Σε κατ' οίκον περιορισμό ο Μπιλ Κόσμπι εν αναμονή της ανακοίνωσης της ποινής του

Σε κατ' οίκον περιορισμό ο Μπιλ Κόσμπι εν αναμονή της ανακοίνωσης της ποινής του Facebook Twitter
EPA/TRACIE VAN AUKEN
0

Ο Μπιλ Κόσμπι, που κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο της Πενσιλβάνιας για σεξουαλική επίθεση κατά της Αντρέα Κόνσταντ το 2004, θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό εν αναμονή της ανακοίνωσης της ποινής του, αποφάσισε σήμερα ο δικαστής Στιβ Ο'Νιλ.

Ο 80χρονος «δεν θα μπορεί να φύγει από το σπίτι του» στο Τσέλτεναμ, κοντά στην Φιλαδέλφεια (στις βορειοανατολικές ΗΠΑ) εκτός κι αν πρόκειται «για ιατρικές επισκέψεις ή για επισκέψεις στους δικηγόρους του», οι οποίες θα του επιτρέπονται κατόπιν έγκρισης που θα του δίδεται γραπτώς και υπό τον όρο ότι θα παραμένει εντός της ζώνης της Φιλαδέλφειας, διευκρινίζει ο δικαστής Ο'Νιλ σε έγγραφο στο οποίο αναφέρει λεπτομερώς τους όρους του δικαστικού ελέγχου που επιβάλλει στον Κόσμπι. Επίσης θα φοράει ηλεκτρονικό βραχιόλι, προσθέτει.

Ο άλλοτε δημοφιλής αμερικανός κωμικός και ηθοποιός οφείλει επίσης να υποβληθεί σε μια αξιολόγηση για την απειλή που μπορεί να θέτει για τον κόσμο ως δράστης σεξουαλικής επίθεσης, διέταξε ο δικαστής, αναφερόμενος στη συστηματική αξιολόγηση που γίνεται στους ανθρώπους που κρίνονται ένοχοι για σεξουαλικά εγκλήματα.

Μολονότι ο Μπιλ Κόσμπι κρίθηκε προχθες ένοχος για σεξουαλική επίθεση σε μια γυναίκα, δεκάδες είναι αυτές που τον έχουν κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση εδώ και περισσότερο από 20 χρόνια. Οι κατηγορίες αυτές είχαν παραγραφεί εκτός από την υπόθεση της Κόνσταντ.

Τον Ιανουάριο του 2004, στην οικία του στο Τσέλτεναμ, ο Μπιλ Κόσμπι είχε προτείνει στην υπάλληλο του πανεπιστημίου Temple, την 45χρονη σήμερα Κόνσταντ, να πιει ένα ποτήρι κρασί και μαζί τρία χάπια που, όπως της είπε, θα τη βοηθούσαν να χαλαρώσει. Στη συνέχεια την κακοποίησε σεξουαλικά ενώ εκείνη δεν μπορούσε πλέον να αντισταθεί. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι η σεξουαλική τους συνεύρεση είχε γίνει με τη συναίνεσή της.

Ο κωμικός, που κρίθηκε ένοχος σε τρεις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση στην Κόνσταντ, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με κάθειρξη 30 ετών -δέκα χρόνια για καθεμία από τις κατηγορίες. Το πιθανότερο πάντως είναι να του επιβληθεί μικρότερη ποινή, αλλά δεν αποκλείεται να περάσει την υπόλοιπη ζωή του στη φυλακή.

Η ημερομηνία κατά την οποία θα ανακοινωθεί η ποινή του δεν έχει ακόμη οριστεί, αλλά αναμένεται εντός 75 ημερών, δηλαδή περίπου ως τα μέσα Ιουλίου, σύμφωνα με τον δικαστή.

Ο δικηγόρος του δήλωσε ωστόσο ότι θα ασκήσει έφεση, κάτι το οποίο θα μπορούσε να γλιτώσει τον Κόσμπι από τη φυλακή για αρκετό χρονικό διάστημα.

