Ένοχος για τον βιασμό γυναίκας ο Μπιλ Κόσμπι

Ένοχος για τον βιασμό γυναίκας ο Μπιλ Κόσμπι Facebook Twitter
0

Ένοχο έκρινε σήμερα τον Μπιλ Κόσμπι ένα σώμα ενόρκων, στις ΗΠΑ, για τον βιασμό μιας γυναίκας, πριν από 14 χρόνια, στο σπίτι του.

Κατά τη δεύτερη ημέρα των διαβουλεύσεων των ενόρκων, στο κομητειακό δικαστήριο του Μοντγκόμερι, οι ένορκοι βρήκαν ένοχο τον άλλοτε δημοφιλή Αμερικανό κωμικό και ηθοποιό.

Τον Ιανουάριο του 2004, ο Μπιλ Κόσμπι είχε προτείνει στην Άντρεα Κόνσταντ, να πιει ένα ποτήρι κρασί μαζί με τρία χάπια, που όπως της είπε «θα τη βοηθούσαν να χαλαρώσει».

Αφού περίμενε το απαραίτητο χρονικό διάστημα, μόλις άρχισε η επίδραση των χαπιών ο Κόσμπι βίασε τη γυναίκα χωρίς εκείνη να είναι σε θέση να αντισταθεί.

Σύμφωνα με τους ενόρκους, ο Κόσμπι είναι υπεύθυνος για τη σεξουαλική επίθεση σε βάρος της Κόσταντ και συγκεκριμένα για «διείσδυση χωρίς συναίνεση», «διείσδυση μετά από χορήγηση χαπιών» και «διείσδυση ενώ η γυναίκα ήταν αναίσθητη».

Κάθε ένα από αυτά τα κακουργήματα τιμωρείται με κάθειρξη έως και 10 ετών σε πολιτειακή φυλακή, αν και θεωρητικά ο Κόσμπι θα μπορούσε να εκτίσει μόλις 10 χρόνια και για τα τρία κακουργήματα, αντί για 30 έτη αθροιστικά. Ούτως ή άλλως ο άλλοτε δημοφιλής κωμικός είναι πλέον 80 ετών. 

Κατά τις τρεις εβδομάδες της δίκης, ο Κόσμπι αρνήθηκε σθεναρά όλες τις κατηγορίες της Κόσταντ, αποκαλώντας την επανειλημμένα «ψεύτρα», χωρίς να πείσει τους ενόρκους.

Συνολικά, 57 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Κόσμπι για σεξουαλική παρενόχληση. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα θύματά του περιγράφουν παρόμοιο τρόπο δράσης, με τον Κόσμπι να τις ακινητοποιεί με παραλυτικά χάπια πριν τις βιάσει. 

Με πληροφορίες από New York Times

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΑΙΑΝΑ LIVE ACTION ΠΡΩΤΟ ΤΑΙΝΙΑ ΤΡΕΙΛΕΡ

Πολιτισμός / Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της live-action «Βαϊάνα» – Με Ντουέιν Τζόνσον στον ρόλο του Μάουι

Το τρέιλερ βρίσκει τη νεαρή ηρωίδα να ονειρεύεται έναν κόσμο πέρα από τον ύφαλο του νησιού της, Μοτούνουι, πριν ξεκινήσει το ταξίδι της για να εντοπίσει τον Μάουι
THE LIFO TEAM
Η Αντιγόνη δεν γερνάει ποτέ γιατί ο κόσμος δεν σταμάτησε ποτέ να της μοιάζει

Πολιτισμός / Η Αντιγόνη δεν γερνάει ποτέ γιατί ο κόσμος δεν σταμάτησε ποτέ να της μοιάζει

Με αφορμή τέσσερις νέες σκηνικές εκδοχές της μόνο στη Νέα Υόρκη μέσα στο 2026, η Αντιγόνη επιστρέφει ξανά στο τώρα ως το έργο που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλο τι συμβαίνει όταν η εξουσία χάνει το όριό της και ο κόσμος βγαίνει από τη θέση του.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