Σε κατ' οίκον περιορισμό ο Μπιλ Κόσμπι εν αναμονή της ανακοίνωσης της ποινής του

Σε κατ' οίκον περιορισμό ο Μπιλ Κόσμπι εν αναμονή της ανακοίνωσης της ποινής του Facebook Twitter
EPA/TRACIE VAN AUKEN
0

Ο Μπιλ Κόσμπι, που κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο της Πενσιλβάνιας για σεξουαλική επίθεση κατά της Αντρέα Κόνσταντ το 2004, θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό εν αναμονή της ανακοίνωσης της ποινής του, αποφάσισε σήμερα ο δικαστής Στιβ Ο'Νιλ.

Ο 80χρονος «δεν θα μπορεί να φύγει από το σπίτι του» στο Τσέλτεναμ, κοντά στην Φιλαδέλφεια (στις βορειοανατολικές ΗΠΑ) εκτός κι αν πρόκειται «για ιατρικές επισκέψεις ή για επισκέψεις στους δικηγόρους του», οι οποίες θα του επιτρέπονται κατόπιν έγκρισης που θα του δίδεται γραπτώς και υπό τον όρο ότι θα παραμένει εντός της ζώνης της Φιλαδέλφειας, διευκρινίζει ο δικαστής Ο'Νιλ σε έγγραφο στο οποίο αναφέρει λεπτομερώς τους όρους του δικαστικού ελέγχου που επιβάλλει στον Κόσμπι. Επίσης θα φοράει ηλεκτρονικό βραχιόλι, προσθέτει.

Ο άλλοτε δημοφιλής αμερικανός κωμικός και ηθοποιός οφείλει επίσης να υποβληθεί σε μια αξιολόγηση για την απειλή που μπορεί να θέτει για τον κόσμο ως δράστης σεξουαλικής επίθεσης, διέταξε ο δικαστής, αναφερόμενος στη συστηματική αξιολόγηση που γίνεται στους ανθρώπους που κρίνονται ένοχοι για σεξουαλικά εγκλήματα.

Μολονότι ο Μπιλ Κόσμπι κρίθηκε προχθες ένοχος για σεξουαλική επίθεση σε μια γυναίκα, δεκάδες είναι αυτές που τον έχουν κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση εδώ και περισσότερο από 20 χρόνια. Οι κατηγορίες αυτές είχαν παραγραφεί εκτός από την υπόθεση της Κόνσταντ.

Τον Ιανουάριο του 2004, στην οικία του στο Τσέλτεναμ, ο Μπιλ Κόσμπι είχε προτείνει στην υπάλληλο του πανεπιστημίου Temple, την 45χρονη σήμερα Κόνσταντ, να πιει ένα ποτήρι κρασί και μαζί τρία χάπια που, όπως της είπε, θα τη βοηθούσαν να χαλαρώσει. Στη συνέχεια την κακοποίησε σεξουαλικά ενώ εκείνη δεν μπορούσε πλέον να αντισταθεί. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι η σεξουαλική τους συνεύρεση είχε γίνει με τη συναίνεσή της.

Ο κωμικός, που κρίθηκε ένοχος σε τρεις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση στην Κόνσταντ, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με κάθειρξη 30 ετών -δέκα χρόνια για καθεμία από τις κατηγορίες. Το πιθανότερο πάντως είναι να του επιβληθεί μικρότερη ποινή, αλλά δεν αποκλείεται να περάσει την υπόλοιπη ζωή του στη φυλακή.

Η ημερομηνία κατά την οποία θα ανακοινωθεί η ποινή του δεν έχει ακόμη οριστεί, αλλά αναμένεται εντός 75 ημερών, δηλαδή περίπου ως τα μέσα Ιουλίου, σύμφωνα με τον δικαστή.

Ο δικηγόρος του δήλωσε ωστόσο ότι θα ασκήσει έφεση, κάτι το οποίο θα μπορούσε να γλιτώσει τον Κόσμπι από τη φυλακή για αρκετό χρονικό διάστημα.

Η προχθεσινή απόφαση της δικαιοσύνης χαιρετίστηκε και ως μια νίκη του κινήματος #MeToo. Ωστόσο αν γίνει δεκτή η προσφυγή για έφεση, θα διεξαχθεί και άλλη δίκη του Κόσμπι, η οποία θα αποτελέσει ένα νέο τεστ για το κίνημα που γεννήθηκε από την υπόθεση Γουάινστιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM
Βρέθηκε εντυπωσιακό μωσαϊκό σε ερείπια στη Νίκαια της Βιθυνίας

Πολιτισμός / Βρέθηκε εντυπωσιακό ψηφιδωτό του 1ου αιώνα μ.Χ. στη Νίκαια της Βιθυνίας

Η αρχαιολογική σκαπάνη, στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η α' Οικουμενική Σύνοδος, αποκάλυψε ένα ψηφιδωτό με μοτίβα γαλέρας και ελαφιού, το οποίο φέρεται να χρονολογείται στον πρώτο αιώνα μ.Χ.
LIFO NEWSROOM
In a Bright Green Field, η νέα μεγάλη έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Έλληνες και Κύπριοι καλλιτέχνες στη νέα έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Με έργα 27 δημιουργών κάτω των 40 ετών, η έκθεση «In a Bright Green Field» –μια σύμπραξη τριών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων και το New Museum της Νέας Υόρκης– εξετάζει μερικές από τις πιο συναρπαστικές και αναδυόμενες καλλιτεχνικές πρακτικές στην Αθήνα και τη Λευκωσία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Πολιτισμός / Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Μιλώντας στο podcast του δημοσιογράφου Λούι Θερού, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης επεσήμανε ότι «ο κινηματογραφικός κατασκευαστής σταρ τελείωσε περίπου με την εποχή που εμφανίστηκε η Λόρενς»
LIFO NEWSROOM
Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Πολιτισμός / Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Τμήμα τοιχογραφίας του 1960 κατέρρευσε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών - Το Υπουργείο Πολιτισμού ενημερώθηκε, η ανατολική πτέρυγα αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας.
LIFO NEWSROOM