Η προχθεσινή απόφαση της δικαιοσύνης χαιρετίστηκε και ως μια νίκη του κινήματος #MeToo. Ωστόσο αν γίνει δεκτή η προσφυγή για έφεση, θα διεξαχθεί και άλλη δίκη του Κόσμπι, η οποία θα αποτελέσει ένα νέο τεστ για το κίνημα που γεννήθηκε από την υπόθεση Γουάινστιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Saint Levant: ο ποπ σταρ από τη Γάζα που έκανε τη χαρά πεδίο μάχης

Πολιτισμός / Saint Levant: ο ποπ σταρ από τη Γάζα που έκανε τη χαρά πεδίο μάχης

Ο Saint Levant, Παλαιστίνιος pop star με ρίζες στη Γάζα, διχάζει γιατί τραγουδά για έρωτα, χορεύει με keffiyehs και μετατρέπει την παλαιστινιακή ταυτότητα σε pop γλώσσα την ώρα που η καταστροφή συνεχίζεται
THE LIFO TEAM
Γιατί οι άνδρες στέλνουν dick pics; Ένα νέο βιβλίο ξανανοίγει τη συζήτηση για φύλο και βιολογία

Πολιτισμός / Γιατί οι άνδρες στέλνουν dick pics; Ένα νέο βιβλίο ξανανοίγει τη συζήτηση για φύλο και βιολογία

Από τα dick pics μέχρι τις διαφορές στην επιθυμία, το A Billion Years of Sex Differences μπαίνει σε ένα από τα πιο εύφλεκτα πεδία της εποχής: τη συζήτηση για άνδρες, γυναίκες, βιολογία και κοινωνικούς ρόλους.
THE LIFO TEAM
Πώς μεταφράζεις τον Όμηρο χωρίς να τον κάνεις ούτε μνημείο ούτε TikTok caption;

Πολιτισμός / Η Έμιλι Γουίλσον ξέρει ότι ο Όμηρος δεν μεταφράζεται αθώα

Την ώρα που η Οδύσσεια επιστρέφει ως μεγάλο κινηματογραφικό γεγονός, η Έμιλι Γουίλσον, γνωστή για τις πολυσυζητημένες μεταφράσεις της Οδύσσειας και της Ιλιάδας, γράφει στο νέο της βιβλίο για τον Όμηρο, τη Σαπφώ και τη μετάφραση ως τέχνη επιλογών, απωλειών και ευθύνης.
THE LIFO TEAM
Η Gen Z δεν θέλει να γίνει διάσημη. Θέλει απλώς να την αφήσουν ήσυχη

Πολιτισμός / Η Gen Z δεν θέλει να γίνει διάσημη. Θέλει απλώς να την αφήσουν ήσυχη

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι μόνο το 9% των νέων κάτω των 30 θέλει να γίνει διάσημο, ενώ το 79% προτιμά την ιδιωτικοτητά του. Μετά από δύο δεκαετίες reality TV, influencers, screenshots και μόνιμης ψηφιακής έκθεσης, η φήμη δεν μοιάζει πια με όνειρο.
THE LIFO TEAM
Ο Μέρλιν ως ελάφι, το Ιερό Γκράαλ και ένα χειρόγραφο 700 ετών που μπορεί να πιάσει 2 εκατ. λίρες

Πολιτισμός / Ο Μέρλιν ως ελάφι, το Ιερό Γκράαλ και ένα χειρόγραφο 700 ετών που μπορεί να πιάσει 2 εκατ. λίρες

Ένα από τα παλαιότερα χειρόγραφα του κύκλου του βασιλιά Αρθούρου βγαίνει σε δημοπρασία από τον Christie’s, με 126 μικρογραφίες, σπάνιες ιστορίες του Μέρλιν και μια εκδοχή του μύθου που οι ειδικοί δεν έχουν ακόμη μελετήσει πλήρως.
THE LIFO TEAM
Ο Ίαν ΜακΓιούαν λέει ότι η απαισιοδοξία είναι «μεγαλύτερο πρόβλημα από την κλιματική αλλαγή»

Πολιτισμός / Ο Ίαν ΜακΓιούαν λέει ότι η απαισιοδοξία είναι «μεγαλύτερο πρόβλημα από την κλιματική αλλαγή»

Μιλώντας στο Hay Festival, την ώρα που η Βρετανία έσπαγε ρεκόρ ζέστης για τον Μάιο, ο Ίαν ΜακΓιούαν υποστήριξε ότι η αισιοδοξία είναι «ηθικό καθήκον» απέναντι στην κλιματική κρίση.
THE LIFO TEAM
Ο Τομ Χανκς δεν μπορεί να αφήσει πίσω του τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Πολιτισμός / Ο Τομ Χανκς δεν μπορεί να αφήσει πίσω του τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Με αφορμή τη νέα σειρά World War II With Tom Hanks, ο ηθοποιός και παραγωγός εξηγεί γιατί επιστρέφει ξανά και ξανά στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο: όχι από νοσταλγία, αλλά επειδή βλέπει στα διλήμματά του κάτι τρομακτικά σημερινό.
THE LIFO TEAM
Η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ ήθελε να σκηνοθετήσει και το Χόλιγουντ της έκλεινε την πόρτα επειδή ήταν γυναίκα

