του Γουίστλερ», τα νυχτερινά του Τάμεση και τα έργα που έκαναν την ομορφιά, την ατμόσφαιρα και την αφαίρεση να μοιάζουν προκλητικές στη βικτωριανή Βρετανία.
THE LIFO TEAM
«Πώς γίνεται η γυμνότητα να προκαλεί ακόμη;» Η Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ ταράζει τη Μπιενάλε με τζετ σκι, καμπάνες και ούρα

Πολιτισμός / «Πώς γίνεται η γυμνότητα να προκαλεί ακόμη;» Η Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ ταράζει τη Μπιενάλε με τζετ σκι, καμπάνες και ούρα

Στο Αυστριακό Περίπτερο της Μπιενάλε της Βενετίας, η Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ στήνει ένα υγρό, γυμνό και άβολο θέαμα με τζετ σκι, ανθρώπινες καμπάνες και περφόρμερ μέσα σε φιλτραρισμένα ούρα.
THE LIFO TEAM
Η Κέιτ Μπλάνσετ στις Κάννες: «Θλιβερό να μιλάμε για πολέμους και γενοκτονίες μόνο στα φεστιβάλ»

Πολιτισμός / Η Κέιτ Μπλάνσετ στις Κάννες: «Θλιβερό να μιλάμε για πολέμους και γενοκτονίες μόνο στα φεστιβάλ»

Σε συζήτηση στις Κάννες, η Κέιτ Μπλάνσετ μίλησε για την Παλαιστίνη, τους πολέμους και την ευθύνη της πολιτικής, λέγοντας ότι είναι θλιβερό να γίνονται τα φεστιβάλ οι μόνοι χώροι όπου επιτέπεται να μένουν ζωντανές αυτές οι συζητήσεις.
THE LIFO TEAM
Ένα αλλόκοτο takeover του The Boy στη Στέγη

Πολιτισμός / Ένα αλλόκοτο takeover του The Boy στη Στέγη

Με τον γενικότερο τίτλο «Δεν ταξίδεψα ποτέ στην Αυστραλία» ο σκηνοθέτης και μουσικός οργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις. Προβολές, installations, μια συναυλία και μια έκθεση φωτογραφίας, στη Στέγη, από τις 5 ως τις 7 Ιουνίου.
THE LIFO TEAM
Η Σάρον Στόουν βρήκε το πιο κομψό «παράθυρο» στους νέους κανόνες των Καννών για γυμνότητα και υπερβολή

Πολιτισμός / Η Σάρον Στόουν βρήκε το πιο κομψό «παράθυρο» στους νέους κανόνες των Καννών για γυμνότητα και υπερβολή

Στην πρεμιέρα του Fjord, η Σάρον Στόουν εμφανίστηκε με τουαλέτα Miss Sohee και θεαματική κάπα, παίζοντας στα όρια του νέου κανονισμού των Καννών για τα υπερβολικά σέξι ρούχα.
THE LIFO TEAM
Η Νικόλ Κίντμαν, ο Μπρανκούζι και η νύχτα του 1,1 δισ. δολαρίων στη Christie’s

Πολιτισμός / Η Νικόλ Κίντμαν, ο Μπρανκούζι και η νύχτα του 1,1 δισ. δολαρίων στη Christie’s

Η Christie’s πούλησε στη Νέα Υόρκη έργα αξίας 1,1 δισ. δολαρίων μέσα σε μία νύχτα, σε μια δημοπρασία που έσπασε ρεκόρ για Μπρανκούζι, Πόλοκ και Ρόθκο. Η εικόνα που έμεινε, όμως, ήταν η Νικόλ Κίντμαν μπροστά στη χρυσή «Δαναΐδα».
THE LIFO TEAM