Ένοχος για τον βιασμό γυναίκας ο Μπιλ Κόσμπι

Ένοχος για τον βιασμό γυναίκας ο Μπιλ Κόσμπι Facebook Twitter
0

Ένοχο έκρινε σήμερα τον Μπιλ Κόσμπι ένα σώμα ενόρκων, στις ΗΠΑ, για τον βιασμό μιας γυναίκας, πριν από 14 χρόνια, στο σπίτι του.

Κατά τη δεύτερη ημέρα των διαβουλεύσεων των ενόρκων, στο κομητειακό δικαστήριο του Μοντγκόμερι, οι ένορκοι βρήκαν ένοχο τον άλλοτε δημοφιλή Αμερικανό κωμικό και ηθοποιό.

Τον Ιανουάριο του 2004, ο Μπιλ Κόσμπι είχε προτείνει στην Άντρεα Κόνσταντ, να πιει ένα ποτήρι κρασί μαζί με τρία χάπια, που όπως της είπε «θα τη βοηθούσαν να χαλαρώσει».

Αφού περίμενε το απαραίτητο χρονικό διάστημα, μόλις άρχισε η επίδραση των χαπιών ο Κόσμπι βίασε τη γυναίκα χωρίς εκείνη να είναι σε θέση να αντισταθεί.

Σύμφωνα με τους ενόρκους, ο Κόσμπι είναι υπεύθυνος για τη σεξουαλική επίθεση σε βάρος της Κόσταντ και συγκεκριμένα για «διείσδυση χωρίς συναίνεση», «διείσδυση μετά από χορήγηση χαπιών» και «διείσδυση ενώ η γυναίκα ήταν αναίσθητη».

Κάθε ένα από αυτά τα κακουργήματα τιμωρείται με κάθειρξη έως και 10 ετών σε πολιτειακή φυλακή, αν και θεωρητικά ο Κόσμπι θα μπορούσε να εκτίσει μόλις 10 χρόνια και για τα τρία κακουργήματα, αντί για 30 έτη αθροιστικά. Ούτως ή άλλως ο άλλοτε δημοφιλής κωμικός είναι πλέον 80 ετών. 

Κατά τις τρεις εβδομάδες της δίκης, ο Κόσμπι αρνήθηκε σθεναρά όλες τις κατηγορίες της Κόσταντ, αποκαλώντας την επανειλημμένα «ψεύτρα», χωρίς να πείσει τους ενόρκους.

Συνολικά, 57 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Κόσμπι για σεξουαλική παρενόχληση. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα θύματά του περιγράφουν παρόμοιο τρόπο δράσης, με τον Κόσμπι να τις ακινητοποιεί με παραλυτικά χάπια πριν τις βιάσει. 

Με πληροφορίες από New York Times

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Kylie Minogue στο Release είναι η πιο ποπ εμπειρία που μπορείς να ζήσεις φέτος στην Αθήνα

Οδηγός Μουσικής / H Kylie Minogue στο Release είναι η πιο ποπ εμπειρία που μπορείς να ζήσεις τώρα στην Αθήνα

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού την σκηνή του Release Athens καταλαμβάνει το σόου της Αυστραλής superstar που ταξιδεύει στην Αθήνα στο πλαίσιο της σαρωτικής Tension Tour
LIFO NEWSROOM
UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Πολιτισμός / UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Η εξέλιξη συνιστά τη διεθνή αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας των έξι εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης: της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας
LIFO NEWSROOM
Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Η δεξιά βρετανική ομάδα εκφράζει μάλιστα «ανησυχία» πως μπορεί πράγματι, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον και απειλεί με νομικές προσφυγές
LIFO NEWSROOM
Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Πολιτισμός / Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρλ, η Αμερικανίδα φωτογράφος Nan Goldin καταδίκασε τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τους φιλοϊσραηλινούς θεατές.
LIFO NEWSROOM