Πολιτισμός / Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ ήθελε να σκηνοθετήσει και το Χόλιγουντ της έκλεινε την πόρτα επειδή ήταν γυναίκα

Παραλαμβάνοντας τον Τιμητικό Χρυσό Φοίνικα των Καννών, η Μπάρμπρα Στρέιζαντ θυμήθηκε τη μάχη της για το Yentl, την ταινία που ήθελε να σκηνοθετήσει όταν το Χόλιγουντ δεν εμπιστευόταν ακόμη μια γυναίκα ηθοποιό πίσω από την κάμερα.
THE LIFO TEAM
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δεν είχε ιδέα ότι ο Ταξιτζής θα στοιχειώσει το σινεμά

Πολιτισμός / Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δεν είχε ιδέα ότι ο Ταξιτζής θα στοιχειώσει το σινεμά

Με αφορμή την 50ή επέτειο του Ταξιτζή και την ειδική προβολή στο Tribeca Festival, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο θυμήθηκε την ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε και είπε ότι δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί τον αντίκτυπο που θα είχε.
THE LIFO TEAM
Ένα σπάνιο έργο του Ρούμπενς εκτίθεται για πρώτη φορά στην Αμβέρσα

Πολιτισμός / Ένα σπάνιο έργο του Ρούμπενς εκτίθεται για πρώτη φορά στην Αμβέρσα

Ένα σπάνιο φύλλο του Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αμβέρσα, αποκαλύπτοντας τον μεγάλο μπαρόκ ζωγράφο την ώρα που σχεδίαζε, έγραφε και αναζητούσε τον σωστό τόνο.
THE LIFO TEAM
Τα contact sheets του Πίτερ Χούγιαρ δείχνουν τον καλλιτέχνη πριν γίνει μύθος

Πολιτισμός / Φίλοι, εραστές και δωμάτια: η Νέα Υόρκη του Πίτερ Χούγιαρ πριν γίνει μύθος

Το νέο βιβλίο Hujar: Contact και η έκθεση στο Morgan Library & Museum ανοίγουν τα contact sheets του Πίτερ Χούτζαρ: Σούζαν Σόνταγκ, Ντέιβιντ Βοϊνάροβιτς, Jackie Curtis, φίλοι, εραστές και δωμάτια της downtown Νέας Υόρκης, την ώρα που η ζωή δεν είχε ακόμη μετατραπεί σε μύθο..
THE LIFO TEAM
Σώματα, ήλιος και queer ευφορία στη Σούγια

Πολιτισμός / Σώματα, ήλιος και queer ευφορία στη Σούγια

Ο φωτογράφος Dani D’Ingeo κατέγραψε το Nature Loves Courage στη νότια Κρήτη: ένα queer φεστιβάλ στην ακτογραμμή της Σούγιας, με σώματα που χορεύουν στο φως, FLINTA DJs, θάλασσα, ιδρώτα, αλάτι και μια διαφορετική εκδοχή της club κουλτούρας έξω από τα σκοτεινά υπόγεια της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Τζέιμι Μπελ: «Τις μέρες που έπρεπε να κάνω σεξ με αγνώστους, σκεφτόμουν “ευτυχώς”»

Πολιτισμός / Τζέιμι Μπελ: «Τις μέρες που έπρεπε να κάνω σεξ με αγνώστους, σκεφτόμουν “ευτυχώς”»

Ο Τζέιμι Μπελ μιλά για το Half Man, τη νέα σκληρή σειρά του Ρίτσαρντ Γκαντ μετά το Baby Reindeer, τις εξαντλητικές σκηνές διαλόγου, την ανδρική ντροπή, τη σεξουαλική καταπίεση και το γιατί δεν μπορεί ακόμη να δει τον εαυτό του στην οθόνη.
THE LIFO TEAM
Ο Τόνι Λιούνγκ δεν παίζει τη μελαγχολία· την αφήνει να τον κοιτάζει

Πολιτισμός / Ο Τόνι Λιούνγκ δεν παίζει τη μελαγχολία· την αφήνει να τον κοιτάζει

Με αφορμή το Silent Friend της Ίλντικο Ενιέντι, ο Τόνι Λιούνγκ μιλά για την παιδική εγκατάλειψη, τη σιωπή που έγινε κινηματογραφική γλώσσα, το In the Mood for Love και τη συνεργασία με τον Γουόνγκ Καρ Γουάι που τον έσωσε από την υπαρξιακή πλήξη.
THE LIFO TEAM