Σε πανεπιστήμιο του Τορόντο θα διδάσκεται μάθημα για τους Drake και The Weeknd

Σε πανεπιστήμιο του Τορόντο θα διδάσκεται μάθημα για τους Drake και The Weeknd Facebook Twitter
0

Το πανεπιστήμιο Χ του Τορόντο πρόκειται να συμπεριλάβει μάθημα για τον παγκόσμιο αντίκτυπο των δύο σπουδαιότερων καλλιτεχνών της καναδικής πόλης, των Drake και The Weeknd.


 
Από τις αρχές του επόμενου έτους, ο συγγραφέας καi podcaster Ντάλντον Χίγκινς θα αρχίσει να διδάσκει το μάθημα με τίτλο «Deconstructing Drake and The Weeknd» (Αποδομώντας τους Drake και The Weeknd).


 
«Σε Κολλέγια και Πανεπιστήμια των ΗΠΑ διδάσκονται κάθε είδους μαθήματα για ροκ, ποπ, φολκ καλλιτέχνες όπως ο Μπρους Σπρίνγκστιν, η Μάιλι Σάιρους, η Lady Gaga - οπότε γιατί να μην υπάρχει ένα μάθημα για τον Drake και τον Weeknd εδώ στο Τορόντο;» αναρωτήθηκε ο Χίγκινς, μιλώντας στο περιοδικό Now.

«Στις πανεπιστημιουπόλεις των αμερικανικών κολεγίων, διδάσκονται περισσότερα από 300 μαθήματα για hip-hop καλλιτέχνες όπως οι Jay Z, Outkast, Beyoncé. Πολλά πανεπιστήμια συμπεριλαμβανομένων του Χάρβαρντ και του Κορνέλ, έχουν συμπεριλάβει πλήρως την εκπαίδευση για το χιπ-χοπ, οπότε μπορούμε να κάνουμε το ίδιο εδώ» πρόσθεσε.

Σε πανεπιστήμιο του Τορόντο θα διδάσκεται μάθημα για τους Drake και The Weeknd Facebook Twitter

 


«Όταν υπάρχουν δύο μαύροι καλλιτέχνες που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Τορόντο, οι οποίοι ερμηνεύουν ραπ, R&B και ποπ, και είναι αδιαμφισβήτητα σε καλό δρόμο να γίνουν δισεκατομμυριούχοι κάποια στιγμή, υπάρχουν προφανώς πολλά στοιχεία για το μάθημα. Θυμηθείτε, και οι δύο εκτινάχθηκαν στην κορυφή παρά το γεγονός ότι ήταν προϊόντα μιας τοπικής καναδικής μουσικής σκηνής που κάνει πολύ λίγα για να προωθήσει την ανάπτυξη όσων δραστηριοποιούνται στη μαύρη μουσική» σημείωσε.


 
«Κάνουν τα πράγματα λίγο διαφορετικά; Ποια είναι η επιχειρηματική τους οξυδέρκεια και ποιο το επιχειρηματικό τους πάθος; Η φυλή, το φύλο, η τάξη, η πίστη έπαιξαν ρόλο σε όλα αυτά;... Η προσδοκία μου είναι ότι οι σπουδαστές θα κάνουν δύσκολες ερωτήσεις σχετικά με τη μουσική, τη φυλή, το αντικείμενο του μαθήματος, τη μουσική παραγωγή, τους στίχους» καταλήγει ο Χίγκινς.

Με πληροφορίες από Now και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια τελετή αλλιώτικη: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε μέσα στο μουσείο της Ολυμπίας

Πολιτισμός / Μια τελετή αλλιώτικη: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε μέσα στο μουσείο της Ολυμπίας

Παρά την αναγκαστική μεταφορά στο μουσείο, η τελετή διατήρησε τα καθιερωμένα τελετουργικά, δηλαδή τις χορογραφημένες κινήσεις των «ιερειών» και των κουρών, καθώς και απαγγελίες στην ελληνική γλώσσα
LIFO NEWSROOM
Το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το Balloon Venus Lespugue του Jeff Koons

Πολιτισμός / Το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το Balloon Venus Lespugue του Jeff Koons

Εξερευνώντας τη σημασία της μορφής της Αφροδίτης από την Παλαιολιθική περίοδο μέχρι σήμερα, το έργο θα φιλοξενηθεί από τις 19 Μαρτίου ως τις 31 Αυγούστου 2026 στο Μέγαρο Σταθάτου μαζί με δέκα αντίγραφα ειδωλίων «Αφροδίτης» της Ανώτερης παλαιολιθικής περιόδου
LIFO NEWSROOM
Τζένιφερ Λόρενς, Οικονομίδης και μεταφυσικό ρομάντζο από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζένιφερ Λόρενς, Οικονομίδης και μεταφυσικό ρομάντζο από αύριο στους κινηματογράφους

Η tour de force ερμηνεία της Τζένιφερ Λόρενς στη νέα ταινία της Λιν Ράμσεϊ, η «Σπασμένη Φλέβα» του Γιάννη Οικονομίδη, και μια ιδιαίτερη ρομαντική κομεντί ξεχωρίζουν από την κινηματογραφική σοδειά αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Ο Γιώργος Χατζιδάκις αναφέρει ότι το αίτημα για την περιοδεία είχε απορριφθεί «ρητά», καθώς «δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές και στο καλλιτεχνικό ήθος» του Μάνου Χατζιδάκι
LIFO NEWSROOM
Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Πολιτισμός / Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, ο Πάπας Λέων επισκέπτεται την Τουρκία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 1.700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας, σε μια επίσκεψη που αναζωπυρώνει τις ελπίδες για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης
LIFO NEWSROOM